“To so taka zavajanja, to je tako norčevanje, ki traja že eno leto”

Avtor: | 5. januarja, 2024

Predsednica sodniškega društva dr. Vesna Bergant Rakočevič je v oddaji 24ur zvečer več kot plastično povzela občutke večine državljanov. Njen komentar se sicer nanaša na urejanje sodniških plač in nespoštovanje odločbe Ustavnega sodišča, ampak velja za številna druga področja delovanja trenutne vlade.

Video

Tudi sodni sistem, ki je zaradi zgodovinskih razmerij pregovorno zaveznik levice, je dojel, da nesposobnost trenutne vlade presega vse meje dobrega okusa.

22 komentarjev

 1. Eva

  Zakaj bi se pa nekateri zdravniki oglašali?
  V trboveljski bolnišnici so kar trije “prejeli” (“zaslužili”) – dve zdravnici in en zdravnik – po 16.000 evrov bruto plače … ???!!! Ena od njih – Mikecin se pripelje celo iz Zagreba, in to s slabim znanjem slovenščine. Ali tam ni bolnišnic, ali kaj?

 2. marjan mrhar

  srbska mafija je prezela oblast že leta 1918 ko so ubili Cankarja in po 1945 nekaj 10 tisoč zavednih slovencev. Kdo obladuje slovenijo je jasno: potomci udbovcev, kosovcev, oficirjev, carinikov, vojakov, srbskih sodnikov, tožilcev…vse pod taktirko obalne gospodarske mafije.

  • Miller

   Slovenijo obvladujejo tisti, ki jih slovenski narod na svobodnih in demokratičnih volitvah izvoli.

   Drugič: v vseh družbah sveta, se eni rodijo za gospodarje, drugi za hlapce.
   Po Cankarjevo.

  • brane

   L. 44 je bil v partizanski vojski, ob smrti Rozmana, zamenjan ves
   slovenski vodilni kader s srbskim.
   Po izgonu italjanov je v primorje prisla Kozara, ki komandira se danes.

   • Miller

    ja, komandira tisti, ki mu slovenski narod zaupa in ga na demokratičnih volitvah izvoli.

  • Janez

   in še res je

 3. slavkope

  Prava intelektualna, politična, ustavno-pravna in državljanska sramota je bil politikantsko napadalni samo-obrambni medijski nastop ministrice za pravosodje v petkovih večernih Odmevih TVS 1.

  Zainteresirani javnosti je njen aroganten medijski šov razkril in dokazal, da ključna predstavnica vlade, odgovorna za “vladavino prava” v RS, ne zmore razumeti in dojeti, da je kot pristojna ministrica za pravosodje in kot diplomirana pravnica prva poklicana in dolžna neomajno braniti in izvrševati veljavne odločbe Ustavnega sodišča RS.
  Saj le s tem kot pristojna ministrica odgovorno in dejavno brani, uresničuje in izvršuje veljavno ustavno ureditev in temeljno načelo vladavine prava v RS, h kateremu jo zavezuje (med drugim) celo v parlamentu javno izrečena prisega ministrice.

  Smešno in do javnosti ponižujoče ter žaljivo je bilo njeno alibično “podružbljanje” odgovornosti za trmoglavo proti-ustavno ignoranco na vlado kot kolektivni organ izvršne oblasti v celoti ter puhlo in prazno obljubljanje ter zaklinjanje, da bo vlada odločbo Ustavnega sodišča RS zagotovo uresničila – a “s časovnim zamikom”.
  Ni pa izrekla ključnega podatka: kdaj bo vlada uresničila veljavno ustavno odločbo, v katerem mesecu, letu … in v katerem mandatu?!

  • brane

   Je pa ga. Ministrica izredno spretna na jeziku.

 4. ren

  Tudi sodni sistem bi lahko, glede na našo 80 letno zgodovino dojel, da je natikanje imena nekemu “gibanju” (Svoboda) norčevanje in zloraba jezika. Takoj je bilo jasno, da se bodo norčevali. Enak primer je raba pojma depolitizacija.
  Pa kaj, a pravno izobraženi strokovnjaki tega niso mogli ugotoviti že na začetku? Ne poznajo naše zgodovine?

