“Evropejci bodo odločali, kdo pride v EU, ne tihotapci”

Avtor: | 20. decembra, 2023

Predsednica Evropske komisije Ursula von der Leyen je izrazila navdušenje nad dogovorom okoli migracijsko-azilnega zakonodajnega svežnja. Zagotovljeno naj bi bilo hitro vračanje ljudi, ki ne izpolnjujejo pogojev za zaščito. Državam vstopa, predvsem na jugu Evropi, naj bi zagotovili več solidarnosti pri delitvi bremen. Žal gre zaenkrat le za prazno politično blebetanje, ki ne odraža dejanskega stanja na evropskih mejah.

9 komentarjev

 1. Valentinčič

  Tragično je to, da izstop iz EU in NATA zagovarja samo stranka levica.
  A boste volili levico ?

  • Miller

   Tragično je to, da je danes EU od “Lizbonske ustave” dalje, popolnoma nekaj drugega kot takrat, ko smo se ji pridružili.

   Tragično je to, da je danes NATO popolnoma nekaj drugega, kot takrat, ko smo se mu pridružili.

   Zadaj smo zabetonirani v tolpi. Ven ne moremo do konca sveta.
   Lahko pa lajamo, politiki pa si nabirajo točke z NEuresničljivimi obljubami za ovce.
   …in ubogamo in plačujemo s sklonjeno glavo… in si lažemo, da sami odločamo o svoji usodi…

 2. APMMB2

  Evropa ima zelo širokogrudno socialno politiko.
  Brezposelni dobivajo pomoč v višini plače, dobivajo otroške doklade, vsi družinski člani so socialno zavarovani. Ob tem, dobivajo še dodatne pomoči v obliki hrane in blaga. Da ne rečem,kako bogati so odpadi v primerjavi z odpadi v revnejših neevropskih država. Vse to vabi migrante v Evropo.
  Revnejše evropske države za migrante niso zanimive. Tudi Slovenija ni, saj je v glavnem le tranzitna država.
  Evropo je potrebno narediti pred vsem manj vabljivo za migrante.
  Zakaj bi bili mgranti deležni privilegijev, če k temu nič ne prispevajo?

 3. ren

  Kot ginekologinja bi bolj koristila ljudem, kot pa na mestu glavne komisarke, ki deluje zelo mlačno in neodločno.

 4. MARJAN NOVAK

  ” Zagotovljeno naj bi bilo hitro vračanje ljudi, ki ne izpolnjujejo pogojev za zaščito”
  Haha….vračanje kam??
  v Bruselj?
  Res ne vem, ali se učijo oni od naše vlade, ali naši od njih.
  Jaooo EU

 5. slavkope

  Ko bi pristojni organi EU začeli z vsemi pristojnimi in poklicanimi organi pregona dosledno preganjati mednarodna kriminalna omrežja tihotapcev nezakonitih migrantov in ko bi jih sodne oblasti primerno kazensko sankcionirale ter ko bi vlade evropskih držav prenehale financirati samo-oklicane humanitarne nevladne organizacije, ki “po svojih močeh” prikrito in odkrito pomagajo tihotapskim kriminalnim omrežjem pri brezvestnem kriminalu z nezakonitimi begunci, bi bilo morda celo mogoče nasesti odločnim besedam predsednice Evropske komisije.
  Dokler pa se nezakoniti migranti s pomočjo mogočnih tihotapskih združb ali mednarodno financiranih nevladnih organizacij ali celo policistov posameznih držav mirno in brez težav sprehajajo in zastonj prevažajo po “Evropi brez meja”, se resno in kruto postavlja vprašanje temeljne vladavine prava ter neformalno vsiljene sistemske neenakosti med discipliniranimi in lojalnimi državljani posameznih držav članic EU ter množicami nezakonitih migrantov, ki že v izhodišču in v samoumevno ustaljeni praksi kršenja vseh veljavnih nacionalnih pravnih norm prezirljivo zlorabljajo humane in pravne vrednote, običaje, institucije in mehko prijazne gostiteljske prakse posameznih držav članic EU.

 6. TL

  Mi Evropejci bomo odločali…pajade. Prvoaprilska.

 7. Miller

  N 24Kur:

  “…Pakt po navedbah pristojnega odbora vključuje načelo solidarnosti in pravične delitve odgovornosti v evropski migracijski in azilni politiki…..

  “Dogovorili smo se o celovitem paktu o migracijah in azilu, ki bo prinesel boljšo zaščito naših zunanjih meja, več solidarnosti ter boljšo zaščito za ranljive osebe in prosilce za azil,”
  —————–
  Kdor razume politiko Davosa, med vrsticami piše vse.

 8. Miller

  Kako je Ursula za EU,
  tako je golob za Slo.

+Portal se trudi omejiti žaljivo komentiranje, “spam” vsebine, zato režim komentiranja še prilagajamo. Prosimo vas za razumevanje. Poleg tega vas pozivamo, da se vzdržite agresivnih vsebin. Komentarji, ki vsebujejo povezave na spletne strani ne bodo objavljeni.

zadnjih 10 +Izjava dneva


“Vse, predvsem pa koleno.”

"Pretepeni" in delno poškodovani Luka Dončić je po drugi zmagi nad Oklahomo, ki jo je zaznamovala groba igra in na trenutke sporno sojenje, iskreno povedal, kaj ga boli. Vseeno je prepričan, da bo nared za 4. tekmo, ki bo v American Airlines Centru v noči na torek ob...