Ja kaj si pa tale Logar misli, da je?! Za koga se pa ima?!

Anže Logar in Aleš Musar, prvi soprog. (Foto: Mediaspeed)

Avtor: | 22. februarja, 2024

Strinjam se z zapisanim v izjavi Anžeta Logarja, objavljeni na družbenem omrežju Facebook 14. februarja letos, in sicer da si “v veliki večini ljudje, ne glede na različna politična prepričanja želijo boljšo, spravnejšo prihodnost”. A tisti, ki so se odločili in si upajo iti po Poti, ki poskuša omogočiti ljudem doživeti takšno prihodnost, morajo to Pot ljudem jasno pokazati in prikazati, kako, na kakšen način, s kakšno metodo, s kakšnim orodjem bodo opremili to Pot, omogočili vsa dejanja na tej Poti. In kako bodo tudi omogočili tistim, ki izrazijo željo in se tudi čutijo sposobne, kaj ukreniti na tej Poti, da sodelujejo.

Sedaj imamo stanje, ko o javnih, skupnostnih problemih odloča le strankarska hierarhija. Kdo kaj v stranki, kdo kdaj na volilnem lističu stranke, kdo kaj po koalicijski pogodbi in potem dodatno, kdo kaj se je zameril temu ali onemu šefu stranke itd. itd.. To je v današnjem času enostavno nujno preseči, nadgraditi, poskusiti izboljšati. Seveda bodo politične stranke še dolgo nosile glavno breme ali riziko nujnih izboljšav, a za božjo voljo, zakaj ne vsaj dati priznanje nekomu, ki poskuša to zagatnost preseči, to stanje izboljšati?!

Pot, ki jo sedaj tlakuje Anže Logar s Platformo sodelovanja, je posuta z ovirami. Največ ovir mu nastavljajo predvsem razni “poznavalci politike”, na primer novinarji in t.i. politični analitiki in komentatorji, ki kar tekmujejo po različnih medijih, kdo ga bo prvi ujel na kakšno finto in bo le “priznal”, da so njihove analize in predvidevanja, recimo, kako bo naredil to pa to, pravilne. In čisto nič jih ne more prepričati, da nimajo prav, tudi če Logar stotič ponovi, kaj je njegovo vodilo oziroma vodilo Platforme sodelovanja. Zgodilo se bo kot oni predvidevajo in pika. In ker ga ne spravijo iz tira, postajajo cinični, celo zmontirajo v nekakšen sarkazem, recimo, kako je ob treh različnih prilikah povedal enako, to je, da se trudi za dialog in za sodelovanje, in potem zaključijo, da ne pove nič novega, nič konkretnega.

Ob tej pripombi potem celo zapišejo čez cel ekran za nekaj sekund zadnji odstavek njegovega zapisa na Facebooku, naj ga ponovim: “Potrditev politične usmeritve, ki naj Sloveniji vrne optimizem in pravo smer, ne zahteva podpisovanja nobenih izjav, temveč iskreno željo po skupnem ustvarjanju prihodnosti. In razumevanje ter spoštovanje drug drugega. Brez nepotrebnega etiketiranja.”

Koliko gledalcev je prebralo in si celo zapomnilo te tri stavke? Na žalost ne verjamem, da mnogi, a sam verjamem, da so ključni za našo prihodnost. Mislim, da si je večina gledalcev bolj zapomnila novinarjevo pripombo.

Zakaj zapišem, da so omenjeni trije stavki ključni za našo prihodnost? Ker je boljša prihodnost le v uspešnem reševanju skupnostnih, javnih problemov. Obstajata samo dve obliki oziroma načina, kako doseči bolj kvalitetno oziroma boljšo rešitev kateregakoli skupnostnega, javnega problema. Če kdo pozna še tretjo obliko, mu Nobelova nagrada zagotovo ne uide!

Prva oblika oziroma način je to, da obstaja genialni vodja, ki ve za boljšo rešitev skupnostnega, javnega problema.

Druga oblika oziroma način pa je, da obstaja oziroma je postopkovno določena, zakonsko predvidena oblika argumentacije (lahko tudi varianta argumentacije, prirejena glede na specifičnost obravnavanega skupnostnega, javnega problema) med vsemi (beri: med čim večjim številom), ki želijo in so sposobni argumentirati oziroma povedati svoje videnje rešitve skupnostnega, javnega problema, in imajo tudi, naj dodam, kot je zapisal Anže Logar v zgoraj omenjeni izjavi, “… željo po skupnem ustvarjanju prihodnosti. In razumevanje ter spoštovanje drug drugega. Brez nepotrebnega etiketiranja”. In rezultanta te argumentacije je lahko boljša rešitev skupnostnega, javnega problema.

+++

Ves svet iz dneva v dan trepeta, kakšno rešitev glede največjih problemov, ki bolj ali manj zadevajo celotno človeštvo, se bo tisti dan spomnil ta ali oni genialni vodja. In večina najde pribežališče zase v takem ali drugačnem varnem mehurčku, v upanju, da bo ta ali oni genialni vodja pa le našel pravo rešitev.

V naši mali Sloveniji ni nič drugače. In potem se najde tam nekdo, ki se trudi za dialog in sodelovanje? Ja, kaj pa si ta nekdo domišlja? Kdo pa misli, da je?! Saj politični analitiki vendar vedo, kako se stvarem streže!

