“Jaz trdim, da bo ta kapitalizem prej ali slej odšel, ne vem, na kakšen način, z uporom, ali razumevanjem…”

Avtor: | 2. maja, 2024

Ljubljanski župan Zoran Janković, eden vidnejših predstavnikov izumetničenega tovarišijskega turbokapitalizma na Slovenskem, je na tradicionalnem prvomajskem srečanju na Rožniku napovedal konec kapitalizma. Ni sicer jasno, ali je mislil na njegovo razumevanje kapitalizma, ali kapitalizem na splošno. (Vir: 24ur.com)

 

Video

45 komentarjev

 1. deni

  Mogoče ti znano “Miller”, da so po osvojitvi Krima paravojaške ruske milice zasedle to ozemlje. Bil je neki film in to celo na RTV Slovenija.

  • Miller

   deni, ni ti znano, da je večina prebivalcev Krima, ruske narodnosti, kot Slovenci v Slo, kot tudi v pokrajini donbas in lugansk.
   Ista zgodba kot Slo in YU.
   Ista.
   Ampak, to ti ne smeš vedeti, ker je pukljasti to stvar obrnil na glavo in on pa je za svoje člane kulta nezmotljiv. Tako so postali tisti , ki so se hoteli odcepiti (kot Slo), agresorji…
   Najprej je bila Ukrajinska paravojska, ki jo je financirala CIA in Nato, odgovor pa je bila ruska paravojska – DOMOBRANCI, ki so branili svoja ognjišča…!
   Potem je prišel mirovni sporazum 1 in potem 2…
   – vse imaš na youtubu.

  • Miller

   Samo še to, pa končam:
   nekateri to dogajanje spremljamo od 2015, ko še ni bilo CENZURE.
   Ko še ni bilo cenzure in fakenewsov.
   ..in mnogo obremenjujočih dokumentarcev na youtubu in drugod se je sistematično brisalo od 2022 naprej.

   • deni

    Kdo pa so bili prebivalci Krima predtem, ko jih je Stalin nagnal v Sibirijo. Seveda je Krim polotok, kjer so se izmenjavala ljudstva po tekočem traku. Nekako tako kakor v naši bližini Istra. Ampak zadnji kolikor toliko avtohtoni so bili Tatari. Vendar jih je veliki “demokrat” nagnal v stepe. Zatem so poseljevali Rusi. Krim je bil zaradi svoje lege, nekakšne mediteranske klime vedno zelo “priljubljen” od vsakokratnih osvajalcev.

    • Miller

     Etnične skupine (popis 2001)
     60,12 % Rusi
     25,78 % Ukrajinci
     14,1 % Krimski Tatari
     (Wikipedije Krim Ukrajina)

 2. deni

  Kaj je Zoki. Surogat zveličavnega hrvaškoslovenskoavstrijskega vsemogočnega nekdanjega avstrijskega narednika v izvidniški enoti. In to prav v vseh ozirih, vseh.

 3. Miller

  @Rokovnjač, povodom praznovanja 9.maja, Dneva zmage nad nacifašizmom v WW2, od 1.maja v Moskvi poteka paradna predstava trofej – zaplenjenega orožja NATA v SVO, od tankov, raznih oklepnih in drugih bojnih vozil in orožij, od nemških Leopardov, ameriških Abramsov itd…

  • slehernik

   Putin, ruski hegemon, mora pasti, to je vse, kar je treba vedeti o tem orožju.

   Nekje je tudi lepo zapisano: “Kdor z orožjem maha, bo z orožjem pokončan”, ampak to je samo za ljudi, ne za putine, ki ne berejo nobenih opozoril.

   Kajti tudi za Putina velja ono opozorilo, ki se je zasvetilo na zidu: “Mene – Tekel – Fares”. Tudi on ga ne zna razvozlati.

   • Miller

    Res je.
    Letos je 10 letnica , ko so ukrajinski naciji, ki jih je financirala ZDA, začeli granatirati pokrajine donbas in lugansk.

  • Halobp

   Mile, (da ne boš spregledal)

   a si počistu Rožnik?, ker namreč 9.maja je praznik Evrope !

   Iz dneva v dan je zmeraj bolj razvidno, da si na plačilni listi murgljsih muđahedinov ali malega modrookega plavolasega specialca ,skorajda, bi rekli da je mali arijec 🙂
   Mile mile…., se vidi, da si se prodal za eno pleskavico pa dva zoki ćevapa, kako si nizek!
   Prihaja 9. maj, kar je skregano z logiko zmage….. mislim na uno prihod v Ljubljano.
   Daj ti malemu pa zokiju reči, če ti kupita letalsko vozovnico za v Moskvo, (samo v eno smer!!) pa pejdi tja malo tvojemu velikemu poglavarju mahat na parado.
   Obleči se v ćaletovo jugoslovansko carinsko uniformo.

