+Oglasno sporočilo

Zdravnik 360: Hitro do nasveta zdravnika na daljavo

18. junija, 2024

Predstavljajte si, da nenadoma zbolite, vi pa se sprašujete, kako ukrepati. Zdravstveno zavarovanje Zdravnik 360 vam omogoča pogovor z zdravnikom, ki vam pomaga odpraviti marsikatero težavo ali vam poda strokovne napotke, kako ravnati.

Ključna prednost zavarovanja Zdravnik 360 je dostop do zdravnika na daljavo, po telefonu ali videoklicu tudi ob koncih tedna in praznikih. Za nasvet lahko vprašate iz udobja svojega doma, ko ste na potovanju ali službeni poti. Poleg tega lahko storitev uporabljate tudi za svoje mladoletne otroke. Ti, še zlasti mlajši, velikokrat zbolijo, pogosto prav čez vikend, ali pa na počitnicah. Če bi dobili nasvet pediatra, bi marsikateri konec tedna lahko minil mirneje, počitnic pa ne bi bilo treba predčasno končati.

Število posvetov na daljavo je neomejeno.

Dobite lahko tudi pisno mnenje zdravnika družinske medicine in pomoč Zdravstvene točke pri organizaciji termina za obisk pri izvajalcih zdravstvenih storitev.

Za posvet na daljavo je v okviru zavarovanja Zdravnik 360 na voljo več specialistov in strokovnjakov. Poleg zdravnika specialista družinske medicine so vam na razpolago za pogovor še specialist psihiater, ginekolog ter  pediater ali psihoterapevt. Zdravnik ali strokovnjak odgovori na vaša vprašanja o zdravstveni težavi, pojasni že pridobljene izvide in diagnozo ter svetuje glede nadaljnjega zdravljenja. Zdravnik specialist družinske medicine vam lahko izda tudi pisno mnenje. Po potrebi pa vas vsi zdravniki lahko napotijo k specialistu. V tem trenutku se koriščenje zavarovanja Zdravnik 360 za vas še ne konča. Znova se lahko obrnete na Zdravstveno točko, kjer vam pomagajo organizirati termin za obisk pri izvajalcih zdravstvenih storitev.

 

Pokličite Zdravstveno točko na 080 26 64, če ste v tujini, pa na +386 566 22 000. S prijaznim strokovnim osebjem boste določili termin, v katerem vas bo poklical zdravnik ali strokovnjak. Za zavarovance Zdravnika 360 smo dosegljivi vsak dan v letu.

Zdravnik 360 ponuja:

  • stalen dostop: zavarovanci lahko pokličete vsak dan v tednu, z dopusta ali med potovanjem;
  • kritje za mladoletnike: zavarovanje lahko uporabljate tudi za obravnavo zdravstvenih vprašanj, povezanih z mladoletnimi otroki (do 18. leta starosti);
  • neomejeno svetovanje: število posvetov ni omejeno;
  • ugodno zavarovalno premijo: mesečna premija znaša 5,77 evrov.

Zavarovanje sklenete za eno leto. Ob poteku se samodejno podaljša za enak čas trajanja. Zavarovanje lahko sklenete, če ste starejši od 18 let.

Z Zdravnikom 360 do specialističnega pregleda

Če zdravnik meni, da potrebujete pregled specialista, boste – če imate sklenjeno zavarovanje Specialisti, Specialisti+ ali Specialisti Nezgoda in ste upravičeni do kritja stroškov zdravstvene storitve – lahko opravili specialistični pregled tudi brez napotnice svojega osebnega zdravnika. Zadošča medicinsko utemeljena indikacija zdravnika, s katerim ste se posvetovali v okviru zavarovanja Zdravnik 360.

Z zavarovanjem Zdravnik 360 do specialista tudi brez napotnice osebnega zdravnika.

Zdravstveno točko lahko pokličete tudi, če potrebujete informacije oziroma razlago pravic iz zdravstvenega zavarovanja ali če si želite hitro urediti samoplačniško zdravstveno storitev. V infografiki si oglejte, kako poteka storitev z zavarovanjem Zdravnik 360.

