“Upoštevajte, da je presoja vloge Slovenije glede poplav v avgustu 2023 zadržana do prejema zahtevanih dopolnilnih informacij”

Avtor: | 12. junija, 2024

Evropska komisija je razkrinkala poskus prevare slovenske vlade pri oceni škode po lanskih poplavah. V dopisu ministrstvu za kohezijo in regionalni razvoj Evropska komisija zahteva dodatna pojasnila glede dejanske škode, pri čemer opozorja na nedopustnost vključevanja različnih projektov, ki nimajo nobene neposredne povezave s poplavami. Naj poudarimo, da so slovensko vlado na spornost ocene škode opozarjali številni strokovnjaki iz Slovenije, mediji, pa tudi opozicija v Državnem zboru. Premier Robert Golob je na to temo dobil tudi številna poslanska vprašanja, ki jih je bolj ali manj ignoriral. Poleg navedenega predsednik vlade obseg škode kontinuirano uporablja kot izgovor za neizvedbo obljubljenih reform, kar se je dokončno izkazalo za slepilni manever pri prikrivanju vladne nesposobnosti. (Vir: Dnevnik)

6 komentarjev

 1. jaz

  Prašičja farma.

 2. APMMB2

  Ko sem slišal, da bo za urejanje vodotokov namenjeno 1,2 milijarde, sem se zgrozil.Kaj pa lahko toliko stane?
  Zanesljivo so cene storitev pretirane. Zanesljivo si bodo poklicani napolnili žepe.
  Gre za kriminal, ki je v Sloveniji tako udomačen, da ga niti ne zazanamo več. Vrejetno pa je nekdo v Evropi le pgruntal, da v Sloveniji mečemo denar skozi okno in je to ustavil.
  Opozoriti moram na nesposobnost odpravljanja polavnih poškodb v naselju Struge v Savinjski dolini.
  Tam država predvideva preselitev zaselka desetih hiš zato,ker stroka, ki jo je vlada inštalirala v državni pisarni, ne zna sanirati podora, ki bi naj pretil zaselku in Savinski dolini z zajezitvijo in katastrofalnim vodnim tokom, ki lahko odnese zaselek in polavi naselja dolvodno .
  Takšnih primerov je prav gotovo še več. Gre za neznanje, za naustrezno aktiviranje stroke in za zapravljanje denarja, ki se mu pridružuje še krimonal, ko nekoristno premetavajo milijone kubikov naplavin iz enega konca na drugi, samo da se s tem na debelo služi.
  Ni svet naiven, da bi preplačeval gardbene storitve kot v Sloveniji, ko stane kvadratni meter stanovanja 6 tisoč € ali pa sanacija železniške postaje 200 milijonov.

 3. Kugy

  To je zdrelo za interpelacio in odstop vlade. Je že skrajni čas.

 4. xr

  Meni je “along these lines” zanimiva še tale novica:
  https://www.gov.si/novice/2024-06-03-rekorden-obseg-investicij-v-drzavne-ceste/
  In mi je čudno, da je še ni noben medij pograbil. V smislu, da ne glede na rekorden obseg investicij pa je ogromno državnih cest v tako katastrofalnem stanju, kot so bile v zadnjih letih SFRJ in prvem desetletju samostojne Slovenije.

 5. slavkope

  Kot smo lahko zvedeli v pro-vladnih medijih, se je Golobova vlada kar samovoljno deloma odrekla dostopnim evropskim namenskim sredstvom za obnovo UKC v Ljubljani in Mariboru, in sicer zgolj zaradi tega, ker bi bila uporaba evropskih sredstev “preveč” strogo nadzirana s strani neodvisnega evropskega tožilstva in drugih pristojnih organov EU.

  Mariborčanom je tako Golobova vlada rajši puhlo in neobvezujoče obljubila domača sredstva za načrtovano nujno izgradnjo infekcijske klinike. Tako, kot je neotipljivo in neobvezujoče v zadnjih dveh letih populističnega vladanja obljubila še marsikaj (brez otipljivih vrednosti in brez obvezujočih rokov izvedbe!).

  Z nepoštenim in neprofesionalnim oblikovanjem investicijskih predlogov in predračunov za razpoložljiva namenska sredstva iz skladov EU si bo Golobova Vlada RS zmanjšala začasne možnosti dostopanja do evropskih namenskih sredstev, škodovala pa bo tudi vsem naslednjim vladam ter predvsem ničesar krivim nepošteno ogoljufanim državljanom RS in EU.

  Ministri in drugi visoki državni uradniki, ki so zavestno zaradi političnega ali finančnega koristoljubja goljufali in ki so zakrivili dolžno nezaupanje pristojnih organov EU, bi se morali za vselej posloviti od političnih in državniških funkcij ter s funkcionarskih položajev v državni upravi.
  Saj goljufanje organov in državljanov EU pomeni sočasno in hkrati tudi proti-zakonito in neetično goljufanje organov in državljanov RS!

  • Miller

   Lani 40 milijonov za Ukrajino, letos 2,5 za Palestino.

+Portal se trudi omejiti žaljivo komentiranje, “spam” vsebine, zato režim komentiranja še prilagajamo. Prosimo vas za razumevanje. Poleg tega vas pozivamo, da se vzdržite agresivnih vsebin. Komentarji, ki vsebujejo povezave na spletne strani ne bodo objavljeni.

zadnjih 10 +Izjava dneva


“Če zmagaš, nekaterim ni prav. Če ne zmagaš, nekaterim spet ni prav. Če skočiš na tistem kilometru, ni v redu. Če čakaš do črte, ni v redu. S tem sem se sprijaznil”

Naš kolesarski šampion Tadej Pogačar o "kavč" poznavalcih kolesarstva z družbenih omrežij. Pogačar ima sicer pred zadnjim tednom dirke po Franciji "udobno" prednost treh minut, pri čemer bosta o končnem zmagovalcu dokončno odločali dve gorski etapi v južnih francoskih...

“Semena jutrišnje zmage so v današnjem izidu”

Dolgoletna predsednica desnega Nacionalnega zbora (RN) Marine Le Pen ni mogla skrivati razočaranja po presenetljivem volilnem preobratu, ki je v Franciji zmago prinesel - sicer zelo razdrobljeni in neenotni - levici. Mnogi analitiki menijo, da so se francoski volivci...