31 komentarjev

 1. France Korošec

  Še ena, preden se spravim gledat poročila iz Ukrajine in iz centralnojužnega Balkana.
  Moram povedat, da sem prejšnji malo daljši zapis pisal malo trčen. Trknila me je
  smejalna razglednica dr.logarja ob možu iz Osprednega ozadja, tov.g., nj. excellenci, Mussarattiju. Nisem se čisto obvladal za dva hipa in pol in me je podoba malo preveč ganila in me je zaneslo v smiljenje samemu sebi in sem si samo siknil med protezo; ” Pa kaj smo Slovenci tako hudega storili, da moramo gledati to prekleto sranje iz Ruske dače za popotnico tistemu , kar je po porazu proti Musarci bleknil Logar v mikrofone in v kamere , da prihaja nekaj novega, nekaj velikega…
  Torej bom malo presunjen sporočil in,dr.Logarju in njegovi ekipi, da naj Logar stori kar veleva mu stan. Naj lepo in jasno zapoje ono ” Mi gremo na svoje!” in naj slavnostno in za srečo doda še Kekčevo Sončno pesem, lahko je tud ona od sv.Frančiška. Nič narobe, sam de je vesele!
  In da vemo pri čem smo.
  Jajcanja in balinanja smo siti vrh glave.
  Kamere naj se vključijo, mikrofoni naj beležijo novo veliko lepo pot g.Logarja in sveta luč ob siju Snežne Lune čez nekaj dni naj mu sveti.
  Amen.

 2. France Korošec

  1. Golobićeva Velika Kadrovska Komisija vsa presrečna zbira in analizira zapise te vrste in jih vstavlja v svoj program Varovanja tekovina SFRJ
  2. Logar jer imel in še ima 100% dober namen, pozitiven namen formiranja nečesa
  novega v slovenskem političnem teatru Kućanovega lutkovnega pozorišta
  3. Ne dvomim sekunde, da sta se “svoje zmenila” Janez Janša in Logar. Vprašanje pa je izvajanje dogovorjenega. Pri tej vsebini pa sta že vsak za sebe stoječa politika in naj opravita vsak svoje delo.
  4. Namesto, da bi,bom rekel Publika s spoštovanjem spremljali njune poteze vedoč, da uresničujeta njun dogovor, pa kakršenkoli že je, se zaganjajo vsakovrstni umotvori, kdorkoli že ima minutko časa in ju trančirajo za brezveze na dnevni, da ne rečem na urni osnovi. Nezdrelost Publike.

  5. Rešitev je mogoče v fikciji vodstva NSI kako postati oblastveni faktor v
  Sloveniji z blagoslovom Partizanskih Gospodarjev Slovenije .Recimo, nekako
  tako. Dajmo se mal hecat.
  V tej zanimivi in pomembni igri prestolov bi bil najsrečnejši človek
  v Slovenistanu dr.Pogorelec iz farško komunajzarske kocbekjanske NSI v trenutku, ko bi zaslišal ali uzrl besedilo v glavnih Odlazkovih trobilih, kot n.pr.:

  “Janez Janša končno odtopil iz vseh vodstvenih funkcij v SDS” ali pa:
  ” Janez Janša končno uslišal Slovence in odstopil svoje mesto dr.logarju” ali pa:
  ” Sončevi izbruhi in elektromagnetizmi pripravili Janšo v predajo poslov Logarju”

  ” Primopredaja predsedniške funkcije SDS Janša-Logar bo danes popoldan” in :
  ” Na pobudo NSI Tonin z delegacijo odhaja na prvi sestanek z novim preds.SDS”

  in končno:

  “dr. Pogorelec ilegalno na neznanem kraju daruje črno zahvalno mašo v zahvalo za skorajšnjo rešitev Slovenije. Ministrirala bo Novakova, Ilc in Pogorevc, Na orglah
  bo peto partizansko mašo izvajal na orglah pater Knavs, Kombinatkam in Partizanskemu zboru pa bo dirigiral pater Rupnik.

  6. Umetna inteligenca pri Toninovih v slogu Serpentinška sporoča, da sta se Janša in Logar zmenila. Lahko pa , da se nista. To malo skomplicira moje prognoze.

  7.Če velja Toninova doktrina A-potem smo priča eksaktnemu izvajanju dogovorjenega.
  8.Če velja Tonin dokrina B, potem smo priče zavajalnim manevrom obeh akterjev.

  9. Nihče nič ne vpraša lepe Irglce, Kaloha še manj. Kaj pa , če sta se onadva kaj zmenila in sta se kaj obljubila komu na neznameu kraju ob neznanem času za neznane obljube, a ? Kaj pa pol?

  10.Za umiritev predlagam Pogorelcu, da v doglednem času in v točno tapravem časovnem oknu objavi začetek črne devtdnevnice za srečno rešitev Slovenije po njegovem božanstvenem navdihu.Ne sme pozabiti povabiti Milana in Gregorja s pribočniki ZKLažgoše, da ne bo zamere.

  Še se bomo režal!

