“Ne morem z metrom hoditi po lokacijah in preverjati sodnih cenilcev”

Avtor: | 12. januarja, 2024

Pravosodna ministrica Dominika Švarc Pipan opravičuje svojo nesposobnost pri zaznavanju 4-kratnega (!!!) odstopanja plačane od realne cene za kupljeno podrtijo za novo sodišče (vsaj 5 mio EUR preplačila) s “postopki”, cenilci in komisijami ministrstva. Gre očitno za novo “administrativno napako” vlade Roberta Goloba. Po domače: ne vedo, kaj podpisujejo, ali pa zelo dobro? Ko njihove nečednosti, neumnosti pridejo v javnost, vklopijo obrambno PR mašinerijo – iskanje nedefiniranega krivca in zameglevanje odgovornosti.

12 komentarjev

 1. pl@c

  Še kakšen objem z donom pred kamerami pa bo.

  • Lord byron

   Gospa Švarc Pipan ne vidi razloga za odstop, zato pa ga vidijo drugi ki jih je več kot le eden.Če bi po teh napakah in njenim velikim znanjem takoj odstopila bi bilo to demokracija, tako pa je diktatura. Sramota da nam taki vladajo ter se držijo stolčka kot klop.

  • BOKI

   za teh 5 mio € bi lahko pri cenilcih naročili 50.000 do 100.000 cenitev! Če imamo 500 do 1.000 cenilcev v SLO, bi vsak naredil 100 do 200 cenitev! Dobili bi zelo natančno tržno vrednost stavbe in zemljišč. Če bi kupovali zase, bi seveda trikrat premerili, preverili, tako pa… dejmo krast svobodnjaki!

 2. pl@c

  A osumljenih vojnih zločinov je zmanjkalo za zastopat?

 3. slavkope

  Ko aktualna ministrica za pravosodje Dominika Švarc Pipan, neodgovorno podpisuje v imenu in na račun davkoplačevalcev v RS milijonske zneske “v dobri veri” in ko obenem pri polni zavesti zavestno zavaja stavkajoče sodnike ter državne tožilce (in najširšo javnost) z lažno populistično puhlico, da bo njena vlada vsekakor spoštovala in izvršila veljavno odločbo Ustavnega sodišča RS, a le “z zamikom” (brez natančne in konkretne navedbe “kdaj?”), nam razkrije vso svojo pravno, politično in etično ne-odgovornost ter absolutno destruktivno in škodljivo porazno profesionalno, politično in etično nezanesljivost.

  Žal ni prva in ne poslednja predstavnica aktualne izvršne veje oblasti, ki odkrito priznava, da sploh ne bere pravno in finančno obvezujoče vsebine pravnih in finančnih aktov, ki jih podpisuje “v dobri veri” in po samopašni oblastni inerciji.

  Spomnimo se samo-odstopljene prejšnje ministrice za javno upravo, ki je prav tako javnosti brez sence obžalovanja priznala, da rutinsko podpisuje pogodbe in druge pravne ter finančne akte “na zaupanje” oz. “v dobri veri” ter s tem zavestno ne-odgovorno tvega škodljive posledice za državni proračun in davkoplačevalce v RS.

  No, prejšnja ministrica za javno upravo je po omenjenem priznanju, da je “v dobri veri” ne-odgovorno rutinsko podpisovala finančne obremenitve državnega proračuna v korist lastnega zasebnega podjetja ter lastnih poslovnih in zasebnih prijateljstev, pod hudim medijskim in političnim pritiskom javnosti le odstopila, a zaradi očitne politične podpore predsednika vladajoče stranke GS in premiera Vlade RS dobila takoj nove poslovne priložnosti v vrhovih drugih ministrstev iste vlade, pravkar pa se ji menda obeta celo nova prestižna služba v poslovnih vrhovih državnih železnic.

  Je pa po svoje do absurda smešno, če se javno deklarirani brezverci iz vladajoče SD (nasledniki in naslednice totalitarne ateistične ter zapovedano in zapriseženo proti-religiozne in proti-cerkvene KPJ/ZKJ) v lastnih političnih in poslovnih stiskah izgovarjajo, da so ravnali “v dobri veri”.
  Kot je enako “blasfemično” in do absurda tragikomično, če doktorica pravnih ved in pravno-strokovno vsaj formalno kompetentna ministrica za pravosodje zaradi zasebnih karierno-političnih interesov samoumevno sprejema in javno zagovarja samovoljni neotipljivi časovni “zamik” vladnega spoštovanja in izvrševanja veljavne odločbe Ustavnega sodišča RS za zavestno megleno neopredeljen in neobvezujoč “nedoločen čas”.

