“Ti napadi na civilne ukrajinske cilje samo še potrjujejo to, kar ves čas govorimo: da je Rusijo treba ustaviti”

Avtor: | 10. julija, 2024

Obrambni minister Marjan Šarec, ki sicer v kratkem odhaja v Bruselj, je jasno povedal, kaj je edina opcija za končanje vojne v Ukrajini. Fantomski mirovniki in ljubitelji Putinove politike gotovo niso preveč zadovoljni. (Vir: MMC)

5 komentarjev

 1. slavkope

  Minister Marjan Šarec (LMŠ – GS) se je po evro-volitvah “junaško” rešil v Evropski parlament, Slovensko vojsko pa kot minister za obrambo zapustil na predzadnjem mestu med članicami Nata (po 1,3 % deležu BDP za obrambo) ter z oceno “zadostno” (2) za čase delovanja v miru.

  Skratka, “njegova” vojska ni ne ustrezno številna, ne ustrezno pripravljena in ne dovolj sodobno opremljena za pričakovane razmere resne vojne ogroženosti RS.
  Medtem ko druge članice Nata v luči neukročene ruske vojaške agresije na Ukrajino zahtevajo povečanje minimalnega deleža za nacionalno obrambo na minimalno 2,5 % BDP, nam Šarec in njegov začasni namestnik ter premier že zdavnaj zahtevana in obljubljena minimalna 2 % BDP za obrambo v najboljšem primeru napovedujeta do leta 2030.

  Državljani RS lahko le verujemo “lažnivemu Kljukcu” in njegovim pribočnikom, da bodo vsi potencialni agresorji na RS in EU disciplinirano ter človekoljubno počakali na modre sklepe, odločitve in izvršitve neštetokrat obljubljenega deleža 2 % BDP RS vsaj do leta 2030.

  Odgovori
 2. jaz

  Putinov psihološki profil je podoba uličnega pretepača ki je za svojo zmago in premoč pripravljen brezkompromisno ubijati. …na ulici z revolverjem, na najvišjem z atomskimi bombami. Človek je naravno hudoben in maščevalen. …satanovo pokritje mu je dal ruski patriarh. Hudo bo. Morda najhujše.

  Odgovori
 3. Thor

  Vse vojne je potrebno ustaviti! Vprašanje je, kako??? Če pa so tisti, ki vojni javno nasprotujejo, te vojne v skritem ozadju sprožajwo in generirajo?

  Odgovori
  • Alojz Železnik

   Se strinjam! Sicer svetovni mir brez vojn zveni kot misija nemogoče.

   Odgovori
  • tohuvabohu

   Πόλεμος πατήρ πάντων, so rekli stari Grki. Darwina pa raje ne sprašujmo, kaj meni na to temo.

   Odgovori

Objavi komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

+Portal se trudi omejiti žaljivo komentiranje, “spam” vsebine, zato režim komentiranja še prilagajamo. Prosimo vas za razumevanje. Poleg tega vas pozivamo, da se vzdržite agresivnih vsebin. Komentarji, ki vsebujejo povezave na spletne strani ne bodo objavljeni.

zadnjih 10 +Izjava dneva


“Če zmagaš, nekaterim ni prav. Če ne zmagaš, nekaterim spet ni prav. Če skočiš na tistem kilometru, ni v redu. Če čakaš do črte, ni v redu. S tem sem se sprijaznil”

Naš kolesarski šampion Tadej Pogačar o "kavč" poznavalcih kolesarstva z družbenih omrežij. Pogačar ima sicer pred zadnjim tednom dirke po Franciji "udobno" prednost treh minut, pri čemer bosta o končnem zmagovalcu dokončno odločali dve gorski etapi v južnih francoskih...

“Semena jutrišnje zmage so v današnjem izidu”

Dolgoletna predsednica desnega Nacionalnega zbora (RN) Marine Le Pen ni mogla skrivati razočaranja po presenetljivem volilnem preobratu, ki je v Franciji zmago prinesel - sicer zelo razdrobljeni in neenotni - levici. Mnogi analitiki menijo, da so se francoski volivci...

“Na trenutke smo sicer imeli ravnotežje”

Polom slovenske košarkaške reprezentance na olimpijskih kvalifikacijah v Pireju (tekmo proti Grčiji je Slovenija izgubila z rezultatom 68 : 96) je selektor ocenil z diplomatskim izrazom, ki sicer plastično odraža stanje na igrišču. Dejstvo je, da so bile olimpijske...