“Semena jutrišnje zmage so v današnjem izidu”

Avtor: | 8. julija, 2024

Dolgoletna predsednica desnega Nacionalnega zbora (RN) Marine Le Pen ni mogla skrivati razočaranja po presenetljivem volilnem preobratu, ki je v Franciji zmago prinesel – sicer zelo razdrobljeni in neenotni – levici. Mnogi analitiki menijo, da so se francoski volivci dobesedno ustrašili sprememb (pri tem so jim gotovo pomagali histerični mediji, ki so ljudi prepričevali o škodljivosti t. i. skrajne desnice), ki jih sicer sami pričakujejo in zahtevajo, in se odločili za nekakšen status quo, ki pa bo verjetno temelj novih trenj v francoski družbi. (Vir: Reuters)

1 Comment

  1. Vili

    Razočaranje francoske desnice bi moralo biti enako globoko tudi na SLO desnici. Od časa Jakobinske francoske revolucije, katere jedro so pri nas bili slovenski kripto liberalci – predvsem pa njihovi ponosni nasledniki – častilci Borisa Kidriča , Edvarda Kardelja, prve dame V O S Zdenke Kidrič ter narodnega heroja Ivana Mačka Matije -kot tudi nekdanje Vide Tomšič, se v glavah današnjih zmedenih in preplašenih Slovenk in Slovencev – posebej še, v krogih žlahtne Kučanove desnice (današnje NSi in SLS), ni kaj dosti spremenilo.

    Impresivna vdanost nasilju v svobodoljubni Franciji ni možna in ne bo trajala pre-dolgo. Slovenci čakamo na Godota !

    Odgovori

Objavi komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

+Portal se trudi omejiti žaljivo komentiranje, “spam” vsebine, zato režim komentiranja še prilagajamo. Prosimo vas za razumevanje. Poleg tega vas pozivamo, da se vzdržite agresivnih vsebin. Komentarji, ki vsebujejo povezave na spletne strani ne bodo objavljeni.

zadnjih 10 +Izjava dneva


“Če zmagaš, nekaterim ni prav. Če ne zmagaš, nekaterim spet ni prav. Če skočiš na tistem kilometru, ni v redu. Če čakaš do črte, ni v redu. S tem sem se sprijaznil”

Naš kolesarski šampion Tadej Pogačar o "kavč" poznavalcih kolesarstva z družbenih omrežij. Pogačar ima sicer pred zadnjim tednom dirke po Franciji "udobno" prednost treh minut, pri čemer bosta o končnem zmagovalcu dokončno odločali dve gorski etapi v južnih francoskih...

“Na trenutke smo sicer imeli ravnotežje”

Polom slovenske košarkaške reprezentance na olimpijskih kvalifikacijah v Pireju (tekmo proti Grčiji je Slovenija izgubila z rezultatom 68 : 96) je selektor ocenil z diplomatskim izrazom, ki sicer plastično odraža stanje na igrišču. Dejstvo je, da so bile olimpijske...