“Kot bi 15 letnemu otroku kupili avto in računali, da ga bo vozil pri 18-ih letih”

Avtor: | 23. januarja, 2024

Prof. dr. Miha Juhart s Pravne fakultete v Ljubljani je v oddaji 24ur zvečer v preprostem jeziku pojasnil, kaj je narobe z nakupom 13.000 računalnikov brez jasnega namena, koncepta, komu bodo dodeljeni. Računalniki so sedaj v skladišču, izgubljajo vrednost vsako minuto, poleg tega niso opremljeni z osnovnimi operacijskimi sistemi. Novih 6 milijonov evrov javnega denarja je brez pravne podlage odletelo v nek zasebni žep, kar pomeni, da je ministrica Emilija Stojmenova Duh naslednja v vrsti za odstop.

Video

Dr. Miha Juhart je milo rečeno začuden nad negospodarnostjo nakupa računalnikov. (Vir: 24ur zvečer)

3 komentarji

 1. BEE, BEEE

  Demage control…
  vse za cekin.press

 2. deni

  V 1000 in eni noči nastopa duh v obliki Aladina, ki s svetilko izpolnjuje želje srečnega dobitnika, tako da drgne po njej. Tudi v tej, pa ne pravljici, duh izpolnjuje želje in prošnje imetnikov skladiščč, kjer se na njihovih, najbrž zastarelih produktih nabira prah in cene padajo iz dneva v dan. Nostradamus v podzavesti, vladarjem napove vremenske neprilike že vnaprej
  Nekdo zatem samo “podrgne po svetilki” in čudež se v trenutku zgodi, 13000 LT-jev se v hipu preseli iz več skladišč v eno samo, ker je racionalnejše vse držati na enem mestu. Svetilka je opravila svoje poslanstvo, duh pa še vedno išče pomoči potrebne.

  Slavni grški filozof je nekega sončnega dne pohajal s prižgano svetilko po trgu .Na vprašanje zakaj s prižgano svetilko pohaja naokrog jim je odgovarjal, da išče poštenega človeka. Nauk te zgodbe si lahko tolmači vsak po svoje.

 3. observer

  Seveda je jasno zakaj je gospa Emilija kupila 13000 računalnikov. Zato namreč, da bodo skladiščeni v tisti podrtiji, ki jo je ravnokar kupilo ministrstvo za pravosodje za 8 miljonov. Tako bo Emilija prišparala skladiščenje računalniške krame v Logatcu po 2500 ojrotov/mesec.

+Portal se trudi omejiti žaljivo komentiranje, “spam” vsebine, zato režim komentiranja še prilagajamo. Prosimo vas za razumevanje. Poleg tega vas pozivamo, da se vzdržite agresivnih vsebin. Komentarji, ki vsebujejo povezave na spletne strani ne bodo objavljeni.

zadnjih 10 +Izjava dneva


“Vse, predvsem pa koleno.”

"Pretepeni" in delno poškodovani Luka Dončić je po drugi zmagi nad Oklahomo, ki jo je zaznamovala groba igra in na trenutke sporno sojenje, iskreno povedal, kaj ga boli. Vseeno je prepričan, da bo nared za 4. tekmo, ki bo v American Airlines Centru v noči na torek ob...