“Na področju digitalizacije je Slovenija ena bolj cenjenih članic EU in tudi držav, članic Združenih narodov”

Avtor: | 8. julija, 2024

Predsednik vlade Robert Golob je ob poslanskih vprašanjih v Državnem zboru, kjer ni znal, hotel pojasniti, zakaj ministrstvo za digitalizacijo ne zna razdeliti 10.000 računalikov, ki na stroške davkoplačevalcev dobesedno gnijejo v skladišču, razsvetlil slovensko in mednarodno javnost glede vloge Slovenije pri globalni digitalizaciji. Če ne drugega, ima predsednik vlade dober smisel za humor. (Vir: TVSLO3)

Video

 

8 komentarjev

 1. P.Kos

  Zagotovo nikomur, ki ima vsaj 2 piki razuma, ne gre več na smeh. Zagotovo ni to humor in zagotovo Golob nima smisla za humor!
  Je primitiven, pokvarjen bebec, ki ne zna odgovoriti na vprašanja, kar pa pove je laž.
  In kdor laže, smo včasih otroci rekli, ta tudi krade.

  Odgovori
 2. slavkope

  V Državnem zboru RS je našemu brezsramno narcisoidnemu “lažnivemu Kljukcu” mogoče lagati brez zavor in brez meja, saj mu večina poslancev vladajočega “Gibanja svoboda” mora ne-razumno “verovati”, če hočejo krčevito zadržati svoj privilegirani družbeni položaj vsaj do konca svojega prvega (in najverjetneje poslednjega) poslanskega mandata.

  Nekoliko bolj nepričakovano in nerodno je, da njegovim pravljičarskim verbalnim “puhlicam” pragmatično “verujejo” tudi poslanci koalicijskih strank SD in Levice – “za ljubi kruhek” in za blagodejni mir “ob proračunskem koritu”.

  Odgovori
 3. ren

  Slovenija preprosto ne more biti najbolj cenjena na področju digitalizacije, ker ima za predsednika vlade tako hudega ignoranta in lenuha, ter na smrt leno ministrico za digitalizacijo, ker niti 13.000 računalnikov ne zna razdeliti.

  Odgovori
 4. Halobp

  Ta primorska MONA, res ne ve več kaj govori.

  Ta tovariš fašizma, s prirojeno napako zavajanja, sam bi mu predstavil leta 2024 njegov mentalni dostop do digitalizacije.

  IZ PRAKSE DANAŠNJIH DNI:

  Nepokretni človek z obale star 82 let, ne more do zdravnika, oz. laboratorija, da mu odvzamejo kri, ker je nepokreten, postopek je sledeč, ZD naroči prevoz rešilca ( 2 Km ) kjer starčka mučijo s tem prevozom, kar traja približno 1.45 . Nato ga pripeljejo nazaj domov in mora nekdo od družinskih članov počakati na laboratorijske izvide (fizično prisoten v čakalnici) …. ko bo, bo…. nato mora te izvide, prepeljati !! do izolske bolnišnice.

  No toliko tovariš fašist golob,opičja digitalizacija sedanje ministrske postave, če mi pa kdo očita žalitev, sem pa vsekakor še vedno prenežno opisal stanje tega obsedenca in njegovih kimavčkov!!

  Kot pravi davni intelektualni rek, NISO KRIVI TISTI, KATERI DELAJO SLABO, TEMVEČ TISTI KI TO GLEDAJO !!!
  SLOVECI ZBUDIDIMO SE, ŽIVLJENJE NI POTIUCA !! 🙂

