“Ne načrtujemo davkov za prebivalstvo”

Avtor: | 8. novembra, 2023

Predsednik vlade Robert Golob je včeraj povedal, da novih davkov za “prebivalstvo” ne bo, samo za gospodarstvo. Po njegovem očitno v gospodarstvu ne delajo prebivalci.

Video

Predsednik vlade na novinarski konferenci, 7. 11. 2023. (Vir: www.gov.si)

12 komentarjev

 1. slavkope

  Po zaslugi virtuoznih miselnih akrobacij in manipulacij prvega ministra Vlade RS ter njegovega najožjega štaba političnih in medijskih zaupnikov ter profesionalnih aparatčikov je uspelo vladajočemu Gibanju svoboDA popolnoma izvotliti in razvrednotiti splošno veljavne pojme, kot so “svoboda”, “de-politizacija”, “re-organizacija”, “re-forma”, “solidarnost”, “enakost”, “osebna integriteta”, “pravičnost”, “poštenost”, “enakost pred ustavo in zakonom”, … itd., itn.

  Politični in medijski “novorek” dr. Roberta Goloba in njegovih političnih pajdašev je uspel nesluteno zrelativizirati in zbanalizirati slovensko politično in medijsko resničnost do nepreglednosti in neprepoznavnosti na neulovljivi meji oz. nedoločljivem stičišču med trdno otipljivo resnico in imaginarno izmuzljivo mehko bleščavo lažjo, med trdimi in trdnimi “fakti bruti” in osladno lepljivim fantazmagoričnim populističnim ter bleščavim političnim in medijskim ništrcem.

 2. Miller

  Potrebno se bo spet trezno vprašati, zakaj ga je narod izvolil.
  Akcija in reakcija.
  Taubi je reakcija naroda na totalitaristične akcije maršala Twita policijska ura, omejitev osebne svobode, prepovedi… itd.
  Tako, da nosi največjo odgovornost za njegovo izvolitev ravno maršal Twito.

  • tohuvabohu

   Kdaj greš v Moskvo, mlinarčuk?

   Btw, pojma nimaš. Po naravnih zakonih akcija in reakcija nastopata vedno sočasno in vzajemno.

   • Rokovnjac

    Tezko je najti vecjega bika,kot je tovarisc Mlinar.Po njegovem je Twito izdal komando celemu svetu tiste omejitve ,ki jih je Mlinarcek zgoraj navedel.Je pa twito res fant od fare,ce lahko komandira celi svet pa se samo cin kaplarja ima!

 3. ren

  Njemu se ne sme nič verjeti. Baje mu že Kučan ne verjame.

 4. TL

  Vsak pri zdravi pameti pogleda v denarnico in mu je vse jasno.

  Ampak ljudje baje še vedno plešejo od veselja po ulicah, ker se davki višajo. Največkrat so to tisti, ki zdaj z navdušenjem podpirajo Hamas in Hezbolah, ki se navdušujejo nad Putinom in tudi Orbanom in Ficom.

  • Miller

   »Čas je za sankcije proti Izraelu. Bombardiranje je nehumano,«
   “Medtem ko se v Gazi dogajajo vojni zločini, Izrael ignorira mednarodno zahtevo po prekinitvi ognja.” ,
   je izjavila podpredsednica belgijske vlade Petra De Sutter

   vir: Politico

 5. roman n.

  PV,pa tako zine,ni za komentirati.

 6. Prask

  Včasih smo ob podobnih trditvah dejali: “Verjel, verjel… za dreck prijel”.

 7. slavkope

  Kot da prebivalstvo ne bi bilo odvisno od prihodkov, ustvarjenih prav v zasebnem in javnem sektorju gospodarstva, ki je stalna priljubljena tarča oziroma brezpravna “molzna krava” nenehnih kratkoročnih davčnih pritiskov s strani vlade in vladajoče koalicije pod ideološkim pritiskom ekstremistične socialistične Levice.

  Za kolikor nam vladajoči ne bodo mogli (zaradi lastne slabe vesti) neposredno “osušiti” osebnih računov, nam bodo pač posredno in prikrito sistemsko zmanjšali dotoke prihodkov s strani davčno dodatno obremenjenih ter mednarodno manj konkurenčnih delodajalcev.

  Sicer pa, ali sploh še kdo verjame intelektualno, ideološko, politično in etično zmedeni ter neverodostojni politični ter medijski agitaciji in propagandi prvaka vladajoče partije GS, premiera Vlade RS in njegovih številnih profesionalnih “piar svetovalcev ter krotilcev”?

  • P.KOS

   Velikokrat je bilo že izrečeno in napisano, da se je ne le potrebno vprašati o opravilni sposobnosti PV, temveč menim, da je za delovanje te države na vseh področjih, potrebno le to nujno dokazati.
   Koliko trditev in izjav, dokumentiranih, je že sam sebi demantiral!?
   To ni normalno stanje zavesti, trezno razmišljanje, načrtovanje ali vsaj politika, to je navadno nakladanje – bluzenje in besedna driska, ki je sama sebi namen.
   Po mojem mnenju sta z Mescem na isti prehrani. Očitno to veganstvo le ni brez posledic.

 8. Iva

  PIAR všečna izjava za funkcionalno nepismene volivce – tako kot je pred volitvami dejal, da bo on (dobri človek) poskrbel za nizko ceno elektrike, blaginjo in svobodo, kar so ob njegovi AGITPROP predvolilni promociji naivni nepismeni volivci “kupili”.

  Patološki narcisi stremijo k moči, občudovanju, se vidijo na vodilnih položajih in ljubijo le sebe.

+Portal se trudi omejiti žaljivo komentiranje, “spam” vsebine, zato režim komentiranja še prilagajamo. Prosimo vas za razumevanje. Poleg tega vas pozivamo, da se vzdržite agresivnih vsebin. Komentarji, ki vsebujejo povezave na spletne strani ne bodo objavljeni.

zadnjih 10 +Izjava dneva


“Vse, predvsem pa koleno.”

"Pretepeni" in delno poškodovani Luka Dončić je po drugi zmagi nad Oklahomo, ki jo je zaznamovala groba igra in na trenutke sporno sojenje, iskreno povedal, kaj ga boli. Vseeno je prepričan, da bo nared za 4. tekmo, ki bo v American Airlines Centru v noči na torek ob...