Zakaj bi se morali sploh spraševati, ali sta Logar in Janša zmenjena?

Slika: RTCG

Avtor: | 19. marca, 2024

Na prvem mestu si želim in sem si vedno želel, da bi se javni, skupnostni problemi moje domovine reševali dobro in pravično. Zakaj bi se spraševal, ali sta Janez Janša in Anže Logar dogovorjena in samo igrata, da sta se razšla, ali pa sta se “zares” razšla. In, ali bo Logar naredil svojo stranko ali ne, ko pa vidim in verjamem, da je Logar naredil korak k boljšemu in pravičnejšemu reševanju javnih, skupnostnih problemov.

Vidim in verjamem, ker sem bil na vseh dogodkih, ki jih je organizirala Logarjeva Platforma sodelovanja do sedaj. Ja, tudi zato to verjamem, ker se sam ukvarjam s podobnimi koraki že več kot trideset let. Kaj je korak k boljšemu in pravičnejšemu, kako ga narediti in uveljaviti. Naredil sem že vrsto poskusov, bili so določeni dobri rezultati. Čeprav je te rezultate v vseh teh letih videlo in razumelo malo državljanov, verjamem v to, vztrajam v tem početju in bom vztrajal, dokler bom imel še kaj energije. Sedaj pa vidim in verjamem, da je Logar naredil tudi podobne korake, ki so tudi bolj vidni in medijsko odmevni. In upam, da bo veliko državljanov prepoznalo, da so dobri za njihovo, našo domovino.

Ostaja vprašanje za vsakega od nas državljanov: ali je prava pot za reševanje kateregakoli javnega, skupnostnega problema v neki obliki sodelovanja čim večjega števila tistih, ki želijo in tudi znajo povedati, kako rešiti nek javni, skupnostni problem ne glede na ideološko ali strankarsko pripadnost, ali pa je pot le v izločevanju oziroma kakršnemu koli premaganju in poniževanju tistih, ki imajo kakšno drugačno mnenje od našega – še več, ki ne pripadajo naši stranki, celo še več, našemu Vodji.

Pod kakršnemkoli “premaganju” lahko mirno omenimo vse možne oblike, od preproste zmage na volitvah in zavzetja pozicije “sedaj bo vse po moje, ker sem zmagal”, do skrajnih oblik, kot je na primer Putinov fizični način izločevanja (likvidacija) tistih, ki imajo drugačno mnenje od njegovega.

Lahko pa temu dodam, zakaj in kdaj me je pritegnilo k temu, kar poskuša Logar, in sicer naj direktno citiram izvleček iz intervjuja pred štirinajstimi meseci na 24ur.com:

“… (Anže Logar) meni, da sta javni prostor in politična sfera v Sloveniji preveč binarna. “Mislim, da potrebujemo širok razmislek o tem, kako naprej,” je dejal. Med kampanjo je na terenu ugotovil, da imajo ljudje željo, da se politiko “proti” spremeni v politiko “sodelovanja”, prav zato namerava do junija oblikovati nekakšno platformo sodelovanja. “Neko obliko široke razprave o ključnih temah , ki so razvojne narave, ki terjajo analizo aktivnega stanja, potem pa možne rešitve, ki vključujejo najširši možni spekter sogovornikov,” je dejal in poudaril, da se ne bo omejeval z nobeno svetovnonazorsko opredelitvijo.”

In zakaj za vraga, če verjamem v vse zgoraj zapisano, naj bi me zanimalo, ali sta Janša in Logar kaj zmenjena ali nista? V redu, do določene mere razumem, da to zanima kakšne t.i. politične analitike in medijske komentatorje, da potem na dolgo in široko v različnih medijih razpredajo o tem. Verjamem, da to lahko zanima tudi tiste državljane, ki imajo radi, da ob večerih,po napornem delu sedejo pred televizor in poslušajo razne trače in namigovanja, zanke in uganke vseh teh medijskih komentatorjev.

Čeprav verjamem, da večino teh državljanov globoko v sebi zanima in želijo, da bi se javni, skupnostni problemi reševali dobro in pravično, da bi lahko v takem okolju mirno in uspešno opravljali svoje delo, kakršnokoli že. In verjamem, da je tudi njim v osnovi čisto vseeno, ali sta Janša in Logar kaj zmenjena ali ne. Verjamem, da jih zanima le, da bodo do prihodnjih volitev prepoznali, kdo in kako bo poskrbel in dobro izvajal reševanje javnih, skupnostnih problemov.

Kako se to bolje in bolj kakovostno počne, vidim sedaj pri Logarju. Ostalo me pa res ne zanima.

 

Stališče avtorja nujno ne odraža mnenja uredništva.

45 komentarjev

 1. Miller

  Bivši pravnomočno obsojeni dolgoprstnež in kaznjenec ter novopečeni populist in notorični primitivec, ki vabi upokojence na limanice enako, kot je to počel Krjavelj, spet veka na Faktorju.
  Naj kdo da pomaga temu SDS psihotu.