   Še enkrat te PROSIM, ne maži imena Partizanov in Tigrovcev za tvoje psihomentalne pohode, katere tvoj malomeščanski kult uporablja in briše svoje klavske povojne storitve nad nedolžnim ljudstvom.
   Če pa ne boš priden, zračim eno fojbo zate, v bistvu novodobni turizem, po evropskih volitvah, tam boš lahko vedril med kostmi, katere so tvoji rdeči kmeri not metali, pa malo puzlal 😉

   • Miller

    še vedno iz tebe zaudarja smrad domobranske uniforme in cenenega parfuma vlačug..

    • Halobp

     V mojem pisanju piše vse o tebi, takšen pač si 🙂

  • Petra

   kako je lahko nekdo tako nor? Velekapitalist bi rad odšel.Kam?

 4. Franc

  Jankovič je upal, da bo izginil svobodni trg in bodo komunajzerji imeli spet vso kontrolo nad ljudi. To so njegove mokre sanje.

 5. deni

  Na žalost ga ni komentarja, ki bi lahko opisal to hipokrizijsko blebetavo nakladanje. Kdor verjame tem floskulam mu res ni pomoči. Na žalost ali smo Slovenci takšni debili, da verjamemo takšnemu flancanju ali pa je večina uvoženih, ki takoj dobijo stanovanja, socialno pomoč, zastonj vrtce in vse ugodnosti, prej kot pravi Slovenec. Spletkarjenje, polresnice, laži, podtikanja, izsiljevanja, hinavljenje je pa itak v genih teh prišlekov. In ta tip razlaga o kapitalizmu.+ čevapiče željnim budalam, da mu potem še ploskajo. Koliko pa je bilo na pikniku pravih Ljubljančanov in pravih delavcev in ne nekakšnega lumpenproletariata pa je drugo vprašanje. Pa ne morš verjet, kam smo padli.

 6. bizar

  ta pa je eksperten spin doktor.. nič čudnega, da je v politiki..

 7. TL

  Hahahaha.

 8. Miller

  a ni nekaj v izjavi odrezano ? a ni rekel “izkoriščevalski” kapitalizem… ?
  Dokler bo Zoki župan, bomo v Lj mirni, da ne bodo potomci narodnih izdajalcev postavljali spomenike kolaborantom, fašistom in nacijem.
  Zoki Care !

  • Miller

   SDS SSovo trobilo Nora24 se sprašuje, zakaj Zoki zmaguje.
   ZATO, ker je za Ljubljano v enem dnevu naredil več, kot pukljasti za celo državo v dveh letih diktature.

   • Milan

    bog nam daj 10 milijonov kot ti praviš izdajalcev! potem se bo na teh prostorih še dolgo govorilo slovensko in cvetela slovenska kultura!!!

    • Miller

     Če ne bi bilo Tita in njegovih partizanov, bi že 45 šprahal po švabsko.

     • Janos

      To bi bilo pa fino.

     • ren

      Tale je pa najbolj kretenska od vseh! A Nemci bi kar ostali tu? Kapitulacija je imela pogoj, da se nemci vrnejo v meje pred letom 1939.
      Je pa bolj verjetna naslednja: če ne bi v Evropi bilo ameriške vojske, bi zmagali Rusi ali pa Nemci.

     • Alojzz

      Ne bi bilo treba iti na švabsko.

     • Rokovnjac

      Hey Mlinar,vedu sem,da si zabit,da si pa tolk mi pa se na misel ni p[rislo.Toprej tvoj ljubljeni marsal je osvobodi celi svet od Hitlerja.Kok mores bit tolk zarukan.Cist navaden provokator si,rdec zunaj in odznotraj.Don’t worry,tudi tebi bo kmalu regrat iz riti zrastu,Butalci,ce jih bo se kaj ostalo,bodo pa veseli,ker te ni vec na tem puklastem svetu,da pp portas;lih sral neumnosti!

  • ren

   janković je kapitalist in to zelo izkoriščevalski!

  • ren

   Župan ne bo še 30 ali 40 let. To zagotovo. Potem pa bodo določeni spomeniki stali na grobovih po nedožnem pobitih ljudi. In pokopani bodo na ljubljanskih Žalah. Ti se pa lahko razpočiš!

  • AlojzZ

   Boga ti?! Pa se ga lahko sploh še privoščimo?

  • endva

   Prejemnik naci odlikovanja iz Rusije, človek, ki je izkoristil stisko mlade mamice, … , je pa res pravi branik demokracije. Bravo. A ste že prisegli na stadionu Putinu?

  • Tilen Majnardi

   Nič ni zrezano, ni rekel izkoriščevalski. Hvala. Tilen Majnardi

  • Mladen Braučič

   Če tudi je rekel izkoriščevalski, je en usrani srbski lopov, ki je ukradel vse milijone, ki so mu jih “odpisali”. Tvoj čare in njegov spomenik z mekanim ć pa ne bosta več dolgo. Tipe ko si ti in ta lopov bi morali izgnati takoj ko smo porihtali jugo armijo.

 9. Moje mnenje

  Upan, da so jim čevapčiči teknili, če so tak govor lahko udeleženci požrli.

