“Zvok iranskih brezpilotnih letal “Shahed”, orodja terorja, je enak na nebu nad Bližnjim vzhodom in Evropo. Ta zvok mora služiti kot budnica svobodnemu svetu.”

Avtor: | 14. aprila, 2024

Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski je ob zastrovanju konflikta na Bližnjem vzhodu opozoril, da mora demokratični svet končno stopiti skupaj in ustaviti nedemokratične avtoritarne režime, ki menijo, da lahko brez posledic terorizirajo sosede, pri čemer izstopata Rusija in Iran. Hkrati je spet pozval k večji pomoči Ukrajini pri dobavi streliva in sistemih protizračne obrambe, kar bo ključnega pomena pri zaustavitvi napovedane ruske ofenzive. (Vir: Volodomir Zelenski X)

4 komentarji

 1. slavkope

  Z “varčno” ter preventivno skrbno zadržano, omejeno in zgolj obrambno vojaško pomočjo enostransko napadeni in začasno delno zasedeni Ukrajini so članice Nata pod vodstvom ZDA doslej zavestno ohranjale na krvavi frontni črti le komaj znosni, dolgotrajni in brezupni “status quo”.

  Pričakovana zamenjava v Beli hiši (vrnitev nepredvidljivega ego-centrika Trumpa) ter prevlada desno sredinskih ego-centričnih pragmatikov v organih EU utegneta nadaljnjo vojaško, gospodarsko in socialno pomoč napadeni ter začasno zasedeni Ukrajini s strani članic EU in zavezništva Nato le še opazno skrčiti in zmanjšati.

  Ruski brezvestni samodržec bo v novih realno pričakovanih geo-strateških globalnih okoliščinah le pridobil, doseženo stanje na bojišču v Ukrajini pa bo v najboljšem primeru “zaledenelo” za neomejen čas v korist vojaške in politične sile imperialističnega agresorja, ki si bo neformalno še naprej utrjeval začasno oblast nad nezakonito začasno zasedenimi pokrajinami vzhodne Ukrajine in nezakonito anektiranim polotokom Krim.

  Ali se bo nenasitni in nepredvidljivi “medved” iz Kremlja ustavil na začasno zasedenih ozemljih vzhodne in južne Ukrajine, bo pokazal čas.

 2. Miller

  Govori se o ruski propagandi. Kaj pa to sploh je ? Da ne verjameš BBC novicam za Nato kolonije ?

  In drugič: v požaru nekateri zgorevajo, drugi se ob njem grejejo. Ti drugi so: tisti zgoraj na sliki, karierni EU politiki in vojna industrija in mešetarji, ki nalagajo na požar, da ne ugasne.
  Gasilce, ki si želijo pogasiti požar in se bojijo, da se ne bi razširil, pa preganjajo.

  In tretjič: lava gre počasi, ne po zraku in zažiga vse, kar se pred njo postavi. Počasi. In ta zgoraj bo vrgel za potrebe mešetarjev v ogenj novih 500.000 sodržavljanov, od 18 do 60 let, ker jih je skoraj toliko že zgorelo, več kot 300.000 srečnežev, pa so prišli iz ognja le močno opečeni.
  Vse za gospodarja. (in prašek)

 3. Brane

  Zelensky in njegov režim sta vzor zgledne demokracije, da pa sploh ne govorimo o Netanjahujevi nacistični bandi.

 4. RuSSkimir

  Republikanci v ZDA, ki blokirajo pomoč Ukrajini, so joke zgodovine. Z bebavim Trumpom na čelu.

+Portal se trudi omejiti žaljivo komentiranje, “spam” vsebine, zato režim komentiranja še prilagajamo. Prosimo vas za razumevanje. Poleg tega vas pozivamo, da se vzdržite agresivnih vsebin. Komentarji, ki vsebujejo povezave na spletne strani ne bodo objavljeni.

zadnjih 10 +Izjava dneva


“Vse, predvsem pa koleno.”

"Pretepeni" in delno poškodovani Luka Dončić je po drugi zmagi nad Oklahomo, ki jo je zaznamovala groba igra in na trenutke sporno sojenje, iskreno povedal, kaj ga boli. Vseeno je prepričan, da bo nared za 4. tekmo, ki bo v American Airlines Centru v noči na torek ob...