 3. Miller

  V Tarči so prikazali maršala Jajota, ki s povodca pentagona vpije, naj se sodržavljane, ki protestirajo proti pobijanju otrok in genocidu, fotografira in fotke pošlje gestapu, pardon veleposlaništvu ZDA, oz. CIAe, ali karkoli to že je.

  Himler iz pekla ploska, ker je izdajalec svojih sodržavljanov in kolaborant Rupnik, dobil fanatičnega naslednika.
  Skrajno nemoralno, gusno in ogabno. Fuj.
  Za nameček pa pridiga o svobodi govora in pravici do izražanja mnenj.

  In potem nekdo sanja o spoštovanju… haha, ne se hecat..

  • jaz

   Stalin iz pekla ploska, ker je kolaborant kardelj dobil naslednike katerih predniki so pobili več sodržavljanov kot hitlerjeva vojska.

   • Miller

    Smrduh ima srečo, da ni Irec, kajti oni bi izpulili tak izdajalski plevel lastnega naroda s koreninami vred, kot se je izrazil Matej Bor.
    Stalin je osvobodil Evropo sds ovih in tvojih ss vzornikov. Slava mu !

 4. Peter Klepec

  Vesoljna Slovenija, vkljucno s prisotnimi komnetatorji krivi politiko, vlado in opozicijo za slabo stanje.
  Ja, mogoce. Ampak v demokraciji je politika izvoljena. Po 30 letih ne moremo trditi, da si tega stanja nismo sami nakuhali. Vzrokov je vec.
  Najvaznejsi vzrok je naivna ideja, da se da en do obisti pokvarjen sistem popraviti. To je navidez najbolj nebolece, ker ni potrebnih ostrih rezov, amputacij in protez. Najbolj komodno je bilo pustiti Kucana kot prvega moza v novi drzavi, ceprav bi zdrava pamet morala reci, da bivsi priv komunist propadle drzave ne more biti dobra izbira za povsem novo drzavo s povsem novim druzbenim redom.
  Ampak to se ni vse. Predvsem so tu ljudje, populacija. Akusticno so ljudje leta 1990 hoteli “Svico”, ali pa vsaj “Avstrijo”. Ampak Svico in Avstrijo tvorijo ljudje, ki so tam, “rasli” stoletja vec aliu manj v neprekinjenem razvoju, evoluciji druzbenega sistema in medsebojnih odnosov. Slovenci pa so ziveli v sistemu, ki je 1945 resetiral skoraj vse. Etiko, moralo, sole, znanost, gospodarstvo, religijo, umetnost. Pregrete glave komunisticnih voditeljev so slepo gledali v Rusijo, ki je na podoben nacin poskusala iz genske mase izdelati nove ljudi in narod. Zaslepljeni z zanosom zmagovalca v vojni niso videli, da je ruski projekt ze takrat bil brez rezultata. Ce odmislimo navidenzne uspehe v obliki megalomanskih industrijskih objektov, ter prestiznih projektov kot so vesoljska tehnika. Izpod te koprene jim je narod propadel predvsem v duhovnem in moralnem smislu.
  Kadar je nek problem tezko razumljiv in lastne emocije bolj motijo kot pomagajo pri razumevanju, je smiselno pogledat okoli sebe kje po svetu je kaj podobnega.

  Najbolj ilustrativna je Nemcija, ki je imela izkusnje z 12 letno diktaturo nacistov, kateri je v enem delu sledila 45-letna diktatura komunistov. Zanimiv je predvsem rezultat v sedanjosti, ker ga je mogoce primerjati z zahodnimi nemskimi dezelami.
  V bivsi DDR je bila skoraj tretjina populacije vec ali manj zlepljena s komunisticnimi oblastmi. Medtem, ko so na zahodu 1945 s tujo pomocjo resetirali nacisticno morbidnost, tega na vzhodu niso mogli narediti. Eno morbidnost so samo nadaljevali z drugo. 12+45 so tri generacije. Spomin na predvojno civilizacijo, Weimar&co. je povsem zbledel, Po 1990 so zahodnjaki hoteli resetirati druzbo na vzhodu po podobnem, a ne tako rigoroznem vzorcu lastne izkusnje iz 1945. Danes vemo, da ni uspelo. Zahod si je pustil ta reset stati precej vec kot 2000 milijard. To je priblizno polovica celotnega letnega GDPja cele Nemcije. Danes vemo, da je materialno uspelo, duhovno pa ne.
  Dejstvo je, da na vzhodu ne poznajo in ne sprejemajo moralnih, duhovnih norm zahoda. Rezultat so voljene politicne stranke z za nase pojme ekstremisticnimi nazori. Za vec kot polovico ljudi pojem “clovesko dostojanstvo” ni povsem dolocena kategorija”. Nacizem in komunizem sta v ljudeh zasidrala trd egoizem in netoleranco do drugih in drugacnih. Povsem diametralno splosnemu pojmovanju na zahodu.
  Najnovejsa je reakcija katoliske cerkve, ki se je prvic v zgodovini javno izrekla za moralno, eticno nesprejemljivost AfD strankarskega programa – krscanska morala je nasprotje eogisticnega nacionalizma AfD stranek in katoliki naj ne bi volili te stranke na blizajocih dezelnih volitvah. Zanimivo bo videti kaj bodo rekli evangelijski. Enih in drugih skupaj je kakih 50 milijonov. Reakcija je bitje plati zvona. V druzbi vlada panika, kaj bi se zgodilo, ce pride AfD na oblast. Poznano je, da je program te stranke pakt z Rusijo, zaprtje mej za priseljence vseh barv in provinience, vkljucno z nekaterimi Evropejci. Potem seveda stran od globalizacije, na kratko je program “Nemcija first, ko j.. druge cefurje”.

