“Tudi, če se o določeni temi drug z drugim ne strinjamo, sem prepričana, da lahko to svoje nestrinjanje izražamo na dostojen način”

Avtor: | 6. oktobra, 2023

Predsednica Republike Slovenije Nataša Pirc Musar je povedala, poudarila osnovno predpostavko, načelo demokracije. Predsednik vlade Robert Golob pa, glede na njegove izjave za omrežju X, tega ne razume. Določene oblike nasilja se mu zdijo celo vrednota, če se skladajo z njegovo ideološko usmeritvijo. (Slika: UPRS)

4 komentarji

 1. APMMB2

  Vprašati se moramo, ali je aktivzem sprejemljiv, dopusten in lahko deluje v demokraciji? V Sobotni prilogi prejšnjega tedna sta bila dava intervjuja namenjena levim aktivistkam. Trosili sta neumnosti in zahtevali, da te neumnosti priznamo, kot čisto resnico in se po njih ravnamo. Seveda brez poziva na razpravo,na utemeljitve. Ne, po njihovih načelih in prepričanjih gre za edino resnico,ki ne trpi ugovora.
  Kot rdeča nit pa se je skozi oba članka vlekel strah o skorajšnjem koncu sveta in izražena bojazen, da mladenke ne upajo zanositi, ker da si ne želijo, da bi njihovi otroci trpeli v propadajoči družbi. Je to normalno? Je mogoče kaj takšnega popularizirati? In zdaj smo pri dveh vodilnih slovenskih politikih.
  Oba sta aktivista!!
  Oba ne dopuščata nobene razprave izven svojega ideološkega dometa.
  Njuna govorica in izjave so eno, ravnata pa po svoje. To je hipokrizija, to je zlagani svet.Gre pa za všečnost, za preračunljiv populizem. Predsednica ne bi storila to, kar je, če ne bi računala, na to, da s tem pridobi priljubljenost,ki jo bodo izkoristile njej naklonjene ankete in bo zasedla prvo mesto. Brigajo jo aktivistke.
  Podobne klati tudi PV. Ker pa klati pogosto,prepogosto, se mu tudi zareče in izjavi neumnost. V sili pa se poslužuje čistih laži, le o letečih slonih se še ni izjasnil. So pa njegove izjave še bolj bizarne, saj za leteče slone njegovi vreniki ne bi dali roke v ogenj, o njegovi sanaciji polav, pa še vedno ljudje nasedajo, če ravno so podobne letečim slonom, v bostvu pa tragične za prozadete.

  • Noctilucens

   “Gre pa za všečnost, za preračunljiv populizem. Predsednica ne bi storila to, kar je, če ne bi računala, na to, da s tem pridobi priljubljenost,ki jo bodo izkoristile njej naklonjene ankete in bo zasedla prvo mesto. ”

   Popolnoma se strinjam. Ampak to je modus operandi politikov na splošno (pa ne le pri nas, seveda). Bistveno je, da to JE izrekla. In da Golob ni zmožen niti takega dejanja. (Ker bi bil bolj iskren? Ne – ker računa na podporo premnogih sodržavljanov, ki jim je demokracija samo cokla. Ali pa mu je odpovedal frontalni reženj, ne vem.)

 2. Noctilucens

  Pravzaprav je sramotno za dano državo oz. okolje, da je treba hvaliti dejanje, ki bi moralo biti samoumevno, sploh za predsednika/predsednico države – namreč postaviti se v bran najosnovnejši demokraciji. Pa vendar: glede na to, kje živimo, bi lahko ostali celo brez te izjave. Predsednica je torej ravnala edino prav, morda le preblago.
  Kar pa zadeva Goloba, njegova reakcija jasno kaže, da: ali nima najosnovnejšega pojma o demokraciji in moralni dolžnosti, da jo zagovarja v imenu vseh državljanov – ali pa mu za to ni mar. Ker ve, da ima za sabo dovolj enako mislečih srpokladivarjev (vseh generacij), ki demokracije niti razumejo ne, marajo pa sploh ne?

  Groza, kje živimo.

 3. TL

  Tokrat se s predsednico republike v celoti strinjam. Predsednik vlade pa je spet dokazal, da zagovarja popolnoma napačne vrednote.

  #TooLate

+Portal se trudi omejiti žaljivo komentiranje, “spam” vsebine, zato režim komentiranja še prilagajamo. Prosimo vas za razumevanje. Poleg tega vas pozivamo, da se vzdržite agresivnih vsebin. Komentarji, ki vsebujejo povezave na spletne strani ne bodo objavljeni.

zadnjih 10 +Izjava dneva


“Vse, predvsem pa koleno.”

"Pretepeni" in delno poškodovani Luka Dončić je po drugi zmagi nad Oklahomo, ki jo je zaznamovala groba igra in na trenutke sporno sojenje, iskreno povedal, kaj ga boli. Vseeno je prepričan, da bo nared za 4. tekmo, ki bo v American Airlines Centru v noči na torek ob...