 2. pfrask

  Spodaj razboritim Alemom, Zoranom in Bog si ga vedi komu še, bi dodal še najpomembnejšo lastnost Logarja… zelo dober strateg je.

  • Miller

   Primer strategiranja ?

   • prask

    Najmanj to, da z ustanavljanjem stranke modro čaka na pravi trenutek. Kar za nekatere “analitike in stratege” pomeni neodločenost…

    “Če ne, ne bi tam sedeli in nategovali cel narod.”

    BTW… narod ni nategnil on. Narod so ponovno prvič nategnili “strički” s pomočjo svojih zvestih medijev. Cca 95 %.

    • Miller

     Ne nabijaj.
     Modro čaka ? Na kaj pa ?
     A ga je po planu furerja prehitel populist Rupnik z novo stranko ?

     Ja, potem bo dobil šele dovoljenje furerja, ki ga “modro” čaka.

     hahaha , “modro”…

     • prask

      Strategija je za tebe španska vas… vsemogoče zarote, ki ji stalno ihtavo nabijaš na tem in morda še katerem forumu pa za tebe “dejstva”.

   • Deni

    če komu ni po godu nabija,če mu kdo ni všeč je furer, kakšen karakter?

    • Deni

     če komu ni po godu nabija,če mu kdo ni všeč je furer, kakšen karakter?

 3. prask

  Sam Logarju zaupam. Da je dogovorjeno enostavno ne verjamem. Do sedaj se je izkazal, kot inteligenten, izkušen, izobražen, nepodkupljiv, ne naiven, marljiv, odločen… skratka popolno nasprotje vseh novih obrazov. Kdo vse mu hodi blizu iz leve in desne, dobro ve. Tako da razne Kopačeve, Pikali, Prešički… nimajo ne vem kakšne možnosti kot “trojanci”. Vsekakor bo to tudi zelo dober test tistih, ki ne hodijo na volitve, ker nasedajo dolgoletni, neprekinjeni demonizaciji zdajšnjega predsednika stranke kateri Logar (za enkrat še) pripada.

  • vernon coleman

   ”Do sedaj se je izkazal, kot inteligenten, izkušen, izobražen, nepodkupljiv, ne naiven, marljiv, odločen…”
   Ufff!
   Tole pa je vrhunsko trolanje, kapo dol, sem skoraj s stola padu!

   Saj je o Anžetu govora, kajne? (Transkript: ”Janez, to sem tudi saaam hotel predlaaaagati…”)

  • Robert

   Vse lastnosti, ki mu jih (Logarju) pripisujete še nekako pritrdim ali toleriram…ampak odločen..??!!??
   Če kaj, potem pa odločen niti malo ni, res ne.

  • Miller

   Do sedaj se je izkazal ..?
   hahaha, za posrat.
   Kako se pa z izobrazbo izkažeš ?
   Tudi golob je. In cela vlada.
   Pa inteligentni tudi.
   Če ne, ne bi tam sedeli in nategovali cel narod.

 4. deni

  Kakorkoli že, Logar je socialdemokrat, pa tudi SDS IN Nsi je vse prej kot neka konzervativna desnica. Pravoverne desnice v Sloveniji ni, čeprav levičarji vedno znova nabirajo točke ob omembi fašizma. Kaj pa sploh je fašizem ali se kdo vpraša, kaj je splošni izraz za fašizem. Mussolini je na seznamu največjih klavcev daleč, daleč od zločincev kot so Stalin, Mao, Lenin, leopold beljgiski, tudi v končni fazi Churchil, naš heroj Tito in še in še. Tudi ni eksplicitno preganjal Judov.

  Zakaj mora Logar ustanoviti stranko, ki bo znala uravnavati nasprotja med strankami t.i. desne sredine. Leve so namreč še vedno prepolne levega ekstremizma, NOB itd, ki z realnostjo nimajo pošlihtano in se opirajo na preživete ideale, Edino dobro življenje na plečih davkoplačevalcev jim je pa neizmerno blizu.

  Da pa je bil dedek našega ptiča včlanjen v fašistično organizacijo sem nedavno slišal. Sicer me osebne zadeve ne zanimajo, ker to je stvar posameznikov. Je pa bilo takrat skoraj normalno, če si hotel dobiti službo in prehraniti številčno družino kot pozneje po vojni v partijo. O časih preživetih pod fašizmom preveč vem in to od ljudi, ki so še živi.
  Nekoliko sem zaobšel današnjo temo, vendar je za levičarje tudi Logar neke vrste fašist.

  • ren

   Če bi ljudje poznali zgodovino, bi vedeli, da je bil fašizem mnogo mnogo milejši od nacizma. Od komunizma pa sploh. Fašizem so okusili v Ljubljanski pokrajini, istočasno pa na Štajerskem in Gorenjskem. Že v zgodovinopisju se vidi tazliko v obeh režimih. Po kapitulaciji Italije, so Ljubljansko pokrajino zasedli Nemci s precej milejšim režimom kot pa na Štajerskem in Gorenjskem.
   O istočasnem komunističnem divjanju – posebno v Ljubljanski pokrajini – pa zdaj ne bom!

