Tviti dneva – Depolitizacija komunikacije

Avtor: | 30. novembra, 2023

1 Comment

 1. APMMB2

  Nekaj podobnega je včerajšnja Tarča. Še prej pa članki Primoža Cirmana.
  Kar nekaj vprašanj pa se ponuja, Vprašanje je, zakaj niso bila izpostavljena?
  Najprej, Tarča je obravnavala poročilo,ki nosi oznako zaupno in je torej za javnost nedsostopno. Kako je mogoče, da se takšno poročilo sploh lahko obravnava, ko se lahko o njem razpravlja samo v tihi sobi parlamenta?
  Novinar Primož Cirman je prišel do poročila in očitno iz njega izvleekel najbolj “žmahtne” odlomke. Kako se je to lahko zodilo? Kdo mu je poročilo posredoval? Kdo je prekršil obljubo molčečnosti, kar je kaznjivo?
  Ali lahko nastane javna TV oddaja, na kateri se obravnava dokument, ki ga javnost ne bi smela videti in prečitati, obravnava pa hudo obremenjujoče navedbe, ki prizadetim pretijo celo z zaporno kaznijo? Ali so navedbe resnične? Ali so konstrukt in so zmontirane? To lahko preveri samo tisti, ki se s poročilom seznani. Javnost, kateri je oddaja namenjena, tega ni deležna, zato je lahko vse res,lahko pa konstrukt.
  Bolj verjetno je, da gre za konstrukt, saj je poročilo uprejeno v diskreditacijo že tako in tako sataniziranega Janeza Janšo in njegovo stranko SDS.
  Za to obstaja več kot preveč razlogov. Eden takšnih je prav gotovo padec priljubljenosti svobode in Goloba, ter seveda vzpon Janza Janše in SDS. Tako kot se to redno dogaja, je potrebno sprožiti ob takšni situaciji obrambni mehanizem in upreči lakajskega Cirmana, da to uredi.Zakaj ga pa Golob plačuje?
  Mimo grede izvemo še,zakaj je Golob vrgel čez ramo Mojco Pašek Šetinc.
  Ko pa analiziramo vse skupaj, pa vidimo, da obdolženci iz afere praktično niso zagrešili nič takšnega, kar bi lahko bilo afera, le poročilo, pa tudi oddaja sama kriminalizira, nekja, kar sploh kriminal ni. Obravnava poslovanje gospodarskih subjktov, kar je v gospodarstvu normalno, vsi ostali navidezni prestopki pa so plod domišljije in pred vsem ušpičenih jezikov smrtnih sovražnikov Janeza Janše,
  Kdo ga sovraži, ga bo sovražil še bolj, kdo ga ceni, pa ga bo cenil še bolj.
  Ladja pa se kljub vsemu potaplja.