 5. slavkope

  Če bi izvoljeni sodniki s trajnim mandatom in državni tožilci naredili podoben ali celo enak politični in medijski “cirkus” državljanske nepokorščine že takrat, ko ne državni zbor in ne vlada nista prvič, drugič, desetič … izvršila veljavne in pravnomočne odločbe Ustavnega sodišča RS, bi bili danes najverjetneje precej bliže lažno deklarirani “vladavini prava” in rezultat tega bi bil (med drugim) tudi enakopravnejši formalni in finančni status sodnikov ter tožilcev z začasno demokratično izvoljenimi funkcionarji zakonodajne in izvršne veje oblasti.

  Zdaj pa je videti, kot da univerzalne temeljne človekove svoboščine in pravice, dosledno izvrševanje veljavne ustave in zakonodaje ter sprotno izvrševanje veljavnih sodb oz. odločb Ustavnega sodišča RS profesionalno zanima trajno izvoljene sodne funkcionarje in tožilce le takrat in le toliko, kolikor katera od teh neuresničenih odločb neposredno zadeva in prizadeva njihov družbeni status in njihov njihovi finančni interes.
  Kar pomeni, da s svojo ustavno dopustno in upravičeno trenutno in začasno uporniško “državljansko nepokorščino” ne branijo načelno in nasploh veljavne ustave in zakonodaje ter veljavnih odločb US RS, ampak parcialno branijo le lastne statusne, sindikalne in finančne interese.

  Ker aktualni politični oblastniki in samodržci z vrhov zakonodajne (DZ RS) in izvršne veje (Vlada RS) oblasti to vidijo in dobro vedo, bodo očitno še naprej ignorantsko ter tiransko vztrajali pri zavestnem prezirljivem nespoštovanju in flagrantnem kršenju veljavne ustave in zakonodaje, saj to počnejo že ves čas svojega mandata tudi na škodo številnih drugih poklicnih in interesnih skupin, pravnih in fizičnih oseb v RS.

  In če se vprašamo, zakaj naši začasni prezirljivi in narcisoidni oblastniki in odločevalci vse to počnejo, je edini odgovor: “Ker lahko!”

  Ko bi poklicani in izvoljeni državni tožilci ter sodniki s trajnim mandatom vedno, vselej in povsod dosledno ter profesionalno ažurno izvajali in izvrševali veljavno ustavo in zakonodajo ter profesionalno z avtoriteto in pravnimi sredstvi neodvisne sodne veje oblasti pravočasno preprečili že prve flagrantne kršitve in neizvajanja “vladavine prava” s strani samovoljnih in narcisoidnih političnih oblastnikov z vrhov parlamenta in vlade, bi danes slovenska država in družba ne doživljala vsak dan hujšega kaosa brezpravja, neodgovorne samovolje političnih samo0držcev in njihovih brezdušno neznosnih kršitev vseh etičnih, civilizacijskih, ustavno-pravnih in kulturnih norm medsebojnega obnašanja med svobodnimi in suverenimi, a tudi za vsa svoja ravnanja odgovornimi državljani RS.

 6. berger

  Ne podpiram Goloba, ker je to najslabša vlada. Vendar, kar počnejo sodniki je sramota:
  – izkoriščajo svoj položaj sodne veje oblasti, hočejo, kar sami določiti svoje plače. Ko je vlada JJ v času covida znižala plače funkcionarjem – sodniki tega niso hoteli, obdržali so 100 % plačo
  – Usstavno sodišče je po hitrem postopku odločilo o LASTNIH plačah. Medtem, ko je javno izjavilo, da ni sposobno sprejeti vsebinske odločitve o Zakonu o RTV.. Če ne opravlja svojega dela, še teh plač ne zasluži
  – Predsednica sodniškega društva ga Bergant je v Odmevih izjavila, da ne morejo soditi nepristransko in pošteno, če niso pošteno plačani. JE NJIHOVA NEODVISNOST IN POŠTENJE ODVISNO OD VIŠINE PLAČE ???? pOTEM PRIZNAVAJO, DA SO PODKUPLJIVI !! POŠTENI SO SAMO ČE SO DOBRO PLAČANI.