   • deni

    Ren: Moja mama, ki je še živa, zna povedati, ker je živela pod t.i. fašizmom do 43. leta pa skoraj ni vedela kaj je fašizem. Koga so se bali pod fašizmom pred vojno, t.i. financarjev zaradi kontrabanta. Je pač živela ravno na t.i. Rapalski meji. Na vprašanje, zakaj so fašisti fašisti so odgovarjali, da pač morajo biti, zaradi službe. In ta mularija zdaj trobi o nekem fašizmu, ki ga niti ni za primerjati s komunizmom, ki je sledil. Ne bi hvalil totalirizmov, ker nobeden ni dober. Ampak, večni ampak, se je še do nedavna bala kaj povedati, čeprav so bili partizanska družina.

   • Milica Komac

    Dobra analiza, brez podtikanj in zlobe-sem za raznolikost in tudi za kresanje mnenj. Vse to je prava demokracija, ki bo na koncu, upam vsaj, zmagala!

 5. IVA PŽ

  Leta 2020 je prišlo do sodelovanja med različnimi – nekdanjo SMC, Desus, NSi in SDS, potem ko se je Dončič Marjan zakalkuliral (vrgel puško v koruzo – skregana koalicija oblasti-željnih “KUL” – ovcev!)
  Zanimivo, namesto pozitivnega odziva javnosti na sodelovanje v razmerah pandemije, so postkomunisti (z različnimi obrazi) ob pomoči monopoliziranih F571 propagandnih zvočnikov kontinuitete (F21) začeli z rušenjem koalicije, ki je uspešno reševala covidne probleme. Nekulturni kulturniki čordiči, ki so dobili bogata nadomestila za nedelo v času pandemije so skupaj z NVO paraziti in padlimi kul-političarji rušili legalno oblast, ki je bila med najuspešnejšimi pri ohranjanju gospodarstva (ocene OECD).
  Ob pomoči US so stigmatizirali zaščitne (omejitvene) ukrepe značilne za ves svet! Z agitprop propagando so omogočili vzpon novodobnih svobodnih plešočih fašistov, ki so obljubljali nebesa, vodijo pa vse nas v pekel!

  Je obnašanje NSi – prevzem obeh komisij DZ za nadzor delovanja oblasti- odraz sodelovanja med demokrati?
  Potrebujemo take demokratične združbe (stranke, …), ki se bodo povezovale (podpirale) v “boju” proti sedanjim okupatorjem države (njenih institucij, organov,..)
  Zakaj je D.EMOS uspel leta 1990?!

  • Kiki

   demos je uspel pod narekovaji ker smo se prodali za milka čokolado. Še vedno vam ni jasno da je Slovenija premala da bi ekonomsko uspevala na tem prostoru sam plebiscit pa je bil prirejen, samo si je treba seštet pa ti je vse jasno.

 6. Miller

  Briefing furerja na Trstenjakovi:
  Rupnik, ti boš s svojo stranko pobral Desusu upokojence,
  Primc, Buhova, vidva bosta seuvala Zokija in prevzela Ljubljano
  Logar, Irglova, Kaloh, vi boste s svojo stranko pobrali volivce Goloba in kamniškega klovna.
  Medijem povejte, da sem za sodelovanje z vsemi. (ampak bo po moje.)
  hail

  • VESELKA

   Zelo pronicljiva ugotovitev, ni kaj ! Še posebej, ker se sedaj z Golobom cedita med in mleko. Osebno sem že zdavnaj ugotovila, da sovraštvo do drugače mislečih, ideologije, desne in leve, ne prinašajo nič dobrega, kvečjemu obratno. Zato me res žalostijo ljudje, ki razen sejanja nestrpnosti in sovraštva, ne zanjo povedati nobene rešitve. Kot da je za slabše življenje, manjše pokojnine, slabe plače, zdravstvo v razsulu, kriva opozicija, medtem, ko se “svobodnjaki” tako trudijo za nas, državljane in davkoplačevalce. Naj zaključim z mislijo na @miller, SMRT FAŠIZMU, SVOBODA NARODU !

   • Miller

    Veselka v komentarju si naštevala stvari, ki jih nisem omenil. S tem si pokazala s prstom nase, da si primer sovraštva do vseh, ki ne mislijo po vaših kalupih.
    Jst sm samo opazovalec, brez plašnic, svoboden ! Brez slabe vesi lahko oblajam abote levih in desnih. Ampak ti tega ne moreš razumeti.

   • Jože i nima več debele kože

    pozdravljeni! Se kdo od Vas dragi komentatorji kdaj vpraša, ( ne poznam vašega IQ, in verjetno tudi sami ne veste do kje vam seže)
    ampak dam v razmislek…. morda komu vseeno uspe priti na svetlo….