  V cem je poanta v zvezi s Slovenijo?

  Tudi v Sloveniji clovesko dostojanstvo ni enoumno razumljena kategorija. To se vidi v debatah okoli tki patriotizma, kdo je zmagal sindroma, dilemah ali je bil komunizem sploh slab, ali so bili povojni poboji upraviceni, ali so bile zaplembe premozenja, Goli otoki, Hude Jame, Kocevje, UDBA, umori politicnih nasprotnikov itd. nekaj povsem normalnega, vsaj za tisti cas, ter ali imajo danasnje generacije sploh kaj s tem itd.
  Slovenci so v duhovnem pogledu otopeli. Izdelali so si moralne bliznjice, da se jim ni treba ukvarjat z neprijetnostmi.
  Najbrz naroda ni mozno zamenjat. Tudi resetiranje ne deluje po 80 letih. Kaj torej?
  Pokojni Trstenjak je nekoc menil, da bilo za moralno in duhovno prenovo naroda morali vse skupaj poslati za kaki dve leti nekam v povsem tuje okolje. Najbrz ni izvedljivo, ceprav posamezniki to pocno, pa ne za dve leti, ampak kar za vedno.
  Povedano kaze na to, da se je iz godlje tezko izvleci sam po vzorcu Laznjivega Kljukca. Se posebej, ce je vecina ljudi prepricana, da je na splosno vse v redu, le ta ali oni pokvarjen politik ni dober. Ljudem je torej treba povedat, da so ti “pokvarjeni” politiki samo njihovo lastno ogledalo. Da se morajo najprej sami regenerirat, pa bodo tudi pokvarjeni politiki sami od sebe izginili. Ker jih ne bo nihce vec izvolil.
  Za zacetek je treba dobit dobre medije. Tako kot so to zavezniki naredili zahodnim Nemcem. Treba je torej nekim “zaveznikom” dopovedat, da je treba nekaj narest. Kljub temu, da je Slovencev samo 2 milijona in da v Bruslju precej ljudi sploh ne ve, da je SLO v EUju.
  Torej, zaceti je treba od zacetka – kaj je to clovesko dostojanstvo?

  • pETE

   Peter, točno tako, objektivno. Boris Pahor mož Vojkove sestre je tudi vedno opozarjal na anomalije v slovenski družbi in tudi v zamejstvu, zato je bil persona non grata za komunistično oblast. Sedaj pa levičarji hinavijo, da je bil proti belim. Bil je proti vsem, ki ne premorejo niti kančka humanizma.

  • Kugy

   Vredno branja, odlična analiza razmer. Kako se restirati, to je vprašanje. Bojim se, da je že zamujeno.

 5. Brane

  Novopečeni Jajotov satelit, zmeren, spravljiv in poln leporečja, računa da mu bo masa ljudi, ki politike ne spremlja, nasedla in na naslednjih volitvah desnici (sdsu) prinesla dodatne glasove. Logarjeva vloga se seveda ne bi spremenila, ostal bi potrčko, marioneta svojega drugega očeta, vrhovnega in dosmrtnega firerja.

  • lukamiha

   A ti Klopotec si pa že od vekomaj komunist in ljudi žigosaš z neumnimi imeni, res si totalni revež brez uma!

  • prask

   Maso ljudi, ki politike ne spremlja, bodo nekaj mesecev pred volitvami, ponovno prvič, MSM nategnili z nekim novim “golobom izpod klobuka”, ki bo z novo stranko (gibanjem) prevzel vsa propadla gibanja in stranke z nesposobnimi koruptivneži vred.
   Torej veliki poznavalec… naj te Logar in podobni ne skrbijo preveč. Slovenija pač.

 6. slavkope

  Vse samo-oklicane “politične analitike” in pristran(kar)sko vsiljive medijske dreserje, agitatorje in propagandiste javnega mnenja spravlja ob pamet trenutno stoično mirni, distancirani, politično ne-popadljivi in ne-izključujoči – po večini vsakomesečnih rutinskih anket javnega mnenja celo najpopularnejši politik in ustanovitelj Platforme sodelovanja – dr. Anže Logar.

  Ker se njegovo osebno prepoznavno politično umirjeno in brez-čustveno distancirano obnašanje že vse od predsedniških volitev sem nikakor ne sklada z njihovimi kot da znanstveno-strokovnimi “analitičnimi” presojami in “profesionalnimi” izmišljenimi fantazmami o njegovi in naši skupni politični prihodnosti, postajajo neukročeno nemirni, nervozni, neučakani, histerični ter brezumno nerazsodni.