  Kdo bo branil veljavno ustavno ureditev in deklarirano vladavino prava v RS, če je iz osebnega kariernega in finančnega koristoljubja in/ali iz strahu pred morebitnim začasnim izgonom iz cone udobja vladajočih niso pripravljeni braniti niti ustrezno strokovno podkovani in profesionalno prepoznani doktorji pravnih ved med političnimi izvoljenci, ki so celo javno zaprisegli na veljavno Ustavo RS in lastno vest?

 4. P.Kos

  Zakaj toliko negativizma? Mirko Mayer je navdušen nad njeno argumentacijo.
  Hmmm, ta človek se je zaljubil in ne vidi ter ne sliši; kot ruševec …

 5. TL

  Ah, kaj bi se preverjali, saj gre za davkoplačevalski denar.

  Ja, ladja norcev.

 6. APMMB2

  Kako je mogoče pri enem samem nakupu dotrajane stavbe narediti tokiko napak? In to na ministrstvu za pravosodje, ki naj bi imelo pod streho vrsto pravnih strokvnjakov, vsaj takšnih, kot je ministrica,ki trdi, da je celo mednarodna pravnica.Ko so dobili ponudbo za nakup stavbe, bi morali preveriti koliko je za stavbo plačal zadnji lastnik in za koliko jo prodaja.Takoj bi ugotovili preveliko razliko,ki bi morala vzpodbuditi sum o nepravilnostih. Očitno je, da je zadnji lastnik s prodajalcem namenoma zbil ceno objekta zato, da se je izognil davku, oziroma, da je davek znatno zmanjšal, kar je kaznivo dejanje.
  Nato bi moralo ministrstvo zahtevati cenitev objekta in dokumentacijo iz katere je razvidna površina objkta in raporeditev prostorov ter potrebne prilagoditve za bodočo uporabo. Tega na ministrstvu niso storili , po izjavi bistroumne ministrice zato, ker so želeli prihraniti denar.
  Morda se ministrica res spozna samo za nakup oblek in čevljev, ne pa za nakup nepremeičnin,pa vednar gre za ministrstvo ni za vlado, ki ima strokovne službe za nakup in prodajo nepremičnin, ter za investicije, saj je vlada kar veliki investitor ob enem pa lastnik množice nepremeičnin, ki jih vzdržuje vladna služba.
  Ministrstvo se je nakupa objekta lotilo povsem šarlatansko,kar kaže na neznanje, ker pa je posredi zelo veliko odstopanje v ceni in kvadraturi obstaja utemeljeni sum , da je posredi še kriminal.
  Ministrica je sveda odgovorna in je ob takšnem nevestnem poslovanju dolžna ponuditi odstop.
  Kasneje pa se je razkrilo, da nakup ni bil zavarovan in da je že v celoti izvršen, saj je plačana vsa kupnina.
  Zelo težko,celo nemogoče bo razdreti pogodbo.
  Nujno pa je potrebno primer forenzično preiskati ter razkriti vse nepravilnosti, ki so spremljale sporni nakup.
  Vsaj do sedaj znana dejstva kažejo na to, da je ob samem nakupu bilo storejena vrsta kazenskih zadev, ki po podatkih sodeč niso zastarala in je potrebno prestopnike ustrezno obdolžiti in spožiti kazenske postopke.Med storilci je prav gotovo ministrica, ki je kot odgovorna oseba podpisala kupoprodajno pogodbo in s tem omogočila nakup objketa z vsemi spornimi postopki vred.

 7. R

  Samo vprašanje. Aje to tista, ki se ji je povečala bajta?

 8. jaz

  Lepa, inteligentna, in se mi zdi da tudi zelo nevarna in podtalno agresivna in naduta. Se večkrat spomnim na Vodeba in Freuda ki trdita da ženska največkrat nima moralne razsodnosti.

 9. Marjan Pungerčar

  Ta pa je res obula prevelike čevlje, samo goflja , pa za nič kriva. Spele se naj ….

  • brane

   Ta tudi dejansko ima velike cevlje.

+Portal se trudi omejiti žaljivo komentiranje, “spam” vsebine, zato režim komentiranja še prilagajamo. Prosimo vas za razumevanje. Poleg tega vas pozivamo, da se vzdržite agresivnih vsebin. Komentarji, ki vsebujejo povezave na spletne strani ne bodo objavljeni.

zadnjih 10 +Izjava dneva


“Vse, predvsem pa koleno.”

"Pretepeni" in delno poškodovani Luka Dončić je po drugi zmagi nad Oklahomo, ki jo je zaznamovala groba igra in na trenutke sporno sojenje, iskreno povedal, kaj ga boli. Vseeno je prepričan, da bo nared za 4. tekmo, ki bo v American Airlines Centru v noči na torek ob...