    KJE SO SIDIKALISTI IN SINDIKALISTKE?
    KO JE JANŠA NA VLADI,
    TAKRAT NI NOBENEGA ŠUMA O TEŽAVAH V JAVNEM SEKTORJU….

    Še ena moja misel, g. Janša nas je v kvazi pandemiji zaprl, celo državo. Pač vrnil nam je, ker je lahko. Človek ima jajca in en milijon 900 000 ovc..
    izkoristil možnost, da si poplača svoje bivanje na Dobu. In s tem, ko je zablokiral male podjetnike obrtnike in proizvajal socialno ogrožene državljane(ovce) nam malim ljudem, ki hranimo cel državni, javni aparat z ustvarjanjem in pridobivanja sredstev za življenje z delom. A sam je dal 12milijard eu, dohtarjem, policistom, in sodnikom. kolikor mu ni uspelo pomiksat z g. Orbanom in turškimi gradbinci, pač, sklepam, ker večkrat leti v turčijo pogledat verjetno ne morje in turško zemljo pač pa bančni račun in sredstva na njem in čez izrael domov…
    torej je posameznega navadnega delavskega in upokojenskega državljana Slo okradel za cca 6000 eu. dajal pa je balončke in bombončke. Zrel je za na Haško sodišče, ker je z odloki kratil človekove pravice, debelo zavajal s podatki, kazal. s prstom v druge države….. Kaj MI Slovenija nimamo hrbtenice več in nismo SAMOSTOJNA Država z ustavo iz leta 1991 in s svojo ekonomijo in zakaj moramo bit hlapci po Cankarju eni Evropi, Ameriki….. Kje imamo pamet Slovenci, so nam jo oprali in onesnažli z nekim globalizmom, kot da sami več ne bi mogli preživet…. Ha ha

  • Andrej Babnik

   Kaj pa partnerstvo za razvoj v prvi Janševi vladi? Nobena Janševa vlada ni bila sestavljena samo iz ene politične strani!

 7. uroš gabrijelčič

  Razen čisto sprejemljivih izjav o sodelovanju nisem pri Platformi A. Logarja zasledil nič konkretnega. Številni trdijo, da je za konkretnost še prezgodaj. Morda, vendar se postavlja vprašanje, kdaj pa bo čas zanjo. To je eno. Drugo pa je, kdaj je bilo za SDS značilno izključevanje drugih strank, ko je šlo za oblikovanje vlade. Jaz se tega ne spominjam. Se pa spomnim, kako so se nekatere stranke izogibale sodelovanju z SDS, češ da bi mu s tem samo dajale večjo legitimnost med vladanjem. Sicer pa nismo pozabili, da so sodelujoči v vladi JJ za časa covida precej spontano priznavali, da toliko sodelovanja s parterji v vladi, kot ga je bilo v tistem času, ni bilo še nikoli prej.

  • ŽIGA STUPICA

   @uroš gabrijelčič: »Razen čisto sprejemljivih izjav o sodelovanju nisem pri Platformi A. Logarja zasledil nič konkretnega. Številni trdijo, da je za konkretnost še prezgodaj. Morda, vendar se postavlja vprašanje, kdaj pa bo čas zanjo. […]«

   ———-

   Navedeno mnenje, da se »morda« pri »Platformi A. Logarja ni zasledilo nič konkretnega«, da »je za konkretnost še prezgodaj«, da se ob navedenemu »postavlja vprašanje kdaj pa bo čas« za konkretnost, je kot brezvsebinsko neutemeljeno, saj zamolči očitano vsebino – »konkretnosti Platforme A. Logarja v času«, kot na primer:

   – konkretno javno povabilo dne 30. 5. 2023 vsem, torej tudi navedenemu komentatorju g. Urošu Gabrijelčiču, k pristopu – »društvo je odprto za vse, ki prisegajo na kulturo dialoga. Zato bo odprta tudi sama ustanovitev. Vsak je dobrodošel.« (cit. po: Twitter/X, @AnzeLog in @sodelujmo) in dne 31. 5. 2023 ob 9.30 uri ustanovitev članske organizacije;

   – konkretno dne 14. 7. 2023 registracija ustanovitve, dne 26. 7. 2023 odprtje transakcijskega računa članske organizacije Društvo Platforma – Sodelujemo za prihodnost, kratko ime: Društvo Platforma sodelovanja, zastopnik dr. Anže Logar;

   – konkretne javne objavljene aktivnosti v času s strani predsednika in več članov ustanovnega odbora članske organizacije;

   – konkretne dosedanje javne razprave, in sicer dne 10. 10. 2023 ob 18. uri z naslovom Slovenija v razvojnih megatrendih, dne 30. 11. 2023 ob 18. uri z naslovom Dobra kondicija duševnega zdravja – naložba za prihodnost in dne 14. 3. 2024 ob 18. uri;