 7. roman n.

  spetroman n. on 5. januarja, 2024 at 17:24
  spet se lažeš! se lažeš!

  • Rokovnjac

   Peti Januar je zame velikega pomeena,kajti namrec,tega dne davnega let 1957 sem se prvic ozenil!Petega Oktobra istega leta mi je pa moja soproga povila snceka!

 8. roman n.

  spet se lažeš!

 9. APMMB2

  Vsaka rit pride na svoj sekret.
  Pohlevni lakaji diktatorskega režime so spoznali, da podpirajo napačne. Kljub temu, da rešujejo barabe in kaznujejo kurje tatotove so uvideli, da se delitev uslug ne izplača.

  • Miller

   Povsod je isto.
   V Nemčiji je 90 % sodnikov, ki so sodili v času nacional – socialističnega Hitlerjevega totalitarizma, tudi po vojni ostalo na sodniških položajih.

   • APMMB2

    To preprosto ni mogoče, saj bi 90% sodnikov v Nemčiji moralo biti starejših od 100 let.
    Preden kaj napišeš, preveri, da ni enumnost, kakršno si napisal.

    • Miller

     Spet rigaš ! Kakšnih sto let ?

     90 % nemških sodnikov, ki so pošiljali obsojence v taborišča in krematorije, so po vojni sodili še naprej.
     Vir: Viasat History.

     Vem, da ne razumeš, ker tega niso napisali na Twitovi Nori24..

     • APMMB2

      Spregledal sem, da si napisal “po vojni” in je pravilno, da so v Nemčiji ostali sodniki še iz nacističnih časov.Kaj pa bi sicer, saj so bili kvalificirani. V Sloveniji pa so v tistem času sodili revolucionarni , mesarji, krojači, kljulavničarji in celo nepismeni, saj so sodbe izrekali revolucionarji in zakoni so bli le ovira za podivjane boljševike. Kasneje pa je partija zahtevala pred vsem družbenopolitične delavce, ki se prava in zakonov niso držali.
      To se dogaja še danes,ko so sodbe sodišč dvomljive, saj večina velikih rib ni obsojenih. Perla med njimi je Janković, ki se sam hvali, da ne bo nikoli obsojen, saj je nasprotnik Janše.

   • brane

    So pa zaradi te izkusnje 91-ga vse v DDR zamenjali.

    • Sonja Jurgele

     Sodniki,zdravniki,ki zahtevajo visje place,VPRASAM kdaj se bodo pa zaceli dret,da zmanjsajo zaostanke na sodiscih,cakalne vrste v zdravstvu.
     To jih ne zanima,na sodiscih ze tako sanjajo,naj zacnejo posteno sojenje tudi proti politikom,direktorjem,ki kradejo,da v oci bode.Aja ce si pa Jansa pa se lahko izmikas,da nisi prejel poste,da si v stresu,da ni mogel zadovoljit svoje zene- izjava na sodiscu.A to je nase sodstvo fuuuj

   • Slavica borštner

    In njihovi potomci in kolesje gre naprej.Priznajmo si da smo v feudalnem sistemu in če imaš denar lahko podplačaš vse Jasni primer je Zoran Jankovič in mnogi drugi,če ga pa omeniš pa te diskvalificirano dobesedno.

+Portal se trudi omejiti žaljivo komentiranje, “spam” vsebine, zato režim komentiranja še prilagajamo. Prosimo vas za razumevanje. Poleg tega vas pozivamo, da se vzdržite agresivnih vsebin. Komentarji, ki vsebujejo povezave na spletne strani ne bodo objavljeni.

zadnjih 10 +Izjava dneva


“Vse, predvsem pa koleno.”

"Pretepeni" in delno poškodovani Luka Dončić je po drugi zmagi nad Oklahomo, ki jo je zaznamovala groba igra in na trenutke sporno sojenje, iskreno povedal, kaj ga boli. Vseeno je prepričan, da bo nared za 4. tekmo, ki bo v American Airlines Centru v noči na torek ob...