  V tej svoji politično permanentno uslužni in hlapčevsko motivirani histeriji medijski dreserji javnega mnenja seveda nenehno spodbujajo k politični akciji tudi prvake in glasno-govornike političnih parlamentarnih strank, ki se trudijo, da nikakor ne bi “prespali” in nemara zamudili priložnosti za odločilno politično in medijsko eksekucijo potencialno nevarnega političnega konkurenta ter da bi za vsako ceno ohranili prostor za novega “novega odrešenika”, za novo “novo politično stranko” ter novo “novo politiko”, s katero bodo dobro znani politični scenaristi in operativci iz politično-kriminalnega podzemlja še enkrat poskusili izsiliti izvolitev za en mandat promoviranih političnih marionet, ki bodo zagotavljale nadaljevanje družbenega in političnega stabilnega in nedotakljivega “statusa quo”.

 7. Zaveden slovenec

  Pa to je treba vse izbrisati komplet Leve in Desne iz obličja te Drzave,ker so vsi okuženi z kriminalom in komunističnim rak ranami.Potem pa izbrati nov mlad kader”POZOR”,pa da nima nobeden v ozadju preteklosti svoji kakega sodnega pregona.In potem bomo 2 SVICA ,kot so nam obecavali ti naši sedanji LOPOVI,Levi in Desni.

  • Rokovnjac

   Ce si res tako zavedni (zaveden),potem bi vsaj prisel do zakljucka,da kar omenjas,je misija nemogoce!

 8. Kugy

  Velika večina volilcev si želi spravnega, umirjenega voditelja. Do sedaj so še vsakega sprovocirali. Janša je primer zaupanja vrednega voditlja, ki so ga ob vsakih volitvah sprovocirali in ga nato zaradi ene besede in njegove pojavnosti označili, odnosno ustvarili karikaturo po njihovih željah. ( general glanczof, fašist, itd.)
  Stvar je prišla tako daleč da večji del Slovencev vidi Janšo skozi ta očala, kljub temu, da sploh ne ve v čem je Janša kriv.
  Logar je iz drugega testa. Sicer prehuda primerjava, vendar, kako je lahko Mandeli uspelo, da je po 30 l. zapora prišel na oblast tudi z glasovi belecev.

 9. Rokovnjač2

  V vseh oblastniških medijih G.Logarja opredeljujejo ,kako ta ni naš,drugače nas pa vedno poučujejo, da so čisto vsi politiki enaki ali isti,kakor tudi mi.Ampak to je zopet ena iz med mnogih laži.NISO ali NISMO vsi enaki,eni delajo,delamo, eni zapravljajo,eni malo kradejo,eni pa preprosto po domače, lezejo v.r.. ,kjer mislijo,da se jim splača ali se jim res.In teh slednjih je kakor vidim ,okoli sebe in tudi drugače,največ.

 10. deni

  Hm, ovajanje je slovenski nacionalni šport uveden že med NOB, po vojni pa sploh disciplina no.1. Vsaj tretjina je aktivno sodelovala v nagradnih natečajih špicelj, oziroma špickahle leta itd. in ni čudno, da še dolgo ne bomo prava parlamentarna demokracija.

  Na olimpiadah bi se lahko nekdaj borili za medalje s SZ in njenimi sateliti, LRK in ostalimi t.i. demokratičnimi tvorbami, pa tudi danes še obstajajo špicelj tekmovanja. Največje diktature se še vedno šopirijo z nazivom demokratične kot so Kongo, Severna Koreja itd. kjer predsedniki nacionalnih špicelj organizacij, oporečnikom omogočajo zastonj bivanje, razne “masaže” in s s skrbno dieto skrbijo za njihovo udobje in še mnoge druge ugodnosti.

 11. TL

  Vse lepo in prav, ampak debatni krožek ne bo spremenil ničesar.

 12. P.Kos

  @Burger a’la Logar:
  “Potrditev politične usmeritve, ki naj Sloveniji vrne optimizem in pravo smer, ne zahteva podpisovanja nobenih izjav, temveč iskreno željo po skupnem ustvarjanju prihodnosti. In razumevanje ter spoštovanje drug drugega. Brez nepotrebnega etiketiranja.”

  Ljudje nasploh smo si preveč različni, da bi to vodilo bilo lahko realizirano; tako kot ni realen komunizem.
  Anarhijo, ki vlada v Sloveniji se ne da obvladati z leporečenjem ali celo spogledovanjem z nekakšno gandijevsko držo.
  Logar bolj spominja na nekoga, ki je voden in ne, da bi bil on tisti, ki bi lahko prevzel pobudo.
  Dejanja!

  • Ferdo

   No, ti si prvi, ki verjameš samo v etiketiranje. Pa mi je vseeno, a si levi ali desni. Zato pa nikoli ne bo bolje. Saj bo prišel nov obraz, ki bo zamenjal Goloba, nič bat.