   – konkretne regijske obiske, in sicer na Gorenjskem dne 24. 1. 2024 pri županu Občine Bohinj, županu Občine Tržič, direktorju Turizem Bohinj – zavod za pospeševanje turizma, podjetju Venturia d.o.o., podjetju Kov d.o.o., podjetju Caretronic d.o.o., dne 25. 1. 2024 pri županu Občine Naklo, županu Občine Šenčur, županu Občine Cerklje na Gorenjskem, županu Občine Preddvor, županu Občine Škofja Loka, županu Občine Žiri, podjetju M-Sora d.o.o., podjetju UGL d.o.o. (KluBar Kranj), dne 26. 2. 2024 pri županu Občine Jezersko, županu Občine Železniki, županu Občine Radovljica, podjetju Lectar d.o.o., od dne 20. do 22. 3. 2024 potekajo regijski obiski na Primorskem.

   • vernon coleman

    Razvojni megatrendi?? Dobra kondicija duševnega zdravja??
    Tole je spet nekdo skup zlepil neke slogane v tri krasne, verjetno kaka PR agencija, ki jih prav dobro ne razume, spet ciljamo na glasovalce pod iku gladino, kajne?
    Za ‘kondicijo’ duševnega zdravja se je največja škoda zgodila med corona-lockdowni, kar za 50 samomorov več na leto imamo od takrat, mnoge merljive posledice pri mladih … če bi Logar hotel kaj narediti za ‘kondicijo’ duševnega zdravja, bi se lahko že takrat kaj oglasil, pa se tega pri najboljši volji ne morem spomniti… Če smo že pri zasvojenostih, ne spomnim se, da bi kdaj naredil ali vsaj izjavil kaj proti prodaji trde nikotinske droge otrokom; zelo dvomim, da kdaj bo- ga bo hitro kak Drapal s kakim kovčkom obiskal in tako nikoli ne bo nič naredil. Lahko me le preseneti? Da ga vidimo!!!
    On je kao – ”za gospodarstvo”, obiskal je nekaj svojih županov, dve ali tri podjetja, in kaj potem- ja za tiste pod gladino bo to dovolj ”prepričljivo”, a ne? Hud program, nekaj popolnoma novega, svežega in sodelovalnega – ni kaj.
    Niti enega samega znaka ni, da gre za od Janushija neodvisen projekt ali karkoli pozitivnega na slovenski politični sceni.
    Shqiponjat e Gjonit janë budallaqe si nata!

    • Andrej Babnik

     Neotesan in prostaški odziv,nevreden razumne osebe!

 8. jaz

  Kolikor sem videl je bil Janez Janša vedno za sodelovanje, Levičarji pa samo pogojno, dokler so sodelovanje potrebovali. prava slika je rtv. In tako bo do konca dni. Poglejte Novo Slovenijo. ….evtanazija…

 9. APMMB2

  Logar naj bi ustanovil stranko. S tem je sprožil vihar. Na desni , pravzaprav v SDS početje ni sprejeto z navdušenjem, saj slabi desnico. Glasovi se bodo delili in vprašanje je, ali lahko desnica zmaga.
  Prav tako pa je nezadovoljstvo na levici, saj ni mogoče odtehtati, koliko glasov bo dobili in kako bo to vplivalo na rezultat levice.
  Zanesljivo vstop v samostojno politiko škodi najbolj SDS.
  Če želimo, in mislim, da skoraj ni več dvomljivcev, spremembe v Sloveniji, potem mora desnica zmagati in to prperičljivo. Doseči mora več kot 50 % in na ta način bo privič Slovenija dobila desno vlado. Če se to e bo zgodilo, bo zopet nekaj mlačnega in gradualizem se bo nadaljeval. Morda bo Sloveniji upočasnila pot v komunizem in navidez napredovala, sicer pa se bomo še naprej bojevali s fašisti in nacisti in slavili partizane ter se oddaljevaliod demokracije in se približevali Balkanu.
  Spomnimo se Viranta in njegove prevare, in sedaj nam enako obeta Logar.
  Če res Logar želi njnih sprememb mora graditi enotno desnico. Samo enotna desnica lahko popolje Slovenijo iz agonije.
  Kdor tega ne razume, se naj zamisli, kam je odteko najmanj 100 milijard iz Slovenije. Kje je ta denar? Kdo z njim razpolaga? Kdo vodi Slovenijo?
  Ne bodimo naivni: politiko vodi denrr!
  Na Janša, ne logar ga nimata dovolj, zato ne zmagujeta.
  Ljudje pa se morajo zavedati, da bo ukradeni denar vladal tako dolgo, dokler se ljudstvo temu ne bo uprlo.

  • Peter klepec

   SDS sama nikoli ne bo imela vec kot 50%. Tako je pac.
   Ce hoce “desnica“ ( karkoli ze razumemo pod tem pojmom), sestaviti vlado, potem je to lahko edino konglomerat razlicnih strank, katerih sestevek bo vecji id 50%. To je mozno le, ce se stranke razlikujejo. Zato Jansa in Logar po definiciji NE SMETA imeti enakih stalisc.

