“Mislim, da to ni nemogoče, je pa zelo težko, ker nima nič pripravljenega, s čimer bi lahko smiselno zaposlila prepir v politiki”

Avtor: | 29. novembra, 2023

Nekdanji predsednik Borut Pahor v oddaji 24ur zvečer o možnostih za ustavitev padanja podpore vladi Roberta Goloba in razlogih, zakaj se bo podpora vladi verjetno še naprej zniževala.

Video

Nekdanji predsednik države meni, da se vlada večinoma ukvarja z nesmiselnimi temami, problemi, ki ne dvigujejo kakovosti življenja državljanov, zato vedno manj verjamejo v operativne sposbnosti vlade.

6 komentarjev

 1. APMMB2

  Slovenija se vse bolj pogreza v kriminalno blato in čas je, da se o tem začne resen in odkrit pogovor, v kolikor je to sploh še mogoče.Ob bistveno poslabšanih razmerah volivcev, bo vlada zapravila tri milijarede več od prejšje Janševe vlade. Kam je odtekel ta denar.
  Za višjo ceno smo dobili manj.Natal je primanjkljaj, ki se delno kaže v samem proračunu, še bolj pa se kaže v denarnicah posameznikov, saj je inflacija vzela vsaj eno pokojnino upokojencem, zaposlenim pa vsaj pol plače.
  Kam je odteke denar?
  To je osnovno vprašanje, na katerega morajo volivci dobiti jasen odgovor.
  Izgovarjati se na vojno v Ukrajini je za lase privlečen izgovor. Zahtevati je potrebno točne podatke, koloko je vojna odnesla denarja iz Slovenije?
  Drugi izgovor so poplave. Naj vlad navede tčne zneske, ki jih je namenila odpravi poplavne škode. Tukaj se govori o najrazličnejših številkah, točnega zneska pa ni. Ne govoriti o tistem,kar bo, potrebno je vediti, koliko denarja je bila namenjenega za poplave in kdo ga je dobil!
  Kljub vsemu je še vedno vprašanje, kje so tri milijarde?
  Dokler bo v Sloveniji poniklnilo 10% proračuna, pa za to ne bo nihče odgovarjal Slovenija ne bo normalna država in napredka ne bo.
  Slovenija zaostaja in bo še bolj.
  Reši jo lahko le desna vlada in zmaga na volitvah z rezultato 50+.
  Slovenija v vsem obdobju samostojnosti še ni imela desne vlade, zato očitati Janši in Bajuku, da nista znala voditi države je licemerno.
  Dokler ne bo na volitvah zmagala desnica, se bo kriminal nadaljeval, saj kriminal vodi državo zato,ker se je polastil kapitala s katerim kupuje volitve.
  Zapomnite si: Z zlatom obložen osel lahko preskoči še tako visoki zid,

  • p.KOs

   Ne želim biti pikolovski, pa vendar se negativni učinki te vlade poznajo v denarnicah večine državljanov, ne le posameznikov. Glede na napovedi, ter Golobove floskule o izboljšanju standarda državljanov, se glede na izkušnje, moramo dejansko prijeti za denarnice, saj ti norci in nemoralneži se ne zavedajo stvarnosti in svojih dolžnosti. Te njihove odgovornosti se tudi državljani premalo zavedamo, saj odločno ne terjamo odgovorov. Celo pustimo jim kratenje naših pravic. Zakaj?!!! Oni so zaradi nas in ne obratno.

   Zaradi inflacije v zadnjem letu, ki dejansko znaša med 15 in 20%, pa so upokojenci izgubili 2-3 pokojnine.

   Odločno bo potrebno stresti temelje golobizma saj v nasprotnem pristanemo v fašizmu, kamor očitno drvimo. V politiki te vlade je preveč podobnosti s totalitarizmi iz polpretekle zgodovine in sedanjosti.

