“Da, starost je pomembno vprašanje. Sem odrasel moški, ki tekmuje s šestletnikom.”

Avtor: | 28. aprila, 2024

Na tradicionalni večerji za dopisnike Bele hiše se je ameriški predsednik Joe Biden pošalil na račun republikanskega konkurenta Donalda Trumpa. Vprašanje fizične in psihične sposobnosti za vladanje je glede na starost obeh kandidatov (Biden 81, Trump 77) ena ključnih tem predvolilne kampanje. Ta prireditev tudi sicer poteka v znamenju šal in v sproščenem vzdušju.

5 komentarjev

 1. TL

  Alan Ford je spet tukaj. Enkrat je Broj Jedan komentiral, kako en (od njega mnogo mlajši) ne gre v penzijo, češ, nekateri pač ne znajo odnehati. In Bob Rock je pripomnil, da bi se nekateri prisotni morali pogledati v ogledalo.

  In enako je zdaj v ZDA.

  Obstaja čas za vse, tudi za upokojitev. Tako Biden kot Trump sta pač prestara za predsedovanje (trenutno še) najpomembnejši državi na svetu.

  Ni problema za svetovanje. OK, znanje in izkušnje so tukaj. Ampak aktivna funkcija? Ne.

  Podoben primer je pri nas, ko je zdaj Uroš Lipušček pri 76 letih ugotovil, da pa bi se bilo fajn malo ukvarjati s politiko, saj kandidira na listi za EU parlament.

 2. ren

  Naši levičarji se bojijo Trumpa, ker mislijo, da bo zaradi soproge, ki je Slovenka, pohopsal Slovenijo. O, Trump je še pri močeh…

 3. Miller

  Pa ne samo to, TOP njegova izjava leta na predvolilnem shodu v Tampi:

  “Ne vem, zakaj smo presenečeni nad Trumpom. Kolikokrat mora dokazati, da nam ne gre zaupati?”

  Demenca je kur… Tudi prašek več ne pomaga…

 4. deni

  Američani se vračajo nazaj v zgodovino še predno so navadili Indijance na “ognjeno vodo” in jih strpali v rezervate v najbolj puste kraje. Kakorkoli Indijanci so spoštovali najstarejše ugledne očake in njihov glas je bil zakon in ob pipici v kateri najbrž ni bil samo tobak hvalili velikega Manituja.. V glavnem očitno se zgodovina ponavlja. Veliki beli oče v Washingtonu je zelo podoben indijanskim starostam, samo, da so bili ti veliko pametnejši in kljub vsemu bistrega duha.

 5. slavkope

  V starih časih, ko so le redki ljudje starostno presegli “Abrahama” (50 let), je bila starost samoumevno razumljena kot znak življenjske in profesionalne karierne izkušenosti, zrelosti ter v najboljših primerih tudi – modrosti.

  Danes, ko je celo že 90- in 100-letnikov vse več in z njimi razumljivo tudi vse več starostnih bolezenskih spremljevalnih pojavov demence, parkinsonove bolezni itn., dosežena starost sama po sebi več ne zagotavlja samoumevnega zaupanja in spoštovanja.

  Američanom ta čas verjetno nihče v svetu ne zavida demokratične izbire in odločanja med obema pričakovanima zaskrbljujoče slabima možnostma.
  Demokracija kaže nespodbudne meje svoje učinkovitosti in smiselnosti tako v demokratični izbiri med Bidnom in Trumpom v ZDA, kot v vseh različnih pojavnih oblikah vojne med evro-ameriškimi razvitimi večstrankarskimi demokracijami ter totalitarnimi tiranijami samodržcev iz LR Kitajske, Ruske federacije, Irana, DR Koreje, idr.

  Biden se očitno v vse bolj redkih trenutnih lastne profesionalne zbranosti in osredotočenosti zaveda Trumpove otročje infantilnosti, sočasno pa ne prepozna vse bolj opazne lastne starostne demence.

+Portal se trudi omejiti žaljivo komentiranje, “spam” vsebine, zato režim komentiranja še prilagajamo. Prosimo vas za razumevanje. Poleg tega vas pozivamo, da se vzdržite agresivnih vsebin. Komentarji, ki vsebujejo povezave na spletne strani ne bodo objavljeni.

zadnjih 10 +Izjava dneva


“Vse, predvsem pa koleno.”

"Pretepeni" in delno poškodovani Luka Dončić je po drugi zmagi nad Oklahomo, ki jo je zaznamovala groba igra in na trenutke sporno sojenje, iskreno povedal, kaj ga boli. Vseeno je prepričan, da bo nared za 4. tekmo, ki bo v American Airlines Centru v noči na torek ob...