Pravilnik o zasebnosti

Zadnja posodobitev: 22. oktober 2023
Datum uveljavitve: 22. oktober 2023

Ta Pravilnik o zasebnosti opisuje politiko podjetja Inštitut PLUS, zavod za raziskovanje, izobraževanje, svetovanje in novinarstvo, Hranilniška 8, 1000 Ljubljana, Slovenija, e-pošta: info@plusportal.si, telefon: 0, v zvezi z zbiranjem, uporabo in razkritjem vaših informacij, ki jih zbiramo, ko uporabljate našo spletno stran (https://www.plusportal.si) (v nadaljevanju “Storitev”). Z dostopom ali uporabo Storitve soglašate z zbiranjem, uporabo in razkritjem vaših informacij v skladu s tem Pravilnikom o zasebnosti. Če s tem ne soglašate, vas prosimo, da ne dostopate do Storitve ali je ne uporabljate.

Pravilnik o zasebnosti lahko kadar koli spremenimo brez predhodnega obvestila in bomo spremenjeni Pravilnik objavili na Storitvi. Spremenjeni Pravilnik bo začel veljati 180 dni po objavi na Storitvi, in vaš nadaljnji dostop ali uporaba Storitve po tem času bosta pomenila vaše soglasje k spremenjenemu Pravilniku o zasebnosti. Zato priporočamo, da to stran redno pregledujete.

 • Kako uporabljamo vaše informacije:

  Informacije, ki jih zbiramo o vas, bomo uporabili za naslednje namene:

  • Komentarji uporabnikov

Če želimo vaše informacije uporabiti za kateri koli drug namen, vas bomo za to prosili za soglasje in vaše informacije bomo uporabili le po prejemu vašega soglasja in nato samo za namene, za katere ste dali soglasje, razen če smo po zakonu dolžni ravnati drugače.

 • Vaše pravice:

  Odvisno od veljavne zakonodaje imate lahko pravico dostopati do svojih osebnih podatkov, jih popraviti ali izbrisati, prejeti kopijo svojih osebnih podatkov, omejiti ali ugovarjati obdelavi vaših podatkov, zahtevati prenos (portiranje) vaših osebnih informacij drugemu subjektu, preklicati vsa soglasja, ki ste jih dali za obdelavo svojih podatkov, pravico vložiti pritožbo pri pristojnem organu in druge pravice, ki so relevantne v skladu z veljavnimi zakoni. Za uveljavljanje teh pravic nas lahko kontaktirate na info@plusportal.si. Na vašo zahtevo bomo odgovorili v skladu z veljavno zakonodajo.

Upoštevajte, da če nam ne dovolite zbiranja ali obdelave zahtevanih osebnih informacij ali prekličete soglasje za obdelavo teh informacij za zahtevane namene, morda ne boste mogli dostopati do ali uporabljati storitev, za katere so te informacije bile zahtevane.

 • Piškotki:

Za več informacij o tem, kako uporabljamo te in vaše možnosti v zvezi z njimi, se obrnite na naš Pravilnik o piškotkih.

 • Varnost:

Varnost vaših informacij nam je pomembna in uporabili bomo ustrezne varnostne ukrepe za preprečevanje izgube, zlorabe ali nepooblaščenih sprememb vaših informacij, ki so pod našim nadzorom. Kljub temu, ob upoštevanju inherentnih tveganj, ne moremo zagotoviti absolutne varnosti in posledično ne moremo jamčiti za varnost informacij, ki nam jih posredujete, in to počnete na lastno odgovornost.

 • Pritožbe/Odgovorna oseba za varstvo podatkov:

Če imate kakršna koli vprašanja ali pomisleke glede obdelave vaših informacij, ki so nam na voljo, se lahko obrnete na našega odgovornega za varstvo podatkov na Inštitut PLUS, zavod za raziskovanje, izobraževanje, svetovanje in novinarstvo, Hranilniška 8, e-pošta: info@plusportal.si. Vaše pomisleke bomo obravnavali v skladu z veljavno zakonodajo.