Povprečna ocena zadovoljstva zavarovancev s storitvami Zdravstvene točke za leto 2023 je znašala 4,78 (od 5); (Vir: Triglav, Zdravstvena zavarovalnica, d. d., 2023, spletna anketa)

Hiter dostop do zdravnika je lahko ključnega pomena za ohranjanje dobrega zdravja in reševanje morebitnih zdravstvenih težav. Veliko vlogo pa ima tudi pri preprečevanju in obvladovanju bolezni. Zdravnik 360 vam zagotavlja podporo, kadar jo potrebujete.

***

Naročnik članka je Triglav, Zdravstvena zavarovalnica, d.d.

ZADNJIH 10+

Ko Putin grozi z atomskim uničenjem, greš na kavico

Ker ima Rusija atomsko orožje, pravi Vladimir Putin, zato ne more biti premagana. Torej je ves planet odvisen le od Putinove odločitve, od njegovega ega, ali bo prišlo do atomske vojne in uničenja človeštva. Je ves planet ujet v zagato, odvisno od dobre volje enega avtokrata? In kaj naredi človek? Gre na dopust na Maldive. Imaš ti drugačen, boljši nasvet?

Zakaj je Poljska za Rusijo takšen trn v peti

Poljska se pospešeno oborožuje in kadrovsko krepi svojo vojsko, ki šteje 200.000 aktivnih pripadnikov, izdatki zanjo pa presegajo 4,0% BDP. V nekaj letih naj bi poljska vojska narasla celo na 300.000 aktivnih pripadnikov, s čemer bi Poljska postala država z najmočnejšo vojsko znotraj Evropske unije. Od začetka ruske invazije na Ukrajino februarja 2022 je vojska na Poljskem sploh ena najpomembnejših tem v javnih razpravah. In to z dobrim razlogom – zaradi Rusije. Rusija namreč vleče Poljsko vse globlje v hibridno vojno. V minulih mesecih je v državi izbuhnilo več velikih požarov, Rusija naj bi stala tudi za hekerskimi napadi na poljsko državno tiskovno agencijo, na poljsko-belorusko mejo vedno znova prihajajo skupine ilegalnih migrantov. Najnovejša provokacija pa so skupne vojaške vaje beloruske in kitajske vojske le nekaj kilometrov od poljske meje.

Evropa umira!

Kar se ni posrečilo hordam z vzhoda, ki so jo plenile, požigale in morile njene prebivalce v srednjem veku, kar se ni posrečilo otomanskim zavojevalcem v poznem srednjem veku in renesansi, da sploh ne omenjamo pandemij kuge, kobilic, potresov, kar ni uspelo “naprednim” ideologom devetnajstega in dvajsetega stoletja, bo uspelo samim Evropejcem. Seveda bodo avtohtoni uničevalci pomešani s prišleki z vzhoda in juga, z nepreglednimi množicami, ki s seboj poleg revščine, neznanja in bolezni prinašajo tudi tuje kulturne vzorce, ki morda delujejo na Bližnjem vzhodu ali v Afriki, z evropskimi kulturnimi modeli povsem nekompatibilni.

Kaj je rešilo Donalda Trumpa pred usodnim strelom

Bivši ameriški predsednik Donald Trump bi v soboto zvečer skoraj postal bivši. Če bi namreč atentator boljši strelec, bi republikanskega predsedniškega kandidata krogla zadela v glavo, ne pa le oplazila desnega ušesa. Glede na kaliber polavtomatske puške Remington AR 15 bi bil Trump v tem primeru skoraj zagotovo mrtev. Takšna puška je v ameriških zveznih državah, kjer je orožarski trg liberaliziran, v prosti prodaji in stane približno 950 evrov. Ali so se z (neuspelim) atentatom Donaldu Trumpu na stežaj odprla vrata Bele hiše? Ankete so mu namreč prikazale takojšen skok podpore.