   • P.Kos

    O, zaradi mene je lahko tudi bolje!
    In se oziram desetletja nazaj ter primerjam t.i. politične zmerneže, ki bodo spremenili vsaj Slovenijo, če že ne sveta.

    p.s.: Za primerno etiketo bo moral pa Logar kar sam poskrbeti. Zaenkrat nosi tisto NN (No Name) ali pa …

 13. APMMB2

  Slovenija je ujetnica kriminala in hudodelstva. Slovenija je v vojni. Vojno je potrebno dokončati na vojnem polju, tako kot se vojne končajo.
  Slovenija še ni dokončala 2. svetovne vojne. Še vedno se Slovenci borimo med seboj, še vedno zmagujejo partizani nad belogardisti. O tem ni nobenega dvoma.
  Pa se ena vojna ni končala,že se je sprožila še druga.
  Ta ni bila krvava kot 2. svetovna vjna in povojno boljševistično divjanje, je pa bila rop, lastninjenje družbenega bogastva. Slovenija je ob osamosvojitvi bila vredna nekaj tisoč milijard. Večino teh miljard je oropala ozka skupina kriminalcev. Kam je denat naropanega premoženja odtekel ni znano.
  Znano je le, da so propdala velika cvetoča in manj cvetoča podjatja. Za nimi je ostalo pogorišče, podobno nesojeni sodni palači v Ljubljani. Kje so milijoni in miliarde, pa se ne ve.
  Partizani, no, sedaj njihovi ponosni potomci, branijao zločine in jih predstavljajo kot junaštva in ni videti konca temu hvalisanju,ki prehaja v religijo.
  Tudi velerop, ki se je zgodil v samostojni Sloveniji je tainstven in nihče pravzaprav ne ve, kam je denar poniknli. Čuvarji te skrivnosti so dovolj bogati, da prperečijo vsak vpogled v ta kriminal.
  Oba primera nimata popolnoma nič s politiko.
  Tukaj gre za kriminal.
  Vsaka politika,ki se loti takšnega kriminala, je v naprej obsojena na neuspeh.
  Če razmere prenesemo na bojno polje vidimo, da se je nemogoče boriti proti kanonom z oljčno vejico.
  Tako, kot so mirovniki neuspešni proti topovom, so politiki neuspešni proti kriminalu.
  Politik je lahko nasprotnik kriminala, kakršen je Janez Janša, pa s političnimi sredstvi ne more nič. Partizani še vedno zmagujejo, roparji pa gredo svojo pot po načelu: psi lajajo, karavana gre dalje.
  Janša seveda ni osamljen. Na začetku je bila kar močna četa, ki pa je izpuhtela. Nekaj jo je razrečila Matilda, nekaj jih je odstopilo, večino pa je zatolkel kriminal z medijskimi umori.
  Po več kot tridsetimi leti, se podati na pot, ki je dokazano neuspešna je neumnost.
  Poglejmo si samo, kaj je nastalo iz Ljudmile Novak. Bila je izbranka Andreja Bajuka, ki je prav tako žrtev mafije, ki vlada v Sloveniji. Bil je politično umorejen. Ljudmila Novak je šla po poti sprave, po poti žlahtne konzervativnosti in pristala v kučanovenm objemu. Če ravno so jo izvolile žrtve kounističnega nasilja, je težrtve izdala, misleč, da bo dosegla spravo. Zanesljivo ni uničila sebe, temveč še stranko in svojo vero.
  Podobna usoda čaka naivnega Logarja.
  Ko najvdnejši predstavniki borcev zatrjujejo da z izdajalci ni kompromisa, je jasno, da tudi z Logarjem ne bo kompromisa, razen če ne bo izdal svojega prepričanja in postal partizan.
  Pravkar burijo duhove italianski spomini na fojbe. Italijani so storili mnogo gorja Slovencem.Seveda Slovenci , komunisti, niso ostali dolžni. Po 80 letih je čas za spravo. Spravili so se Francozi in Namci,ki so stoletje krvaveli in se kopali v krvi miljonov žrtev.
  Slovenci pa se ne moremo spraviti z Italijani.Zakaj?
  Politika je tukaj nemočna. Kriminal prevladuje.
  S politiko ni mogoče premagati kriminala in hudodelstva.
  Prej postane politik kriminalec,kot kriminalec politik.

  • APMMB2

   Naj dodam še nekaj:
   Pravod+sodna ministrica( do ponedeljka baje) ne zaupa policiji lastne vlade, ne zaupa tožilstvu lastne vlade, ne zaupa sodstvu lastne vlade in se loti sama raziskovati kriminal lastne vlade. Ja kje pa živimo?

   • Zvestsebi

    Ja dobro vprašanje, kje pa živimo!? V državi kjer je civilna inicijativa tako boga, da se je v dobrih tridesetih letih nabralo toliko človeške nesnage, da bi lahko kandidirali za Guiness-ovo knjigo kot najsposobnejša država kako ustvariti pogoje za razcvet korupcije, klientilizma, laži…… Nimamo javne službe, kjer se ne krade, poneverja, spreneveda. Te isti ljudje sicer vaši sosedje, svojci, sodržavljani so vas pripravljeni prodati za evro, ovajati, tožariti… Zato se ne čudite kam smo prišli. Boljše vprašanje za milijon evrov, kako iz tega ven!!!

  • Odlično

   bravo

  • jelena

   To je od vseh možnih pesimističnih razlag najbolj črna razlaga stvarnosti, ki jo živimo. Četudi je veliko resnice v njej, gre za to, da svet vidimo iz svetlejše plati, kajti le tako se bo počasi začel spreminjati. Brez (naivnih) voditeljev, ki verjamejo v možnost obrata na bolje, bolje tudi nikdar ne bo. Zato je Logar nujna osvežitev slovenskega političnega prostora.