 10. Edi Vivoda

  Ali je ta narod res bolan, da take požira? Neverjetno kdo govori o koncu kapitalizma.

 11. jaz

  Sem vesel da bo kapitalizem crknil čimprej…in z njim odšel najlepši župan na svetu…

 12. slavkope

  Obvezen nastop župana “najlepšega mesta na svetu” in “vožda” ljubljanskega “pašaluka”, Zorana Jankovića, na tradicionalnem srečanju na Rožniku ob delavskem prazniku, 1. maju, največ pove o lažni avtonomiji in lažni politični neodvisnosti ZSSS pod polit-komisariatom “dosmrtnih voditeljev” Jerkičeve, Štruklja, Počivalška etc.

  Ljubljanski “šerif” pač govori, kar misli, da “delavski razred” rad sliši. Poklicne sindikaliste in delavske gurmane pač ob prežvekovanju dobrot z roštilja in poplakovanju z alkoholom županova praznična “pridiga” ne moti.

  • Branko Lojk

   Generator zločina so naša sodišča. Rezultat je Jankovič.

   • Wap

    kako je lahko nekdo tako nor? Velekapitalist bi rad odšel.Kam?

 13. Kugy

  Turbo kapitalist v ovčji preobleki. Verjetno mu tudi mafijski posli niso neznanka. Naduvani pionirčki tipa Miler pa se vedno v maurici nekdanje propagande, ko je novi razred z vsemi oprodami praznoval 1 maj, proletariat, kmetje in ostala raja pa so vrteli mešalce, krampe in lopate, se še danes hvalijo z njihovimi žulji.

 14. Miller

  Da ne protestirajo po ulicah Najlepšega mesta samo nahujskani primerki tržiškega Rupnika in trobila kulta SDS Nore24, je PRIJETNO presenetil protest tisočih MLADIH borcev za delavske pravice.
  Pohvalno. Še je upanje.

  • endva

   Ki pa so zagotovo prijatelji milijonarja Zokija. Ker on je proletarc in ni politik. Nje?

  • Halobp

   Mile,

   a si počistu Rožnik?, ker namreč 9.maja je praznik Evrope !

   Iz dneva v dan je zmeraj bolj razvidno, da si na plačilni listi murgljsih muđahedinov ali malega modrookega plavolasega specialca ,skorajda, bi rekli da je mali arijec 🙂
   Mile mile…., se vidi, da si se prodal za eno pleskavico pa dva zoki ćevapa, kako si nizek!
   Prihaja 9. maj, kar je skregano z logiko zmage….. mislim na uno prihod v Ljubljano.
   Daj ti malemu pa zokiju reči, če ti kupita letalsko vozovnico za v Moskvo, (samo v eno smer!!) pa pejdi tja malo tvojemu velikemu poglavarju mahat na parado.
   Obleči se v ćaletovo jugoslovansko carinsko uniformo.

   Še enkrat te PROSIM, ne maži imena Partizanov in Tigrovcev za tvoje psihomentalne pohode, katere tvoj malomeščanski kult uporablja in briše svoje klavske povojne storitve nad nedolžnim ljudstvom.
   Če pa ne boš priden, zračim eno fojbo zate, v bistvu novodobni turizem, po evropskih volitvah, tam boš lahko vedril med kostmi, katere so tvoji rdeči kmeri not metali, pa malo puzlal 😉

 15. ren

  Kakšne reve so ljudje, ki se zberejo na Rožniku! Že leta pišem, da bi v jankovića morali zmetati na tone gnilih jajc, ker tako strahovito naklada, da gre na bruhanje. Ljudje pa nič! Še ploskajo mu!
  To ni praznik dela, to je praznik strahopetnih Slovencev!

  • JOza

   Ta človek je sinonim vsega, kar je v Zloveniji narobe.

   • JOza

    Dodatek. miller pa sinonim ljubljančana s katerim je vse narobe, kar je predpogoj za Zoki vladavino.

 16. endva

  A ga ni sram?! Privat operira z milijoni EUR, potem pa vsake toliko poskusi nategnit ljubljanske ovce s “tovarišice in tovariši” in “dol s kapitalizmom!”.
  Trump se lahko uči od takšnih, kako se nategne res butast narod.

+Portal se trudi omejiti žaljivo komentiranje, “spam” vsebine, zato režim komentiranja še prilagajamo. Prosimo vas za razumevanje. Poleg tega vas pozivamo, da se vzdržite agresivnih vsebin. Komentarji, ki vsebujejo povezave na spletne strani ne bodo objavljeni.

zadnjih 10 +Izjava dneva


“Vse, predvsem pa koleno.”

"Pretepeni" in delno poškodovani Luka Dončić je po drugi zmagi nad Oklahomo, ki jo je zaznamovala groba igra in na trenutke sporno sojenje, iskreno povedal, kaj ga boli. Vseeno je prepričan, da bo nared za 4. tekmo, ki bo v American Airlines Centru v noči na torek ob...