“Noben zločin proti civilistom ne bo ostal nekaznovan, to je gotovo”

Avtor: | 2. januarja, 2024

Ruski predsednik Vladimir Putin se je ob ponedeljkovem obisku vojaške bolnišnice v svojem ciničnem slogu odzval na ukrajinske protinapade na ruskem ozemlju, ki so sledili ruskemu bombardiranju Kijeva, v katerem je umrlo 40 ljudi, civilistov. Seveda Putin dvoletno pobijanje ukrajinskih civilistov in “radiranje” ukrajinskih mest z namenom etničnega čiščenja nima za zločine, po njegovih besedah ruska vojska napada izključno vojaško infrastrukturo, intenziteto napadov bo še okrepila. Vse v cilju njegove kolonialne “specialne operacije”, ki jo ruska propaganda prikazuje praktično kot mirovno, človekoljubno misijo. (Vir: DW)

6 komentarjev

 1. slavkope

  Zločinski ruski samodržec in brezdušni tiran, Vladimir V. Putin, je najprej in predvsem zadrt sovražnik temeljnih in univerzalnih človekov pravic in svoboščin ter zavestni nasilni omejevalec in strastni uničevalec vsakršne možnosti demokratične in politično pluralne svetovne ureditve.

  Kot tak je najprej in predvsem neznosno breme in permanentna smrtna grožnja lastnemu brezpravnemu ruskemu narodu in vsem brezpravnim državljanom Ruske federacije, zaradi svojega nenasitnega globalnega imperialističnega ekspanzionizma pa je tudi stalna smrtna grožnja sosednjim narodom in državam Ruske federacije, zlasti prostovoljnim članicam demokratične in svobodne združene Evrope (EU) ter prostovoljnim članicam evro-atlantskega politično-obrambnega zavezništva Nato.

  Če so zločinske ideologije in politične režime 20. stoletja trajno poosebili Mussolini, Hitler in Stalin, je prav Putin na najboljši poti, da pooseblja zločinsko ideologijo in politično prakso 21. stoletja.

 2. Miller

  Vse vojne v 21 stol. so se začele z osvobajanjem nekoga ali prinašanjem nekomu demokracijo. Rezultat pa je bil dokazano kaos. Ali iz dežja pod kap. Afganistan, Irak, Libanon, Libija, Jemen ….

  Da bi sodili odgovornim, bo potrebno najprej skrčiti več meril na eno samo.

  Potem pa kar po vrsti, ker vrsta je dooolga in žrtev je na milijooone: Bush W., Blair, Obama, Biden, Putin, Netanyahu…

  Žal se že vnaprej se ve, da ne bo šlo. Niti pod razno.
  Ker zločinci so samo in edino tisti, ki jih določi Washington ali po bošnjaško: kadija tuži in kadija sudi.

  Več kot stoletje je že tako in jutri ne bo nič drugače.
  Če smo pošteni in si ne lažemo.

 3. Andrej Muren

  Edina pravilna reakcija Zahoda na rusko početje v Ukrajini je – še več orožja za Ukrajino in to čim prej. Kdo si želi, da se mu Putinovi tanki pripeljejo pred domačo hišo?

 4. Miller

  Pred Novoletni fake štos:
  The best novica je 29. 12. krasila naslovnice vseh držav Nata, oz. EU, ko so Poljaki (spet) zavpili, da NAJ BI ruska raketa padla na njihovem obmejnem področju.

  Kamniški klovn je v pidžami in z ruto na glavi, sklical sejo za nacionalno varnost, maršal Twito si je nadel čelado, ki mu jo je podaril zeleni klovn, Taubi pa se je skril pod nutrijino kiklo…
  Pentagon pa se je (spet) nasmehnil, zazehal, se obrnil na drugo stran in naprej dremal.
  Poljaki so nato sporočili, da padlo raketo intenzivno išče več brigad, oz. nekaj tisoč njihovih vojakov.
  In potem je novica že naslednji dan izpuhtela. (kot že nekaj takih pred njo)
  Hm ?
  Nihče od 450 miljonov Evropejcev pa ni pomislil: le kako so poljaki vedeli, da je ruska, če jo sploh še niso našli ?
  beeeeee

 5. TL

  Samodržec z neskončnim egom in brez kančka sočutja do ljudi.

  • Peter Klepec

   Kateri ruski vladar pa je ze kdaj imel socutje do ljudi, ne svojih, ne drugih? Niti eden!

+Portal se trudi omejiti žaljivo komentiranje, “spam” vsebine, zato režim komentiranja še prilagajamo. Prosimo vas za razumevanje. Poleg tega vas pozivamo, da se vzdržite agresivnih vsebin. Komentarji, ki vsebujejo povezave na spletne strani ne bodo objavljeni.

zadnjih 10 +Izjava dneva


“Vse, predvsem pa koleno.”

"Pretepeni" in delno poškodovani Luka Dončić je po drugi zmagi nad Oklahomo, ki jo je zaznamovala groba igra in na trenutke sporno sojenje, iskreno povedal, kaj ga boli. Vseeno je prepričan, da bo nared za 4. tekmo, ki bo v American Airlines Centru v noči na torek ob...