  Odgovori
 5. VESELKA

  Ko ga poslušam, vedno bolj dobim občutek, da ta človek živi na drugem planetu. Nato se postavim v vlogo povprečnega gledalca Popa in nacionalke, ki so ga celo odraslo življenje prepričevali, da je Janša fašist, da sta se v Jugi cedila med in mleko, da je Slovenija pod njegovo vladavino Indija Koromandija in da je bil Tito najdemokratičnejši voditelj svobodnega sveta. Zakaj ta gledalec torej ne bi verjel nekemu Golobu, ki pravzaprav blebeta popolnoma enake floskule, ki jih dan na dan posluša od t.t. osvobojenih medijev. Me prav zanima koliko ga je v hlačah, ko mora državo predstavljati v tujini, čeprav se tudi tam na debelo laže, saj se predstavlja kot podjetnik, ki je na noge postavil najuspešnejše energetsko podjetje v Sloveniji. Vprašam se, kaj neki na to poreče Igor Bavčar, brez katerega bi bil Golob direktor otroškega vrtca, ki ga je vodila njegova bivša žena. Veselim se poletnih mesecev in dopustov, ko nam ne bo potrebno gledati in poslušati te skorumpirane in nesposobne svobodnjake in njihove oprode v SD in Levici. Včasih bi še upala, da bodo novi obraz zavrgli, ko bo odslužil svojemu namenu, danes se tega bojim, saj vsak naslednji najboljši in najbolj pošten harlekin državo potunka v še večji d….

  Odgovori
 6. deni

  Mogoče, pravim mogoče je stanje našega PVeja podobno vsebini knjige Kundere Neznosna lahkost bivanja. Kakor omenjeno se g. G hvali in razprostira perje ko pav. Sicer pa je najbrž živel na temni strani Meseca in so ga Kitajci s kamenjem vred po nesreči pobrali pri njihovi odpravi. Če se lahko šali PV, se lahko tudi mi butlji, ki ga poslušamo. Sicer pa računalnki, ki so bili razdeljeni pred nakupom še vedno služijo pajkom za spletanje mrež, pa ne neta, temveč za lovljenje naivnih muh in v tem primeru butastih butalskih butljev. Na žalost, čeprav “racionalni” nakup smrdi do neba.

  Odgovori
 7. tohuvabohu

  Golob nima niti najmanjšega smisla za humor. Da se mu smejemo, je pa normalno, saj se smejemo tudi majhnim otrokom, in prav tako opicam v živalskem vrtu.

  Odgovori
 8. TL

  Ljubi Bog, zadnjič sem moral urejati nekaj v zvezi s prometom in postopki ter količina papirja so bili praktično enaki kot takrat, ko sem to urejal v bivši državi. Torej, sprintati papir, ga izpolniti, poslati na ministrstvo, čakati na odgovor, torej na papir, potem seveda nekaj ljudi osebno na UE*, tam oddati še drugo vlogo, sprintano seveda, potem pa uslužbenka nekaj printa, kopira in ročno vnaša. In mi smo neka digitalizirana družba? Na katerem planetu pa Golob živi?

  * se zahvaljujem UE, ker uslužbenci takrat, ko smo bili tam, niso stavkali in nam v vročini ni bilo treba konkurirati Boltovem svetovnem rekordu, kot so to počeli v Ljubljani.

  Odgovori

Objavi komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

+Portal se trudi omejiti žaljivo komentiranje, “spam” vsebine, zato režim komentiranja še prilagajamo. Prosimo vas za razumevanje. Poleg tega vas pozivamo, da se vzdržite agresivnih vsebin. Komentarji, ki vsebujejo povezave na spletne strani ne bodo objavljeni.

zadnjih 10 +Izjava dneva


“Če zmagaš, nekaterim ni prav. Če ne zmagaš, nekaterim spet ni prav. Če skočiš na tistem kilometru, ni v redu. Če čakaš do črte, ni v redu. S tem sem se sprijaznil”

Naš kolesarski šampion Tadej Pogačar o "kavč" poznavalcih kolesarstva z družbenih omrežij. Pogačar ima sicer pred zadnjim tednom dirke po Franciji "udobno" prednost treh minut, pri čemer bosta o končnem zmagovalcu dokončno odločali dve gorski etapi v južnih francoskih...

“Semena jutrišnje zmage so v današnjem izidu”

Dolgoletna predsednica desnega Nacionalnega zbora (RN) Marine Le Pen ni mogla skrivati razočaranja po presenetljivem volilnem preobratu, ki je v Franciji zmago prinesel - sicer zelo razdrobljeni in neenotni - levici. Mnogi analitiki menijo, da so se francoski volivci...

“Na trenutke smo sicer imeli ravnotežje”

Polom slovenske košarkaške reprezentance na olimpijskih kvalifikacijah v Pireju (tekmo proti Grčiji je Slovenija izgubila z rezultatom 68 : 96) je selektor ocenil z diplomatskim izrazom, ki sicer plastično odraža stanje na igrišču. Dejstvo je, da so bile olimpijske...