 14. ren

  Tam zadaj pa čemijo tisti, ki jih ni noben volil, ki niso izvoljeni pa vendar upravljajo z državo. Potem pa se pač zgodi tako, kakor si oni zamišljajo…

 15. Drago Žulj

  Samo to me zanima. Kako sem pa jaz usmerjen je pa moja stvar. Samo s takimi lahko gremo res dobro naprej. Srečno

 16. deni

  Drži, ne rabimo genijev, da bi vodili vlado, oziroma državo. Potreben je samo sposoben politik, ki bi znal različne interesne skupine združiti v dobro vseh, ne samo elite, Seveda bo delitev na desne in leve vedno in vedno je bila. Največja bedarija so razne proslave, kjer se še vedno poveličuje ta ali oni dogodek. Naj bodo, ampak kot pietetni dogodek, ne pa kot ceneno nabiranje političnih točk plačano iz davkoplačevalskega denarja.

  Večino, sploh mlade tovrstno izprsavanje popolnoma nič ne zanima. Lahko bi že nehali mahati s tistimi rdečimi zastavami, oziroma rdečimi zvezdami in vedno znova poudarjati, kako bi Slovenija brez partizanstva danes ne bi bila to kar je. Da ne bo napak razumljeno, nič nimam proti ubogim razcapanim, lačnim borcem, saj sam izhajam iz partizanske družine. Ampak, komunisti so z Dolomitsko izjavo prevzeli vso oblast in edini lahko vodili boj proti okupatorju in sproti z represijami utrjevali oblast, vsakega, ki je poskušal na lastno pest pa so takoj likvidirali ali pa ga nagnali v prve vrste kot topovsko hrano, ali pa v 13. bataljon.

  Zakaj omenjam to, ker se še vedno lomijo kopja, kdo, kaj, zakaj, kje namesto, da bi žačeli delati v dobro države in državljanov. Zgodovino pa prepustiti objektivnim strokovnjakom. Seveda bodo vedno obstajale razlike, ampak pri vodenju države, gospodarstva, zdravstva itd. pa bi morali poslušati drug drugega.

  Logar poskuša ravno to delitev, brez zamer v preteklosti nekoliko poenotiti in pri tem mu podstavljajo polena pod noge vsevedni analitiki, takšni ali drugačni, ki so prebrali nekaj pravljc o življenju v socializmu. Seveda se je po vojni začela industrializacija, ampak po mišljenju politikantov samo tu in zdaj, medtem ko je zahod še vedno v fevdalnem sistemu.

  Samo dva milijona nas je in še vedno tli sovraštvo po 80 letih. Generacije so se zamenjale in bi nekateri še kar pobijali. Hvala lepa za takšno razmišljanje in to taki, ki niso niti držali puške v rokah in najbrž tudi ne vedo za kaj se uporablja metla. Pametovali pa bi in klatili neumnosti, kar nekateri vzamejo za čisto zlato.

  Logar se bo pač odločil, ko se bo odločil v katero smer bo zajadral in ker baje živimo v demokraciji je to njegova stvar. Je pa na žalost v Sloveniji še vedno pojem demokracije meglen kot megla v Ljubljani in veliko skrajnežev enači demokracijo z anarhijo, češ, mi lahko vse, kaj nam pa morejo. Ampak to je zelo nevarna igra in nas lahko drago stane.

  • Mladen

   Zdaj imamo PV, ki je baje genijalec(UKZ) in ki dokazuje, da je med genijem in bedakom res tanka črta.

  • Peter

   Tako je, ker se še vedno prevelik del politike ukvarja s preteklostjo namesto s prihodnostjo. Žal,te politike še vedno volijo navijaški nerazsodni volilci. Je pa še ena žalostna resnica, da je v Sloveniji težko najti politika,ki ni omadeževan in moralno neoporečen.

+Portal se trudi omejiti žaljivo komentiranje, “spam” vsebine, zato režim komentiranja še prilagajamo. Prosimo vas za razumevanje. Poleg tega vas pozivamo, da se vzdržite agresivnih vsebin. Komentarji, ki vsebujejo povezave na spletne strani ne bodo objavljeni.

zadnjih 10 +Komentar


Evropske volitve: recikliranje “znucanega” Antijanša sentimenta prek trave, Palestine in evtanazije

Zadnje dni smo deležni precej intenzivnega uvoda v kampanjo za volitve v Evropski parlament. Ob žalostnem propadanju, samodestrukciji Socialnih demokratov, lahko spremljamo tudi nekakšno “die hard” politiko vladajoče Svobode, ki želi državljane v stiski zaradi katastrofalnega vladanja z različnimi medijskimi spini odvrniti, preusmeriti od vseh njenih napak, laži, zablod in ponovno, vsaj deloma, prebuditi ideološki antijanša sentiment, ki jih je izstrelil na oblast.

Legalizacija “trave”? Kulturna vojna na področju omame

Zadnja v sklopu referendumskih pobud, ki so razgibale dogajanje na domačem političnem parketu, je bila pobuda stranke SDS, da bi državljane Slovenije na posvetovalnem referendumu povprašali o tem, ali se strinjajo, da je potrebno predstavnike ljudstva, ki sedijo v parlamentu, testirati na prepovedane droge. Povsem resna ta pobuda SDS ni. A tudi povsem neresna ni.