 2. slavkope

  Največkrat demokratično, legalno in legitimno izvoljeni predstavnik in zastopnik večine aktivnih slovenskih volivcev (poslanec in predsednik v DZ RS, evro-poslanec iz RS, predsednik Vlade RS in dvakrat neposredno izvoljeni Predsednik RS), ki so se mu manifestativno izdajalsko odrekli nedotakljivi politični “mešalci dreka” iz politično-kriminalnega podzemlja ugrabljene države in njihovi začasni institucionalni vladarji “za eno mandatno obdobje” in ki se mu je izdajalsko sramotno odreklo celo aktualno politično vodstvo njegove nekdanje vladne stranke SD, je s svojo knjigo in s svojimi jasnimi in nedvoumnimi izjavami ob njej še enkrat državljanom RS in EU pokazal in dokazal, da je državljan, politik in državnik najvišjih političnih in etičnih kvalitet, za katerega pa je – na našo skupno žalost – njegova domovina samo-uničujoče odklonilno zaprta in brezumno zapahnjena – “gluha loza”.

  • TL

   Malo gledam po portalu in pri mnenju trenutno najbolj modrega politika pri nas samo dva piškava komentarja, pri Jajcu in Titu in preteklosti pa nekaj deset komentarjev.

   In ravno zato, ker nas očitno zgodovina še vedno preganja in ker veliko ljudi živi v takšni ali drugačni (beri levi ali desni) iluziji, v slovenski politiki potrebujemo nekaj novega.

   Ampak to niso “novi obrazi” s podporo sodrge z ulice.

   • P.kos

    Zgodovina nas dejansko preganja. S to vlado in njeno aktivno(?) politiko se je pojavila na glavnih vratih v vsej svoji velikosti (nikakor ne veličini). Obujanje Čebin in lažniva propaganda javne hiše, ki jo prisilno vsi plačujemo ni zgolj naključje.

   • APMMB2

    Golobovi volilci so razočarani in onemeli, tako da še pisati ne upajo več.

+Portal se trudi omejiti žaljivo komentiranje, “spam” vsebine, zato režim komentiranja še prilagajamo. Prosimo vas za razumevanje. Poleg tega vas pozivamo, da se vzdržite agresivnih vsebin. Komentarji, ki vsebujejo povezave na spletne strani ne bodo objavljeni.

zadnjih 10 +Izjava dneva

“Vsi smo tu!” (reciklaža, 24. 2. 2022)

"Predsednik je tukaj, obrambni minister je tukaj, svetovalec za nacionalno varnost je tukaj, naši vojaki, prebivalci Kijeva so tukaj, vsi smo tukaj in tukaj bomo tudi ostali...". V večernih urah na današnji dan pred dvemi leti je nastala verjetno najbolj znana izjava...

“Ljudje nismo bistveno drugačni od šimpanzov, ki so zelo teritorialna bitja. Če pride tujec na naše ozemlje, ga pobijamo. Šimpanzi ga dejansko ubijajo, mi pa v navijaški pesmi.”

Gregor Tomc s Fakultete za družbene vede Univerze v Ljubljani v komentarju zadnjih huliganskih izpadov na nogometni tekmi med Muro in Mariborom. Ob tem še poudarja, da ob tem incidentu ni treba odkrivati tople vode. "Te težave so že rešile večje države, z večjim...

“Naj jo imajo!”

Predsednik Vrhovnega sodišča Miodrag Đorđević o ustreznosti izbire sedaj že "legendarne" stavbe za sodišča. Precej jasno je, da je ministrica, vlada Roberta Goloba, kupila stavbo brez minimalnega posvetovanja z bodočimi uporabniki te stavbe. Komedija, korupcija,...

“Voda, mir, čebele”

V Tarči RTV Slovenija je v. d. tajnika, generalega sekretarja, karkoli že, Socialnih demokratov Matevž Frangež predstavil usmeritve, fokus te stranke in slovenske zunanje politike. S takšnim arogantnim pristopom, ki so ga pokazali včeraj, se gotovo ne bodo dvignili...