“Tu sta samo dve možnosti: ali sploh ni vedela, kaj podpisuje, ali pa je zavestno navedla napačen podatek. Oboje je nesprejemljivo”

Ključnik:

Avtor: | 9. januarja, 2024

Strokovnjak za javno upravo s Pravne fakultete Univerze v Ljubljani Rajko Pirnat je v oddaji 24ur zvečer jasno opisal dejanja kandidatke za ministrico Mateje Čalušić. Predsednik vlade pa se na vse skupaj ne ozira. Predstavitev kandidatke za ministrico bo jutri na pristojnem odboru Državnega zbora. Pričakujemo lahko novo burlesko slovenske demokracije.

Video

Rajko Pirnat nikakor ne verjame, da gre za “administrativno napako”. Gre za ponovno sprenevedanje in laganje največje vladne stranke.

5 komentarjev

 1. deni

  Tresla se je gora, rodila se je miš. Nekako tako. So pa imeli v preteklih časih ministri drugačno vlogo. Najprej kot sužnji v starem Rimu, ki so praznili kahle,in bodobna hišna opravila. V poznejšem času nižje plemstvo brez pravic dedovanja in šele nekje v srednjem veku so postali ministri v tem pomenu besede. Ker pa se kakor je znano zgodovina ponavlja. res nima smisla zgubljati besed.

 2. tohuvabohu

  Ne-spre-jem-lji-vo? Zanimivo, da priznani pravnik uporablja zloglasno politično govorico. Ko je v prejšnjem režimu partija rekla, da je nekaj nesprejemljivo, se je sprožil plaz v medijih, po potrebi pa tudi v represivnih organih ali še kaj hujšega.

 3. Janez Rozman

  Ne gre za vprašanje izobrazbe ampak laganje o stopnji. Med univerzitetno in visoko je precejšnja razlika, kar morda za koga ni moteče ampak to je laganje, zavajanje, skratka to so neiskreni in pokvarjeni ljudje in njim naj zaupamo vodenje države, posameznih resorjev. Ampak če odštejemo to sramotno laganje se vprašajmo kdo bi pri zdravi pameti zaupal vodenje resorja nekomu, ki sploh nima nekih resnih vodstvenih izkušenj, še manj političnih, da o izobrazbi sploh ne govorimo. Se sploh zavedamo kaj je funkcija ministra, kakšna so njegova pooblastila, da lahko neko področje zaradi neznanja, nesposobnosti uniči in ti gre za kmetijstvo, za našo hrano, za tiste, ki jo pridelujejo, za nas vse, ki smo od te hrane, njene kvalitete, odvisno? Poglejte komu nameravajo to zaupati, nekomu, ki še obrazca ne zna izpolniti pravilno, ki ne ve niti tega kakšno izobrazbo ima? Povejte kako nas bo nekdo s takimi kompetencami zastopal v Bruslju? Mer je res tako težko razumeti, da gre za ugled naše države, ne za kaprice narcisoidnega predsednika vlade, za nas gre!

 4. slavkope

  Predsednik vladajoče stranke GS in predsednik Vlade RS, dr. Robert Golob, nam vsak dan znova po primorsko gostobesedno dopoveduje in z lastnimi dejanji in ne-dejanji dokazuje, da za njega in njegove politične pajdaše iz vladajočih strank GS, SD ter Levice – ni ovir in ne mej.
  Veljavna ustava in zakonodaja RS, veljavne in pravnomočne odločbe Ustavnega sodišča RS, norme obnašanja v civiliziranih državah ter tradicionalnih večstrankarskih demo0kracijah EU so za nepredvidljivo narcisoidnega samodržca in njegove vladajoče čredno vódene lakaje – “španska vas”.
  Za volivce v RS, še posebej za tiste, ki ga nismo volili, pa je katastrofalna “naravna ujma”, podobno peklensko nepredvidljiva in neukrotljiva, kot od poslancev GS javno prepoznani in razkrinkani zlodejni “vesoljski dež”, ki “proti njihovi volji” upravlja glasovalne naprave v parlamentu.

 5. APMMB2

  Pa ne delajte ciskusa. Meed vsemi izkrivljanji,ki nam jih nudi dnevno svoboda, je še najmanj, če poslanka in morda meinistrica za kmetijstvo lažno prikazuje svojo izobrazbo.
  Kaj izobrazba pomeni, nam dnevno demonstrira sam Golob, ki s svojim doktoratom ni kos niti problemom na njegovem specialnem področju, kaj šele na področju menedžerstva, ob tem, da je kot PV popolnoma zanič.

+Portal se trudi omejiti žaljivo komentiranje, “spam” vsebine, zato režim komentiranja še prilagajamo. Prosimo vas za razumevanje. Poleg tega vas pozivamo, da se vzdržite agresivnih vsebin. Komentarji, ki vsebujejo povezave na spletne strani ne bodo objavljeni.

zadnjih 10 +Izjava dneva


“Vse, predvsem pa koleno.”

"Pretepeni" in delno poškodovani Luka Dončić je po drugi zmagi nad Oklahomo, ki jo je zaznamovala groba igra in na trenutke sporno sojenje, iskreno povedal, kaj ga boli. Vseeno je prepričan, da bo nared za 4. tekmo, ki bo v American Airlines Centru v noči na torek ob...