Referendum o češnjevem cvetu

V teh aprilskih dneh prezgodnjega poletja mi je topel veter s kupom bledih cvetov na prag prinesel spomin na čudovit iranski film Vonj češnje. Avtor scenarija je Abbas Kiarostami, ki je film 1997. leta tudi režiral. Kiarostami je bil eden prvih iranskih režiserjev, ki je v devetdesetih vzbudil pozornost svetovne javnosti za iransko kinematografijo. Film prikazuje križev pot običajnega moškega poznih srednjih let, ki se odloči, da bo končal svoje življenje. Toda za to dejanje potrebuje nekoga, ki bi mu pomagal napraviti “samomor”. Torej se znajde v položaju, ki bi mu danes politično korektno rekli: pomoč pri prostovoljnem končanju življenja.

Ko je Iran poslal drone nad Izrael, je Milan Brglez zaman molil za zmago

Kongres vladnih socialnih demokratov, ki je vrhunec doživel v soboto zvečer po srednjeevropskem času, je po naključju sovpadel z začetkom novega bližnjevzhodnega konflikta, potencialne vojne med Iranom in Izraelom. Ko so delegati premlevali rezultate prvega kroga glasovanja, so iranski droni in balistične rakete že leteli proti Izraelu. Po zaslugi delegatov, ki so s pičlimi 10 glasovi prednosti za naslednika Tanje Fajon izvolili Matjaža Hana, Milan Brglez ne more postati zunanji minister, kar je morda celo boljša novica kot ta, da je Han novi predsednik socialnih demokratov in da je na nek način “upokojil” staro gardo s Kučanom na čelu, ki je navijala za Brgleza. Vseeno pa ne gre spregledati, da je Brglez ne glede na vse prejel visoko podporo, zato SD ostaja še naprej razdeljena. Bo Matjaž Han res rešitelj svoje stranke ali le njen stečajni upravitelj?

Kučanova poslednja bitka: Predsedniške volitve v SD

Stranka socialnih demokratov (SD) bo na sobotem kongresu v ljubljanskem hotelu Union volila novo vodstvo. Nekdanji tovariši bodo po le nekaj letih zamenjali svoje vodilne kadre, ki jih je načela afera Litijska 51. SD je ob Janševi SDS edina še preživela stranka slovenske tranzicije. Samo ti dve stranki sta obstali vseh teh dolgih in burnih trideset let, vse druge stranke, gibanja in liste so bodisi mlajši bodisi počivajo na političnem pokopališču. Sobotne volitve novega predsednika SD bodo zato tudi simbolni spopad za prihodnji koncept slovenske socialdemokracije, če seveda verjamemo v njen obstoj, izvolitev Brgleza ali Hana pa bo v marsičem res poslednji poskus stare garde, da še naprej upravlja s stranko, ki si jo predstavlja kot naslednico nekdanje Zveze komunistov.

Namišljeni strelski pohod in realne organizacijske bombe v delovanju vlade in policije

Za Slovenijo je precej stresen teden, ki ga je zaznamoval preplah zaradi grožnje s strelskim napadom na šole. Informacije o ogrožanju otrok so vedno zahtevno področje za vse: za odgovorne, politike, starše, učitelje in učence, zato dovolj jasnih in pomirjojočih odgovorov na vprašanja državljanov nikoli ni. Zmeda je zato deloma logična. Je pa ta, zaenkrat neškodljiv “eksperiment” ali obremenitveni test, kakorkoli že hočete, pokazal na dve ključni stvari: precejšnjo neusklajenost, (ne)pripravljenost vodstva Policije in celotne vlade, da se strokovno sooča s takšnimi in podobnimi grožnjami ter jih hitro, strokovno razišče, in še večjo vladno nesposobnost komuniciranja takšnih kriznih dogodkov z državljani.

Vladni sklad za medijski mir

Razdeljevanje državnega denarja po političnih ali celo klientelističnih “merilih” je seveda nepošteno. Vendar pa ni moj namen, da bi moraliziral o tem, kako se sredstva iz medijskega sklada razdelujejo po tako očitno subjektivnih kriterijih, da kdor ni naš, ne bo dobil nič. Res je, to je grdo in kaže na popolno izgubo občutka za spodobnost. Včasih so se politiki vsaj pretvarjali, da jim ni vseeno. Vsekakor pa največji problem našega medijskega prostora ni pluralizem. Niti to ne, da večji del medijskega mainstreama gravitira na levo. Se jim pač splača oziroma so kadrovsko tako sestavljeni, da drugače enostavno ne morejo. Edini pravi in resni problem slovenskih medijev je ta, da so v večini primerov slabi.

Deklica Danka in transgeneracijski prenos travme

Zgodba srbske deklice je tako šokantna, da se nočem niti spuščati v podrobnosti. Srbi, ki so pred letom ali dvema doživeli strelski pohod 13-letnika, očitno dobro seznanjenega s kazensko odgovornostjo mlajših mladoletnih oseb, se lahko zdaj ponovno sprašujejo, kaj se (jim) dogaja. Toda tudi tokrat je odgovor iskati v vprašanju t.i. transgeneracijskega prenosa travme. Generacija, ki podeduje nerazčiščeno, zlasti pa pravno in moralno nesankcionirano patologijo svojih (starih) staršev, neizogibno doživi soočenje z nepredstavljivo fenomenologija zla.