 10. vernon coleman

  Ja, si kar mislim, da ne manjka ljudi (zlasti na tem portalu, med kletnimi komentatorji), ki ”verjamejo” v Anžeta, ki je menda blazno sodelovalen, ki zaupajo, da ”ima že kar veliko podporo” – izmerjeno v agencijah za ustvarjanje javnega mnenja, itd. Prav na koncu to pojasnim. Politika pri nas je preveč binarna?? Hahaha. Najboljše, da dobi nazaj vso mavrico, kajne Anže?!?
  Saj smo res v politični stiski, Holop ni res nek biser, ne Šarec, ne Bratuškova, ne Rupar, ne Asta… toda!! Anže (”to sem tudi saaam hotel predlaaaagati”) ni do zdaj naredil še niti ene same malce bolj markantne izjave, ne poteze, ne načrta, ne ideje, sploh ničesar – je politik popolnoma brez mnenja, vonja, okusa, brez prepoznavnosti, brez stila… Kaj sploh ponuja?
  Še več istega, tistega, prav tistega, česar nikoli več nočemo.
  Janez (Gjony), hvala, ampak – zares, ne, hvala. Dovolj je bilo za vse večne čase. Že med korono smo videli veliko preveč.

  Shqiponjat e Gjonit janë budallaqe si nata!

  • Andrej Babnik

   Izjave in stališča brez pravega imena in priimka so neverodostojno.

   • vernon coleman

    Piki, malo se že ponavljaš, raje delaj na sebi in začni argumentirati.
    Bo šlo? Najbrž ne…
    Mimogrede, Vernon Coleman je resnična oseba, resnična legenda, napisal nekaj knjig, posnel 340 videov, napisal 1000 člankov – in to – o korona-nategu. Trudi se. Povsod cenzuriran, skušali so ga blatit, ti prekleti moralni pritlikavci. Saj ne vem, če se to sploh splača razlagat.
    Morda pa vseeno kdo normalen to bere in bo kaj od navedenega preveril.

    Shqiponjat e Gjonit janë budallaqe si nata!

 11. Janez Tomšič

  Bolje vrabec v roki kot Golob v vladi !

 12. Brane

  Burgi je nasedel mandžurskemu kandidatu, kar je bistvo tega projekta podpornika genocida.
  Glavno vprašanje je, koliko jih bo še peljal scat.

  • prask

   Tebe ne. Ker si ta moment prav gotovo “olajšan”… saj te že tretji “novi” obraz, tokrat kar dnevno, vozi scat.

 13. Jože

  Južnjaki imajo dober pregovor v zvezi z Logarjem: Jebao bi se, al da joj ne uđe … (prevod ni potreben domnevam)

  • ivan novak

   ti ki to po junaško pišeš,se nauči slovenščine, Balkanci.

 14. deni

  Logar kot neke vrste socialdemokrat mi je blizu. Vendar zdaj izgublja , ko telovadi med desno in levo sredino. Oziroma se ne ve ali je Janšev potaknjenec v levo sredino ali levičarski v desno.

  Politika ni igračkanje in gradnja gradov in potičk v pesku, temveč umazana igra in trda tekma, kdo bo koga. Seveda se potem glede na izzide volitev začne kupčevanje. Najbrž bi šel Logar v primeru, da ustanovi stranko v katerokoli vlado, ki bi imela večino. Politika je ku… Kakor zasledujem Logarja zadnje čase nič konkretnega ne reče, ampak čaka.

  Kar me moti je bolj v smislu, sicer drobne knjižice Samuela Becketa Čakajoč Godota. Čakata, čakajo nekega tipa po imenu Godo, ki bo prinesel nekaj novega, upanje. Levičarji so dve leti nazaj dočakali svojega Godota, ampak se je izkazalo, da je čisto navaden blefer, ki mu je samo za lastno rit in mu je za rajo kot za lanski sneg.

  Zdaj pa navadni smrtniki čakamo svojega Godota, kajti liki v zgodbi so tragikomični junaki, ki na koncu popušijo, oziroma se vse skupaj sprevrže v nekakšno prezplodno čakanje in filozofiranje. Samo upamo lahko, da Logar ni Godot, ki seveda obstaja samo nekje v domišljiji, ko ne vidiš več smisla življenja in obupuješ.

  Zato Logar ne bodi Godot, navidezni rešitelj, ki nikoli ne pride, ampak za božjo voljo nekaj ukreni, sicer te bodo-mo potencialni volilci izpljunili kot gnilo jabolko, ker povprečen volilec ne gleda dolgoročno, temveč kar mu razni floskulatorji, frazerji, puhličarji preko medijev natresejo v primernem trenutku kot čisto zlato.

  Iz desne si sprejel razumne ljudi, ampak levičarji v tvoji patformi pa so tudi t.i. levi sredinci, ki z Janšem ne bi šli v vlado. To je pa nevarna igra in glej, da se ne opečeš.

