Zokilizem

Avtor: | 5. maja, 2024

1 Comment

 1. APMMB2

  V Sloveniji je mafija zasedla vodilne pozicije in peščici predrznežev omogočila ropanje, hkrati pa je pridobila dovolj veliki kvorum vernikov, ki verjamejo, da so mafijci rešitev za Slovenijo. Naivneži sploh ne razmišljajo, kakošno škodo počne mafija.
  Za razliko od prave siciljanske mafije, je Slovenska dvakrat škodljiva. Prvič zato ker krade, drugič pa zato, ker se ne ukvarja z gospodarstvom, saj ukradeni denar ne vlaga, ampak ga zapravlja.
  Ko seštejemo nakradeno, lahko ugotovimo da to že presega 100 miljjard. Ta primanjlkjaj pa se kaže v slabšanju prometne infrastrukture, pri zdravstvu, šolstvu, vojski in policiji, pa še marsikje.
  Načenja tudi standard prebivacev.
  Mafijska trobila, nekateri jih imenujejo mediji, skrbijo za to, da so volivci zavedeni in da nasedajo obljubam,ki se nikoli ne uresničijo, hkrati pa jih strašijo z največjim notranjim sovražnikom Janezom Janšo, ki bo, če se vrne na oblast, uničil Slovenijo.
  Eden takšnih mafijskih protagonistov je Zoran Janković,ki je ušel s ketne.
  Kljub milijonskim oškodovanjem Merkatorja, kasneje pa Ljubljane, je priljubljen, ker zna.
  Kaj pa zna? Je odličen dekorater, ki sadi rožice po Ljubljani in ljudje nasedajo.
  Hkrati pa preliva mljone in nihče ne ve, kje poniknejo.
  Zgrešeno je trditi, da je Zoki kapitalist. Zoki je mafijec. Kapitalisti s svoji delom ustvarjajo kapital in si znaten del odrežejo za sebe. Zoki ne ustvarja nič. Prilepljen pa je na javna sredstva in si jemlje po potrebi.
  Zato ima morda prav, ko zahteva propad kapitalizma.
  Ne zaveda pa se, da lahko krade, samo tam, kjer je. In kapitalizem zaenkrat v Sloveniji ustvarja bogastvo, ki ga je mogoče krasti.
  V socilaizmu kraja ni mogoča, ker ničesar ni.