“Vlada se nikoli ne spušča v postopke na ministrstvu”

Avtor: | 28. junija, 2024

Predsednik vlade Robert Golob je v aferi Litijska, kjer je imel roke glede na revizijsko poročilo ministrstva za pravosodje do ramen v marmeladi, ugotovil, da ministrstva niso vlada. (Vir: MMC)

18 komentarjev

 1. TL

  Še en golobizem. Bi se človek smejal, ampak ta smeh je potem zelo grenak.

 2. APMMB2

  Zgodba je sledeča: SD, Socialni demokrati so stranka, ki je zadolžena. Dolg je treba poplačati. Proračun tega ne zagotavlja, sponzorjev ni, zato je bilo potrebno najti vir, ki bo saniral neugodno finančno stanje.Trgovina z nepremičninami je najbolj priročni vir.
  Ustrezni funkcionarji SD so našli zadolženega Vežnaverja s stekleno plalačo in posel je stekel.
  Potrebno je bilo določiti ustrezno ceno, zagotoviti posel, zbrati ustrezno ekipo ter splejati procedure.
  Zanesljivo je bila nosilka posla Dominika Švarc Pipan,ki je o poslu obvestila finančnega ministra Boštjančiča in predsednika vlade Goloba.
  Mrežo je spletel sekretar v ministrstvu. Sodelovalo pa je nekaj ljudi, ki se na posel spoznajo in so nalogo izvršili prepričani, da je vse pod kontrolo in da bodo zaščiteni, če bo izbruhnila afera.
  Potrebno je omeniti še delitev denarja po nakupu stavbe.
  Vežnaver je poravnal dogove in kupnino za stekleno palačo,ki jo je kupil pred nekaj leti.
  Pokril je stroške odvetnici. V teh stroških so zajete tudi nagrade dvomljivcem, ki so se lotili posla previdno, podkupnina pa jim je vlila upanje in zrahljala dvome.
  Ko seštejemo vse te stroške, je pomemben ostnek,ki znaša toliko,kot zadolžitev stranke SD. Ta denar ima še vedno prodajalec Vežnaver.
  Če lahko nakup palače štejemo za neumnost, je denar, ki je namenje poplačilu dolgov stranke SD kriminal.
  Če Vežnaver denarja ne bo vrnil in ga nakazal v proračun države, je to kriminal, ki ga je potrebno preganjati. O tem denarju se seveda ne govori, preganja pa se tiste, ki so napoti Golobu.
  Zapleta se tudi aktualna ministrica katićeva,ki prikriva dejansko stanje. Je že sedaj sokriva in zrela za odstrel.

 3. Miller

  Kaj to, po poročanju medijev, se je Golob včeraj udeležil sestanka v Bruslju, kjer je so-odločal, kdo bo vodil EU in politične usmeritve do 2029. Ops, to pa je faktor.
  Sestal se je tudi z zelenim klovnom, ki ga je dan prej obiskala bajsa v Kijevu. Hm ?

  Samo zmanipulirane poplavljence nihče ne obiskuje…
  Pa tko blizu so…

 4. Thor

  Človek podpiše papir , pa ne ve niti, da ga je, kaj šele da bi vedel, kaj?
  Potem ta človek ne prebere bremenilno revizijsko poročilo, pa ga že zanika in obsoja.
  Človek za Litijsko skorajda obsoja revizorko.
  Od nekod mi je način dela poznan? A ni nekdo sam požgal Raihstag in za požig obsodil tiste, ki jih ni maral ?

  • Rokovnjac

   Po mojem mnenju,se je nekajpodobnega zgodilo na bliznjem vzhodu,ker je bilo potrebno razbiti Gazo in se je skombiniral vzrok!

 5. deni

  V vseh Kristusovih letih samostojne deželice se je zvrstilo kar nekaj PVejev. Prvi je igral orglice in špičil lopate. Zasavec je bil preveč resen in karizmatičen, vendar je vsled teh ali onih vzrokov proti koncu nosil na glavi spletene venčke in indijanske kape. Dolenjec, katerega je zaradi naglasa znal oponašati vsak drugi prebivalec. Zatem neka šivilja ali karkoli že, bi v EU komisiji kuhala. Nato pravnik, ki je jamral in Slovenceljne spodbujal naj ne jamrajo. Pa komik, ki je lovil zajce in skakal v prazen bazen in tudi očitno rad kuhal. ter metal puško nekam. Nasledil ga je “diktator”, ki je uboge bicikliste hladil z vodo, ko jim je postalo prevroče. Zatem pa so ga zaradi ne dovolj tople vode zmerjali in ga še vedno. Krivi so bili policisti, ki niso vode primerno ogreli.

  Kaj je vsem naštetim skupno. Da zdajšnjemu PV ne glede na vse cmerizme, janšizme, šarcizme itd. zdajšnjemu niso segali niti do pasu. Ta tip en dan naklada eno, drugi dan isto temo preobrne za 180%, tretji dan tretje in tako v nedogled.