 15. Ana

  .desnica dela levica zapravlja star pregovor ,ki še vedno drži

 16. tohuvabohu

  Veliko je takih, ki mislijo, da Logar samo blefira. Obstaja pa možnost, ki je ne omenja nihče, namreč da je blefiral, preden je začel z zdajšnjo avanturo, zdaj pa nič več. Meni se to zdi zelo verjetno. A v vsakem primeru gre za avanturo, ker kake hude resnosti pri tem početju Logar ni pokazal.

 17. ren

  Sam svojim ušesom in očem nisem mogel verjeti, ko se je pred kakšnimi volitvami začelo izjavljati “Z Janšo pa ne. Z Janšo ne bomo, sodelovali!”
  Čisto izključevanje, izločevanje. In potem se je ta mantra pojavljala v različnih oblikah pred vsemi volitvami in pri sestavljanju koalicij in vlad. Daleč od demokracije!!!
  Mislim, da se je to začelo 2011 pred volitvami, ko je bil kandidat za “najverjetnejšega mandatarja” janković. Se pravi: eni so lahko izvoljeni, drugi ne smejo biti. In posledično: eni so lahko predsedniki vlade, drugi ne sme(jo) biti.
  Gospod Logar mi je padel v oči v posnetkih parlamentarne komisije, ki je raziskovala pranje denarja. Bil je predsednik te komisije. Najbrž sem bil med prvimi, ki je pomislil, da bi bil odličen predsednik vlade. Podobne misli takrat še nisem zasledil v nobenem mediju. In potem je bil v Janševi vladi odličen zunanji minister. Imamo ljudi, ki znajo, ki so sposobni. Toda – izključevanje je premočno!

  • Drago

   Dokler vidim da resno misli kar govori ga bom podpiral in tudi jaz sem enakega mnenja oziroma željo imam da gre v to smer. Srečno

 18. Rokovnjac

  Porka dus Miha,sem mislu,da si malo bolj pameten?!Ce clovek cisto preprosto premisli malo iz zgodovine slovenskih vlad,pride do zakljucka,ni vazno,kdo dobi vec na volitvah ali Anze ali Janez?Tudi ce desnica trdno zmaga in sestavi trdno vlado,je se vedno jebeno vec tistih,ki bodo delali zgago in srali po vladi do bridkega konca.Levastvo je le prevec razsirjeno in se se stalno siri,ce ne drugje,pa po solah in univerzah!…Stem je preskrbljeno,da jih ostaja jebeno vec.In vsako sodelovanje z levim polom je v Butalah nemogoce.mission impossible!

  • Peter klepec

   Ce v neki drzavi obstaja podzemlje, in to v SLO nedvomno je, potem se vlada ne sme rekrutirat iz tega podzemlja.
   V Ameriki tudi Al Capone ni bil predsednik vlade, ampak je bil to njegov nasprotnik.
   Podzemlja se ne mores kar tako znebiti, ker ni formalno doloceno. Lahko pa dolocis nacin kako s tem zivis.

+Portal se trudi omejiti žaljivo komentiranje, “spam” vsebine, zato režim komentiranja še prilagajamo. Prosimo vas za razumevanje. Poleg tega vas pozivamo, da se vzdržite agresivnih vsebin. Komentarji, ki vsebujejo povezave na spletne strani ne bodo objavljeni.

zadnjih 10 +Komentar


Evropske volitve: recikliranje “znucanega” Antijanša sentimenta prek trave, Palestine in evtanazije

Zadnje dni smo deležni precej intenzivnega uvoda v kampanjo za volitve v Evropski parlament. Ob žalostnem propadanju, samodestrukciji Socialnih demokratov, lahko spremljamo tudi nekakšno “die hard” politiko vladajoče Svobode, ki želi državljane v stiski zaradi katastrofalnega vladanja z različnimi medijskimi spini odvrniti, preusmeriti od vseh njenih napak, laži, zablod in ponovno, vsaj deloma, prebuditi ideološki antijanša sentiment, ki jih je izstrelil na oblast.

Legalizacija “trave”? Kulturna vojna na področju omame

Zadnja v sklopu referendumskih pobud, ki so razgibale dogajanje na domačem političnem parketu, je bila pobuda stranke SDS, da bi državljane Slovenije na posvetovalnem referendumu povprašali o tem, ali se strinjajo, da je potrebno predstavnike ljudstva, ki sedijo v parlamentu, testirati na prepovedane droge. Povsem resna ta pobuda SDS ni. A tudi povsem neresna ni.

Referendum o češnjevem cvetu

V teh aprilskih dneh prezgodnjega poletja mi je topel veter s kupom bledih cvetov na prag prinesel spomin na čudovit iranski film Vonj češnje. Avtor scenarija je Abbas Kiarostami, ki je film 1997. leta tudi režiral. Kiarostami je bil eden prvih iranskih režiserjev, ki je v devetdesetih vzbudil pozornost svetovne javnosti za iransko kinematografijo. Film prikazuje križev pot običajnega moškega poznih srednjih let, ki se odloči, da bo končal svoje življenje. Toda za to dejanje potrebuje nekoga, ki bi mu pomagal napraviti “samomor”. Torej se znajde v položaju, ki bi mu danes politično korektno rekli: pomoč pri prostovoljnem končanju življenja.

