“Ne moremo verjeti, da nismo vredni niti tega, da se naše stanje zazna kot res nujno, da nas odgovorni pokličejo, se sestanejo z nami”

Avtor: | 15. oktobra, 2023

Prebivalci Strug so v obupu zaradi ignorance odgovornih na vladni ravni prek sporočila za medije sporočili, da jim ne preostane drugega kot protestna zapora ceste proti Lučam. “V naših domovih se še vedno nahaja ogromna količina vlage, hiše so še vedno spodjedene od vode, zasilni vodovod bo ob nizkih temperaturah zamrznil, v notranjosti hiš odpada omet, ploščice, vlaga načenja stabilnost oz. statičnost hiš…”. Vsem prebivalcem, ki bodo z njihovim protestim imeli nevšečnosti, se v naprej opravičujejo in prosijo za razumevanje.  (Vir: FB profil Spodnje Struge)

3 komentarji

 1. pl@c

  A Golob obljubljal, da se bo ljudi z velikimi škodami obravnavalo individualno in hitro?
  Verjetno je bilo mišljeno za tiste, ki so ustanovili skupaj s sorodniki in frendi NGO prave barve.

 2. tl

  Žalostno. Ampak kaj drugega niti ni bilo za pričakovati.

  #TooLate

 3. APMMB2

  Tudi na teh straneh sem že predlagal sanacijo poplavne škode v zaselku Struge, pa naj ponovim še enkrat:
  Na področju Strug je potrebno sanirati strugo Savinje v trasi dosedanje struge. Pred vsem je potrebno urediti rečni zavoj gorvodno zaselka in strugo obdati s kamnito oblogo, da ne bo mogla prestopiti bregžine in utreti nove struge. Potrebno je sanirati porušeno cesto.
  Vsi obejkti, poškodovani in prorušeni lahko ostanejo na obstoječih lokacijah.Sanacija se lahko prične takoj.
  Sanacija podora ob naselju je nujna, potreba je le močnejša obloga pete, ki mora preprečiti nadaljne podiranje pobočja.Ob utrditvi pete podora se bo pobočje samo zaraslo.
  Vsa navedena dela je možno začeti takoj, saj zakon o naravnih nesrečah omogoča izvajanje nunih sanacijskih del brez dokumentacije, brez gradbenega dovoljena.
  Menim, da je sanacija nujno potrebna in navedena dela so nujna za sanacijo stanja.
  S tem pisanjem apeliram na javnost, da se zgane in zahteva takojšnjo interbvencijo in prizadetim karajanom Strug omogoči čimprejšnjo vrnitev na svoje domove.
  Prepričan sem, da imamo v Sloveniji, tudi v povodju Savinje strokovnjake, ki lahko na kraju samem prično s sanacijskimi deli in vrnejo Savinjo v staro korito z ustreznim pretočnim profilom,ki mora zagotoviti odvodnjo tudi petstoletnih voda.
  Če morda kdo od strokovnjakov bere moj predlaog se naj javi, da ga angažirajo in nemudoma prične s sanacijo.

+Portal se trudi omejiti žaljivo komentiranje, “spam” vsebine, zato režim komentiranja še prilagajamo. Prosimo vas za razumevanje. Poleg tega vas pozivamo, da se vzdržite agresivnih vsebin. Komentarji, ki vsebujejo povezave na spletne strani ne bodo objavljeni.

zadnjih 10 +Izjava dneva

“Sedite in dajte mir”

Predsednica Državnega zbora Urška Klakočar Zupančič je "tečnemu" poslancu Zvonku Černaču, ki je poskušal prebrati poslovnik Državega zbora, razložila temelje nove, svobodne demokracije. Video [video width="1920" height="1080"...

“Rusija je pripravljena obnoviti odnose s Slovenijo”

Predsednik Ruske federacije Vladimir Putin je v ponedeljek sprejel več novoimenovanih veleposlanikov v Moskvi, med njimi tudi novo slovensko veleposlanico Darjo Bavdaž Kuret, in v vljudnostnem nagovoru poudaril pripravljenost na novo sodelovanje. Če smo povsem...

“Podatek, ki mu je bila tajnost določena zato, da bi se prikrilo storjeno kaznivo dejanje, prekoračitev, ali zloraba pooblastil, ali prikrilo kakšno drugo nezakonito dejanje ali ravnanje, ni tajen”

Nekdanja ministrica Tatjana Bobnar (via odvetnik Luka Švab) sporoča, da je trenutni predsednik vlade Robert Golob očitno pripravljen storiti vse za prikrivanje svojih nezakonitih ravnanj. Ovadba SOVE je menda še en korak v nizu zlorabe oblasti. Pri obveščevalnih...