“Iz ust premierja smo slišali besede, ki niso primerne za njegovo pozicijo, da ne govorimo o našem poklicu, skratka zdravništvo je ogorčeno”

Ključnik:

Avtor: | 13. marca, 2024

Zdi se, da se stavka sindikata FIDES iz boja za boljše pogoje dela zdravnikov vedno bolj spreminja v boj za spoštljivo komunikacijo vlade. Damjan Polh, predsednik sindikata FIDES, je v oddaji 24ur zvečer izrazil ogorčenje na vladnim sprenevedanjem, predvsem pa žaljivkami, podtikanji, ki prihajajo neposredno od predsednika vlade Roberta Goloba. Skratka, zdi se, da premier bolj kot svetovalce za komuniciranje po družbenih omrežjih, potrebuje osnovne lekcije iz bontona in spoštljivosti. (Vir: 24ur zvečer)

VIDEO

Zdravniki ne bodo prekinili stavke, ker jim vlada ne ponuja nič, hkrati pa je začela izvajati politiko agresivne medijske diskreditacije zdravnikov, kar dodatno poglablja nezaupanje.

9 komentarjev

 1. APMMB2

  S slovenskim zdravstvom je nekaj narobe. Hudo narobe!
  To je preproznala vlada, to vedo zdravniki.
  Vlada, oziroma koalicija si je kot prioriteto zadala nalogo, da bo izvedla zdravstveno reformo.
  Do sedaj še ni popolnoma nič od reforme.
  Slovensk zdravniki so se tudi aktivno vključili v reformo.
  Po dolgotrajnih in trdih pogajanjih so s takratnim minstrom , zdravnikom, dosegli dogovor, ki se približuje potrebnim refrmam.
  Torej strokovnjak minister in hkrati zdravnik, je z zdravniki, strokovnjaki, sklenil dogovor. Minister, zdravnik, je moral odstopiti in očitno sedaj vodi ministrstvo nestrokovnjak, ministrica.
  Kdo pri zdravi pameti pa lahko trdi, da so vsi zdravniki v državi nestrokovnjaki in da imta prav ministrica in njen šef , predsednik vlade. Ta dva namreč iščeta rešitve, ki nasprotujejo zahtevam zdravnikov,zato se zdravniki upirajo, protestirajo in stavkajo.
  Tukaj je absurd. Tukaj je nesposobnost vlade in pred vsem ministrice za zdravstvo.
  Kot dokaz naj dodam, da je ministrica sprejela Jenulla in Kebra , ne upa pa si sprejeti predstavnikov Fidesa.
  Prav gotovo predstavlja nekaj tisoč slovenskih zdravnikov zdravniško stroko v državi.
  Nastale težave v zdravstvu mora rešiti pred vsem stroka, zato je dogovor med vlado in Fidesom nujen pogoj.

  Očitno se vlada in ministrstvo postavljata nad stroko in želita streti zahteve zdaravnikov.
  In spet smo globoko v Butalah, ko so se sprli Butalci s pametjo in ve se, zmagali so Butalci in ne pamet.
  Ali si lahko Slovenci dovolimo, da zmaguje Golob s svojo vlado, ne samo v zdravstvu , temveč na vseh področjih vSlovenji?

 2. deni

  PV izredno dobro zna saditi rožice, istočasno pa jih pohoditi. Ker je današnja tema žaljenje zdravništva na splošno, tukaj zdravnikom dam prav , da naj se ne pustijo žaliti. Sicer poskušam biti, kolikor se da nevtralen, ampak na takšen način Golobje vladavine in komunikacije smo se v dveh letih že preveč navadili in sprejemajo-mo kot nekaj najbolj normalnega, kar seveda niti približno ni.

  S tem načinom žaljenja hoče na novo pridobiti njegovo niti ne naivno, temveč prej zavedeno volilno telo in s strašenjem pred “zlobnim fašizmom” še nadalje vladati s svojo punco.

 3. slavkope

  “Novi primitivizem”, ki ga kot “novo normalnost” samopašno in brezdušno destruktivno prakticirajo samodržci vladajoče lažne “svobode”, se ne izraža le v barbarskem neposrednem preziru in primitivnem ščuvanju sovraštva Goloba in njegovih pajdašev do zdravniškega sindikata Fides, ampak posredno razkriva tudi njegov ljudomrzniški prezir do zdravstveno in življenjsko vedno bolj ogroženih državljanov, zdravstvenih zavarovancev in davkoplačevalcev v RS.

  Predsednik vlade, ministrica za zdravje in drugi poklicani in pristojni oblastni odločevalci so se očitno odločili brutalno “zlomiti hrbtenico” zdravnikom iz sindikata Fides, pa četudi se bodo zaradi tega še opazno podaljšale čakalne vrste, četudi se bo še povečalo število zavarovancev brez dostopa do osebnega družinskega zdravnika, četudi se bo še zmanjšalo število zdravnikov in drugega nujno potrebnega strokovnega osebja v ustanovah javnega zdravstva in četudi se bo opazno poslabšalo javno zdravje in se bo povečala umrljivost prebivalstva.

  Golobova Vlada RS in vladajoča parlamentarna koalicija GS, SD in Levice dobesedno brezdušno in skrajno neetično zavestno žrtvujeta zdravje in življenja državljanov in zavarovancev RS, da bi enostransko sicer morda izsilila kratkoročno politično “pirovo zmago” nad sindikatom Fides, a s tem dolgoročno zadala še poslednji milostni udarec notranje razsutemu in razkrojenemu javnemu zdravstvu.

 4. vernon coleman

  Partia do një ndryshim pushteti, një Xhon puklastik prapa.

  • P.Kos

   Očitno ti je Covid zvrtal luknjo tja, kjer je že tako en prazen nič.

   • vernon coleman

    Unë nuk fal dhe nuk harroj se dikush shiti lirë për njerëzit e mi gjatë koronës. Mattias Desmet ju dërgon puthje!

  • retema@Gmail.com

   Shiptara bebe!

 5. jaz

  Ta cepec nam bo uničil zdravstvo…on bo s svojo “ukradeno identiteto” hodil na zdravljenje v Švico mi k vračem iz prepolnih azilnih domov. Da se razumemo! Zdravstvo nam je posredno uničil mali princ iz Murgelj ki je podprl vso to biciklistično zalego ki je pripeljala na oblast to svojat. Zdravniki vzdržite!! Kdo če ne vi bo zribal to svojat ki jim je intimna opcija dvolični Balkan nadutih povzpetnikov ki nikoli ne bodo šli za kriminalna početja v zapor samo zato ker so “največji borci ” proti Janezu Janši. Zdaj gre za Slovenijo! Dobesedno!

  • ren

   ******

+Portal se trudi omejiti žaljivo komentiranje, “spam” vsebine, zato režim komentiranja še prilagajamo. Prosimo vas za razumevanje. Poleg tega vas pozivamo, da se vzdržite agresivnih vsebin. Komentarji, ki vsebujejo povezave na spletne strani ne bodo objavljeni.

zadnjih 10 +Izjava dneva


“Vse, predvsem pa koleno.”

"Pretepeni" in delno poškodovani Luka Dončić je po drugi zmagi nad Oklahomo, ki jo je zaznamovala groba igra in na trenutke sporno sojenje, iskreno povedal, kaj ga boli. Vseeno je prepričan, da bo nared za 4. tekmo, ki bo v American Airlines Centru v noči na torek ob...