“Seveda lahko pogodbe ne bi podpisala, jaz sem že večkrat javno povedala, da bi jo zelo verjetno še enkrat podpisala danes”

Avtor: | 4. julija, 2024

Nekdanja ministrica za pravosodje Dominika Švarc Pipan se očitkov notranje revizije in Računskega sodišča glede nezakonitega nakupa stavbe na Litijski 51 očitno brani z Monty Python taktiko. (Vir: TVSLO1, Odmevi)

Video

 

8 komentarjev

 1. deni

  Saj ni kaj za dodati. Blagor tistim, ki še verjamejo v pravljice, bajke, pripovedke o ubogih nevednih, zavedenih vladarjih in zlobnih pohlepnih škratov v obliki nižjih uradnikov. Ker pa ne živimo v pravljični deželi, so takšne kupčije gola realnost, ki jo plačujemo vsi državljani, v takšni ali drugačni obliki ter jo občutimo na lastni koži.

 2. Rado Mom

  Zelo nespretno se poizkusa izvleci. Vse so ji krivi drugi ?? In na koncu sledi njen “samomor”: se enkrat bi isto pogodbo podpisala, halooo ? Sedaj si pa res povedala vse o sebi !!! 32 let sem bil direktor, zato vem kako zadeve izgledajo v “normalnem” svetu ! Jaz tega ne bi nikoli podpisal.

  • Ljubljana

   gos neumna!

 3. mario

  Lep primer je tudi Golob “doktor energetike” jaz bi dodal, da je doktor kurje lojtre….

 4. APMMB2

  Obrnil bom komentar v drugo smer.
  Vprašamo se lahko, kakšno šolstvo imamo?
  Doktorica prava nam razlaga, kaj bi naredila še enkrat, pa vsi lahko vidimo, da je že v prvo naredila toliko napak, da jih ne bi naredil zakotni pisar brez pravne fakultete.
  Ne glede na specializacijo, ki je danes prisotna povsod, pa mora pravnik prve bolonjske stopnje obvladati vsaj osnova pravna pravila.
  Nič se v pravu ne sme narediti in odločiti brez listine, ki jo je potrebno prebrati in razumeti, kaj v njej piše.
  Nato je potrebno preveriti, ali listina vsebuje vse potrebne elemente.
  V kolikor listina ni popolna, se je ne sme podpisati.
  Doktorica prava je priznala, da listina ni bila popolna. Priznala je, da se niti ni pprepričala, ali odgovarja dejanskemu stanju predmeta, na katerega se je nanašala.
  Ni se prepričala, ali je zakonita.
  Iz tega lahko sklepamo, da doktorica prava ne obvlada niti osnovnih pravniških znanj.
  Kakšne šole šote imamo, če lahko nekdo doseže naziv doktor pravnih ved, pa ne pozna osnov prava?
  Grajo si ne zasluži le doktorica prava, temveč fakulteta, lahko pa grajo razširimo na vso univerzo.
  Kaj producira ljubljanska univerza lahko vidimo sedaj ko nam vlada Svoboda.Vsi vidni in izpostavljeni funkcionarji so v glavnem diplomanti, magistri zananosti in doktorji Ljubljanske univerze.
  Kaj zmorejo in kaj znajo nam vsakodnevno demonstrirajo s svojim neznanjem.
  To je porazno.
  Seveda so tudi izjeme, ki dosegajo vrhove v svetovnem merilu. Vendar se na to ni zanašati. Zavedati se moramo, kaj nam univerza nudi.
  Ali smem spomniti na rektorja, ki je na FDV uprizoril škandal?

  • Peter Miklavc

   Končno nekdo, ki je navedel realno stanje brez poveličevanja/blatenja ene ali druge politične opcije!
   Povedano je povsem na mestu, analiza dejanskega stanja kadrov današnjega dne!

 5. slavkope

  Izjava pove vse o nerazumni in neetični narcisoidni samovolji nekdanje ministrice dr. Dominike Švarc Pipan, ki vsem otipljivim dokazom ter vsem formalno-pravnim okvirjem navkljub vztraja pri svoji nedotakljivi in trmoglavi samovoljni odločitvi – “v dobri veri”.

  “Za kar sem umrl, bi hotel še enkrat umreti!” (Karel Destovnik Kajuh)

  • jaz

   ..za kar sem umrl, bi hotel še enkrat ..živeti…

+Portal se trudi omejiti žaljivo komentiranje, “spam” vsebine, zato režim komentiranja še prilagajamo. Prosimo vas za razumevanje. Poleg tega vas pozivamo, da se vzdržite agresivnih vsebin. Komentarji, ki vsebujejo povezave na spletne strani ne bodo objavljeni.

zadnjih 10 +Izjava dneva


“Če zmagaš, nekaterim ni prav. Če ne zmagaš, nekaterim spet ni prav. Če skočiš na tistem kilometru, ni v redu. Če čakaš do črte, ni v redu. S tem sem se sprijaznil”

Naš kolesarski šampion Tadej Pogačar o "kavč" poznavalcih kolesarstva z družbenih omrežij. Pogačar ima sicer pred zadnjim tednom dirke po Franciji "udobno" prednost treh minut, pri čemer bosta o končnem zmagovalcu dokončno odločali dve gorski etapi v južnih francoskih...

“Semena jutrišnje zmage so v današnjem izidu”

Dolgoletna predsednica desnega Nacionalnega zbora (RN) Marine Le Pen ni mogla skrivati razočaranja po presenetljivem volilnem preobratu, ki je v Franciji zmago prinesel - sicer zelo razdrobljeni in neenotni - levici. Mnogi analitiki menijo, da so se francoski volivci...