Ko je Iran poslal drone nad Izrael, je Milan Brglez zaman molil za zmago

Kongres vladnih socialnih demokratov, ki je vrhunec doživel v soboto zvečer po srednjeevropskem času, je po naključju sovpadel z začetkom novega bližnjevzhodnega konflikta, potencialne vojne med Iranom in Izraelom. Ko so delegati premlevali rezultate prvega kroga glasovanja, so iranski droni in balistične rakete že leteli proti Izraelu. Po zaslugi delegatov, ki so s pičlimi 10 glasovi prednosti za naslednika Tanje Fajon izvolili Matjaža Hana, Milan Brglez ne more postati zunanji minister, kar je morda celo boljša novica kot ta, da je Han novi predsednik socialnih demokratov in da je na nek način “upokojil” staro gardo s Kučanom na čelu, ki je navijala za Brgleza. Vseeno pa ne gre spregledati, da je Brglez ne glede na vse prejel visoko podporo, zato SD ostaja še naprej razdeljena. Bo Matjaž Han res rešitelj svoje stranke ali le njen stečajni upravitelj?

Kučanova poslednja bitka: Predsedniške volitve v SD

Stranka socialnih demokratov (SD) bo na sobotem kongresu v ljubljanskem hotelu Union volila novo vodstvo. Nekdanji tovariši bodo po le nekaj letih zamenjali svoje vodilne kadre, ki jih je načela afera Litijska 51. SD je ob Janševi SDS edina še preživela stranka slovenske tranzicije. Samo ti dve stranki sta obstali vseh teh dolgih in burnih trideset let, vse druge stranke, gibanja in liste so bodisi mlajši bodisi počivajo na političnem pokopališču. Sobotne volitve novega predsednika SD bodo zato tudi simbolni spopad za prihodnji koncept slovenske socialdemokracije, če seveda verjamemo v njen obstoj, izvolitev Brgleza ali Hana pa bo v marsičem res poslednji poskus stare garde, da še naprej upravlja s stranko, ki si jo predstavlja kot naslednico nekdanje Zveze komunistov.

Namišljeni strelski pohod in realne organizacijske bombe v delovanju vlade in policije

Za Slovenijo je precej stresen teden, ki ga je zaznamoval preplah zaradi grožnje s strelskim napadom na šole. Informacije o ogrožanju otrok so vedno zahtevno področje za vse: za odgovorne, politike, starše, učitelje in učence, zato dovolj jasnih in pomirjojočih odgovorov na vprašanja državljanov nikoli ni. Zmeda je zato deloma logična. Je pa ta, zaenkrat neškodljiv “eksperiment” ali obremenitveni test, kakorkoli že hočete, pokazal na dve ključni stvari: precejšnjo neusklajenost, (ne)pripravljenost vodstva Policije in celotne vlade, da se strokovno sooča s takšnimi in podobnimi grožnjami ter jih hitro, strokovno razišče, in še večjo vladno nesposobnost komuniciranja takšnih kriznih dogodkov z državljani.

Vladni sklad za medijski mir

Razdeljevanje državnega denarja po političnih ali celo klientelističnih “merilih” je seveda nepošteno. Vendar pa ni moj namen, da bi moraliziral o tem, kako se sredstva iz medijskega sklada razdelujejo po tako očitno subjektivnih kriterijih, da kdor ni naš, ne bo dobil nič. Res je, to je grdo in kaže na popolno izgubo občutka za spodobnost. Včasih so se politiki vsaj pretvarjali, da jim ni vseeno. Vsekakor pa največji problem našega medijskega prostora ni pluralizem. Niti to ne, da večji del medijskega mainstreama gravitira na levo. Se jim pač splača oziroma so kadrovsko tako sestavljeni, da drugače enostavno ne morejo. Edini pravi in resni problem slovenskih medijev je ta, da so v večini primerov slabi.

Deklica Danka in transgeneracijski prenos travme

Zgodba srbske deklice je tako šokantna, da se nočem niti spuščati v podrobnosti. Srbi, ki so pred letom ali dvema doživeli strelski pohod 13-letnika, očitno dobro seznanjenega s kazensko odgovornostjo mlajših mladoletnih oseb, se lahko zdaj ponovno sprašujejo, kaj se (jim) dogaja. Toda tudi tokrat je odgovor iskati v vprašanju t.i. transgeneracijskega prenosa travme. Generacija, ki podeduje nerazčiščeno, zlasti pa pravno in moralno nesankcionirano patologijo svojih (starih) staršev, neizogibno doživi soočenje z nepredstavljivo fenomenologija zla.