“Vsak dan si presenečen, kaj se dogaja. Pokovka je še edino, kar nam ostane, sediš pred televizijo, gledaš to žajfnico in samo upaš, da ne bo šlo čisto vse skupaj v franže”

Slika: zajem zaslona Tarča, RTV Slovenija

Avtor: | 10. novembra, 2023

Dejan Verčič, predavatelj na FDV, partner v agenciji Herman&Partnerji, v Tarči na RTV Slovenija o vodenju vlade in političnem, družbenem okolju v Sloveniji.

Video

Tarča, 9. 11. 2023. (Slika: RTVSLO)

14 komentarjev

 1. APMMB2

  Ko takole padamo in tonemo v brezno, se moramo vprašati, kdaj nam bo veliki Milan v Izvolitev ponudil Nikota, šimpanza iz živalskega vrta. Ta že nestrpno čaka, na poziv.

 2. Iva

  Tragikomedija.
  Je pa Verčič prvi javno, pred kamero povedal (kar je marsikdo lahko opazil), da “predsednik s svojo izvoljenko neizmerno uživa v privilegijih, ki jih njegova služba omogoča, medtem ko potujeta naokrog, z očitnim užitkom potujeta in se imata lepo!”
  Kakšen napor neki, Golob uživa v svoji službi, zato bo vztrajal do konca!

  • Fridah

   točno to, končno je nekdo povedal na glas, vedo vsi samo si ne upajo zamerit.

 3. jaz

  Mislim da bi bilo pomembneje, kako bo šla stvar ven iz franž.

 4. Miller

  Nutrijin taubi in maršal Twito sta za prebivalce Slovenije kazen božja. Nočna mora.

  Leta 2013 je kriminalec janša znižal pokojnine na 57 odstotkov povprečne neto plače, prej je bilo 80 %. Ali drugače: recimo, kdor je imel plačo cca 1000 eur, zdaj dobi cca 570 eur penzije, pred janšo pa bi 800 eur !
  S tem je ukradel upokojencem v povprečju 250 – 300 eur/mesec samo zato, da je zbral stotine milijonov, da je šel kupovat Patrije. Ne dve leti, dosmrtno bi moral fasati. Najmanj.

  V zadnjem vladanju, pa si je hinavec nataknil masko matere Tereze in upokojencem delil bonbončke po 40 evrov.
  Zdaj pošilja svojega vojščaka Rupnika, da z bogatimi penzionerji rogovili po Ljubljani. Revni so doma.

  • Jože

   Blagor ubogim na umu …

   • Miller

    Ne dirajte nam Twita i tekovine.

  • tohuvabohu

   Spet haluciniraš, ubogi mlinarčuk? Same traparije tveziš. Patria se je dogajala v mandatu 2004-2008, ne 2013, zakuhal pa jo je Erjavec.

  • Fridah

   res je!

 5. tohuvabohu

  Kaj je tam delal Brecelj, očitno še sam ne ve. Enkrat sem rekel, da ima retoriko kot branjevka. Zdaj vidim, da še mnogo slabšo.

  • Jože

   Je bil vsaj tiho. Kaj pa je tam delal Cirman? Kaj res ne morejo najti drugega kot to intelektualno, etično in emocionalno bedo?!

 6. P.Kos

  Jah, tako je kot pravi @ren. In če se navežem še na urednikov prispevek, so v včerajšnji Tarči, kar obsežno halucinirali. Prednjačil pa je Cirman, ki bi res moral iskati strokovno pomoč, saj ni nevaren le za druge, temveč predvsem do sebe. Obrazna mimika, zmedeno blebetanje, … , so znaki velikega stresa in živčne razrvanosti, pa še Janša se mu prikazuje povsod. Človeško bi bilo, da se mu pomaga, Cirmanu namreč.
  Ko bi morali obravnavati katastrofalne rezultate aktualne vlade, so vlekli po zobeh Janšo. Zelo slabo vodenje Žnidaršičeve, razen, če je bil to tudi namen, ko lahko Golob, če še ni, prebere Hemingwayev “Komu zvoni”. Na pomoč so poklicali celo “odlično, neodvisno poznavalko” političnega zakulisja v Sloveniji, dr. Godinovo, ki je povsem slučajno žlahtnica Šetinc Paškove.
  In res, tudi vsled izkazane raziskovalne novinarske “zvedavosti” in “pronicljivosti” se lahko bojimo, kot pravi Verčič, da bo šlo vse v franže.

  p.s.: Pa vsi tudi za pokovko nimajo. Slednje je zelo zaskrbljujoče, pa je večji problem Janša, ne pa vlada, ki dejansko siromaši državljane, gospodarstvo in celoten družbeni razvoj.

 7. Tl

  Včeraj najbolj realen gost. Prebilič me je razočaral, kot da bi se taktično pripravljal na kako menjavo in ne sme podirati mostov za sabo. Cirman pa bo šel v anale, kako je govorniško in retorično katastrofalno slabo branil svoje gospodarje.

 8. ren

  Anti Janša sentiment. Ker so propagando proti Janši tako odlično izvedli, ljudje raje volijo tiste, ki jih nastavlja politično-kriminalna združba iz ozadja. Raje imajo propad države, kakor da bi vlado vodil Janša. Raje imajo orangutana za premierja, kakor Janšo. In tako bo na naslednjih volitvah, ko bo glavni kandidat orangutan (namišljen ali ne!) Iti tolikokrat na led, pomeni, da nastopa orangutan.

+Portal se trudi omejiti žaljivo komentiranje, “spam” vsebine, zato režim komentiranja še prilagajamo. Prosimo vas za razumevanje. Poleg tega vas pozivamo, da se vzdržite agresivnih vsebin. Komentarji, ki vsebujejo povezave na spletne strani ne bodo objavljeni.

zadnjih 10 +Izjava dneva

“Rusija je pripravljena obnoviti odnose s Slovenijo”

Predsednik Ruske federacije Vladimir Putin je v ponedeljek sprejel več novoimenovanih veleposlanikov v Moskvi, med njimi tudi novo slovensko veleposlanico Darjo Bavdaž Kuret, in v pogovoru poudarl pripravljenost na novo sodelovanje. Če smo povsem iskreni, sodelovanje...

“Podatek, ki mu je bila tajnost določena zato, da bi se prikrilo storjeno kaznivo dejanje, prekoračitev, ali zloraba pooblastil, ali prikrilo kakšno drugo nezakonito dejanje ali ravnanje, ni tajen”

Nekdanja ministrica Tatjana Bobnar (via odvetnik Luka Švab) sporoča, da je trenutni predsednik vlade Robert Golob očitno pripravljen storiti vse za prikrivanje svojih nezakonitih ravnanj. Ovadba SOVE je menda še en korak v nizu zlorabe oblasti. Pri obveščevalnih...

“Nobenih obljub, zaveza je, da začnemo delat”

Predsednik vlade Robert Golob je na vrhu gospodarstva na Brdu pri Kranju po letu in pol vladanja podal zavezo (spet), da bo vlada začela z delom na ključnih področjih. Glede na odzive podjetnikov je precej jasno, da le redki še verjamejo, da se bo kaj premaknilo v...