  Ko je govora o njegovih rabotah mu lumpi prevzamejo identiteto. Pri Litijski je podpisal dva papirčka za sedem milijonov, kakor, da bi kupoval kilo krompirja. Seveda potem s svojimi kampanjoni in kampanjonko zvali krivdo na tretjerazredne birokrate. Računalniški duhovi so bili že vnaprej razprodani in zaradi velikega povpraševanja jih še vedno 10000 čaka v nekem skladišču.

  Seveda je to samo vrh ledene gore. Pravzaprav gora ni kriva in je prej kapitan Titanika. Zaenkrat ladja še vedno nekako pluje med ledenimi nebodjihtreba, ampak kaj, ko kapitan izredno rad zapušča krov, za razliko od Smitha, ki je preveč hitel, kakor naš boss hiti z jezikom.

  Seveda to lahko zveni kot črni humor, satira, ironično, sarkastično, vendar je prej žalostno. Zakaj mu strici in podrepniki držijo štango in njegova sloboda še vedno dobiva čez 20%. Hm, to je pa tema za psihoanalitike, politične analitike in podobne strokovnjake. Zato pogumno naprej v nove zmage, no prej v tri kr…

  • deni

   Se opravičujem. Zatipk. Namesto drugemu zdajšnjemu sem imel na umu, trenutnemu. Naj mi slavisti oproste za vse pravopisne napake.

  • ren

   Deni: “…ki je uboge bicikliste hladil z vodo…”

   Ja, to so bili “polit(i)-kolesarji. (parafraza @beri1122)

 6. slavkope

  Nihče v tej državi se ne sprašuje več: “Ali je pilot v letalu?”
  Ni ga!

  Imamo ministrice, ministre in predsednika Vlade RS, ki sploh ne preberejo, kar podpisujejo. In tega niti ne skrivajo!

  Oni brezbrižno zaupajo svojim državnim funkcionarjem in uslužbencem nižje ravni “v dobri veri”, če pa se izkaže, da so bili njihovi odločevalski podpisi, glasovi odobravanja in potrditve zmotni in škodljivi, se delajo nevedne, nekompetentne, neodgovorne in nesrečne žrtve zarot ter populistično in alibično terjajo od njim politično podrejenih “pristojnih in poklicanih organov”, da – namesto njih – “opravijo svoje delo”.

  Z Golobovo vlado in vladajočo parlamentarno koalicijo GS, SD in Levice je RS postala sramotna “banana republika” vladajoče politično-kriminalne klike samooklicane “svobode”, ki zavestno krši in prezira veljavno Ustavo RS, veljavno zakonodajo in tudi veljavne interne pravne akte parlamenta, vlade in posameznih državnih organov v sestavi Vlade RS.

  RS je postala proti-ustavna in proti-pravna ter ne-demokratična diktatura narcisoidnih in samovoljnih diletantskih samodržcev “svobode”, njihova kolonija brez-zakonja in brezpravja ter kraljestvo sovražnega preziranja, etiketiranja, preganjanja, izključevanja ter nenehnega potvarjanja in sprevračanja resnice in brezmejnega laganja.

  • prask

   Pilot v letalu je. Ampak sedi na zadnjem sedežu potniške kabine in se igra z ajfončkom.
   Pilotira pa njegova, že nekoliko izrabljena, “hostesa”, ker zna, saj je to nekoč, nekje že videla.

  • tohuvabohu

   Letalo vodi (murglski) kurjač.

 7. ren

  Njemu dol visi vladanje. Važen je denar, ki ga dobi v “stranskih postopkih” vladanja.

  P.S.
  @jaz, odlična primerjava!

 8. Nataša

  Se pravi, vlada je ON.

  • Miller

   Ona. T.

   • ren

    Tako je! Odlično!

 9. Miller

  Zvočnik in operativec predsednice vlade…

 10. jaz

  Pilot se nikoli ne spušča v postopke pilotiranja letala??????????????????????????????????

 11. lojze

  Kaj pa on ve. Če je nekdaj vedel, je pa pozabil,

+Portal se trudi omejiti žaljivo komentiranje, “spam” vsebine, zato režim komentiranja še prilagajamo. Prosimo vas za razumevanje. Poleg tega vas pozivamo, da se vzdržite agresivnih vsebin. Komentarji, ki vsebujejo povezave na spletne strani ne bodo objavljeni.

zadnjih 10 +Izjava dneva


“Če zmagaš, nekaterim ni prav. Če ne zmagaš, nekaterim spet ni prav. Če skočiš na tistem kilometru, ni v redu. Če čakaš do črte, ni v redu. S tem sem se sprijaznil”

Naš kolesarski šampion Tadej Pogačar o "kavč" poznavalcih kolesarstva z družbenih omrežij. Pogačar ima sicer pred zadnjim tednom dirke po Franciji "udobno" prednost treh minut, pri čemer bosta o končnem zmagovalcu dokončno odločali dve gorski etapi v južnih francoskih...

“Semena jutrišnje zmage so v današnjem izidu”

Dolgoletna predsednica desnega Nacionalnega zbora (RN) Marine Le Pen ni mogla skrivati razočaranja po presenetljivem volilnem preobratu, ki je v Franciji zmago prinesel - sicer zelo razdrobljeni in neenotni - levici. Mnogi analitiki menijo, da so se francoski volivci...