“Predloženi proračunski dokumenti niso celoviti in dovolj verodostojni”

Avtor: | 16. oktobra, 2023

Fiskalni svet, ki ga vodi dr. Davorin Kračun, je v današnji objavi – Ocena Fiskalnega sveta: Ocena proračunskih dokumentov za leti 2024 in 2025 – Fiskalni svet (fs-rs.si) – opozoril, da vlada Republike Slovenije ni posredovala s predlogom državega proračuna usklajene projekcije bilance sektorja država za leto 2025 po mednarodno primerljivi ESA metodologiji, da ocena realizacije proračuna za leto 2023 znova ni realistična, kar onemogoča ustrezno analizo dinamike proračunskih projekcij za leto 2024, projekcije državnega proračuna za leto 2025 pa ne ustrezajo kriterijem verodostojnega scenarija. (Vir: Fiskalni svet)

2 komentarja

 1. lovadokrova

  V normalni državi bi zaradi takšnih nesposobnosti vlada takoj odletela!

  • P.Kos

   Država je toliko normalna, kot so normalni njeni državljani. Po klofutah na obe lici, nastavljajo še druge dele telesa. In ne vem kaj vse se še mora zgoditi, da bodo dvignili vsaj obrv, če že ne pest, ki bi si jo Golob s svojo in nesposobnostjo vlade zaslužil.
   Celo t.i. intelektualci, ne uporabljajo tistega, kar imajo med ušesoma. Molčijo še bolj kot v prejšnji državi, ko so vsaj v 80. letih zmogli 57. št Nove revije. Morda pa se bojijo, da je med njimi preveč “Hribarjev”…

+Portal se trudi omejiti žaljivo komentiranje, “spam” vsebine, zato režim komentiranja še prilagajamo. Prosimo vas za razumevanje. Poleg tega vas pozivamo, da se vzdržite agresivnih vsebin. Komentarji, ki vsebujejo povezave na spletne strani ne bodo objavljeni.

zadnjih 10 +Izjava dneva


“Vse, predvsem pa koleno.”

"Pretepeni" in delno poškodovani Luka Dončić je po drugi zmagi nad Oklahomo, ki jo je zaznamovala groba igra in na trenutke sporno sojenje, iskreno povedal, kaj ga boli. Vseeno je prepričan, da bo nared za 4. tekmo, ki bo v American Airlines Centru v noči na torek ob...