NATO je kljub 75-letnici v boljši kondiciji kot kadarkoli prej

NATO ni le vojaško obrambno zavezništvo, ampak tudi politična organizacija, ki enako kot Evropska unija temelji na vrednotah, kot so demokracija, človekove pravice in vladavina prava. Natu ni vseeno, ko se te zanikajo. Pri tem lahko ugotovimo, da ne tako majhen del slovenske javnosti ob ruskam napadu na Ukrajino, torej ob največji varnostni krizi na našem kontinentu po drugi svetovni vojni, ostaja dokaj neprizadet. Naš diplomatski komentator Božo Cerar ob tem ugotavlja, da se del Slovencev obnaša tako, kot da nova pravila, ki jih skuša v Evropi uveljaviti imperalistična Rusija, izrecno za Slovenijo ne bodo veljala. In kot da je slovenska varnost razumljiva, za vedno dana sama po sebi in da nam zanjo ni treba skrbeti oziroma k njej skoraj nič prispevati. Ankete kažejo, da kljub zelo kritičnemu mednarodnemu trenutku naša javnost ni naklonjena dodatnemu trošenju za obrambo in da je podpora našemu članstvu v zavezništvu med vsemi članicami sploh najnižja.

Miti in legende o pokojninski reformi

Glede na prva izhodišča pokojninske reforme, ki jih je pred kratkim predstavilo Ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti, lahko v naslednjih mesecih pričakujemo vročo debato o ključnih temeljih našega bodočega pokojninskega sistema. Ne glede na to, kaj vse bomo ali ne bomo slišali od politikov, je ključno dvoje. Prvič, da postopno, v nekaj desetletjih, dvignemo povprečno upokojitveno starost na vsaj 66 let, kar vsekakor ni prezahtevno. Drugo dejstvo pa se tiče finančne vzdržnosti na nivoju posameznika, kjer moramo vzpostaviti obvezo plačevanja prispevkov za ZPIZ vsaj v višini 400 evrov mesečno, kar je predpogoj za zagotovljeno minimalno pokojnino. To sta dva ključna parametra pokojninskih reform v naslednjih desetletjih.

Iranska pravljica o tem, kako so novega predsednika naslikali kot reformista

V Iranu je končno zmagal “reformist”, politik, naklonjen spravi z Zahodom, pravicam žensk in bolj liberalnemu vzdušju v družbi. Takšne so bile ugotovitve večine mainstream medijev na Zahodu, potem ko je na volitvah v Iranu zmagal nekdanji srčni kirurg in minister za zdravje Mahmoud Pezeshkian. A kot opozarjajo iranski borci za človekove pravice, je vse skupaj za lase prevlečeno. Takšen narativ spregleda bistvo iranske teokratske diktature: namreč da v takšnem režimu ne more biti nobenih “liberalcev”, torej zmernih, reformističnih ali celo demokraciji in človekovim pravicam naklonjenih politikov. Če bi bili, bi se že zdavnaj našli v zaporu, pred nekaj desetletji pa bi končali pred strelskim vodom ali bi jih obesili na kandelaber.

Zmaga levice kot “vrnitev v normalnost”

Glede volitev v Veliki Britaniji ni bilo dvoma, da bodo zmagali levosredinski laburisti, bolj napeto je bilo v Franciji, kjer so po zaslugi dvokrožnega večinskega volilnega sistema preprečili zmago radikalne desnice, ki jo simbolizira Nacionalni zbor. Francoska izkušnja bi morala enkrat za vselej strezniti desnico o večinskem volilnem sistemu v Sloveniji, saj bi se pred drugim krogom vse stranke, ki slišijo na “antijanšizem”, dogovorile o podpori kandidatom levice ali leve sredine. Kar bi lahko pripeljalo celo do tega, da bi imela levica 80 odstotkov poslancev v Državnem zboru, opozicija pa bi bila marginalizirana. Tako izrazita neenakomerna zastopanost prinaša tveganje, da se politika iz parlamenta v nekem trenutku preselila na ulico. To pa ustvarja nevarnost državljanske vojne, pred katero ni imuna nobena, še tako demokratična država ne.