“Nova Slovenija je pripravljena na predčasne volitve, pripravljeni pa smo se tudi pogovarjati o drugačni koaliciji znotraj sedanje sestave parlamenta.”

Avtor: | 19. novembra, 2023

Predsednik Nove Slovenije Matej Tonin je na kongresu stranke najprej “raztrgal” trenutno vlado in njenega predsednika Roberta Goloba, na koncu pa se vseeno malce ponudil za sodelovanje, rekonstrukcijo vlade znotraj obstoječe sestave Državnega zbora. In potem se čudijo, da ta stranka “lebdi” na robu obstanka v DZ. (Vir: NSi)

13 komentarjev

 1. jaz

  Še ste res na vse pripravljeni bodite tudi na izpad iz parlamenta…

 2. Prask

  NSi je kot pomanjšana državna politika. Stranke ne vodi Tonin pač pa fantje iz ozadja. Ilc in Janez (morda tudi Marko) Pogorevc, Novakova…
  Na čelo so posadili pajacka, ki veselo daje glavo na tnalo, ne da bi se tega pravzaprav zavedal.
  Ni pa mi jasno, kako to dopuščajo nekateri člani stranke (tudi nekateri poslanci), ki imajo vsaj malo soli v glavi.

 3. slavkope

  Parlamentarne volitve po sistemsko, ustavno in demokratično spornem sorazmernem volilnem sistemu ne morejo prinesti nobene pomembne in ključne demokratične spremembe, kaj šele dolgo pričakovane nujne in
  od ustavnega sodišča veljavno zahtevane politične ter demokratične “odrešitve”.

  Ustavnopravno in demokratično sporne parlamentarne volitve po invalidnem sorazmernem volilnem sistemu bodo le nadaljevale in stopnjevale “umiranje na obroke” invalidnega večstrankarskega parlamentarizma ter sistemsko omejene in ne-ustavne politične demokracije na Slovenskem.

  Kot kažejo tudi vse predvolilne ankete javnega mnenja, bo tudi volilna udeležba še naprej alarmantno padala (pod polovico aktivnega volilnega telesa), zaradi česar bo imela vsaka naslednja zakonodajna in izvršna oblast zaradi nizke aktivne podpore volivcev še manj legalnosti in legitimnosti.

  Dokler bo veljal obstoječi ustavno sporni sorazmerni volilni sistem, po katerem volivci nimamo neposrednega vpliva na izbiro in odločilnega vpliva na izvolitev ljudskih poslancev v DZ RS, bo sistemsko kršeno temeljno demokratično načelo enakosti med vsemi državljani in volivci – “en volivec – en glas”. Kar pomeni, da veljavni volilni sistem generira flagrantno proti-ustavno neenakost med volivci in med kandidati po posameznih volilnih okrajih, ki še vedno sistemsko diskriminira volivce in kandidate v proti-ustavne razmerju 1 : 2+.

  Ker očitno vse parlamentarne politične stranke sprejemajo proti-ustavnost in ne-demokratičnost veljavnega sorazmernega volilnega sistema kot priložnost, da še naprej ohranjajo ključen, a proti-ustaven vpliv na izbiro kandidatov, ki jih postavljajo na volilne liste le v formalno in pasivno potrditev med volivci po izbranih volilnih okrajih, spremembe ustavno in demokratično spornega sorazmernega volilnega sistema ne moremo pričakovati, dokler ne bomo volivci in/ali civilno-družbene organizacije z množičnimi izrazi politične volje jasno in glasno zahtevali in izsilili zakonodajnega referenduma o nujni prilagoditvi volilnega sistema veljavni Ustavi RS in veljavnim demokratičnim zgledom iz najbolj razvitih večstrankarskih parlamentarnih demokracij.

 4. APMMB2

  Sloveniji vlada mafija.Mafijo je mogoče odstaviti samo z volitvami. Za Slovenijo je rešitev samo na volitvah pod pogojem, da zmaga desna opcija.
  Parcifal je predstavil anketo v kateri privičzmaguje desna opcija. Sicer preveč v ankete ne verjamem, pa vendar, anketa vzbuja upanje, da bo Slovenija končno osvobojena.
  Če desnica zares zmaga, bo Tonin pojedel svoje besede, saj bo rade volje šel v koalicijo z Jnašo.
  Predpogoj za tak uspeh pa je, da NSi spozna, da se z mafijo ne sme ukvarjati.

  • P.Kos

   Mafijo je možno odstraniti samo zakonsko in procesno. Da pa bo to mogoče, pa je potrebno izstaviti resen račun sodni veji oblasti, vključno in še posebej s tožilstvom, ki teh za državo eksistenčno pomembnih anomalij, ki so mimo ustave in jih ignorira celo Ustavno sodišče pajacev, ne preganja.

 5. TL

  Vsa slovenska politika je ena velika žalost.

 6. slavkope

  “Pot v pekel je tlakovana z najboljšimi nameni,”
  Najprej zmedeno nezanesljivi in negotovi Tonin vladajočega samodržca opozicijsko verbalno “oklofuta”, potem se mu lizunsko ponuja za vdanega koalicijskega “partnerja”.
  “Kako strašna slepota je človeka!”

  • Iva

   Tonin ni le oportunist, v resnici je tudi neinteligenten – volili so ga ljudje (kristjani), ki si želijo prelom z nekdanjim režimom (sistemom) on pa bi “kolaboriral” !

   Sedanja struktura DZ (svobodni butalci) je pogodu globoki državi, ki obvladuje vse MSM, Tonin pa ??!

   • Miller

    Tunin je inteligenten in svojo inteligenco uporablja za obstanek v DZ.
    Zahrbten in pokvarjen kot njegov sokrajan kamniški klovn.
    Enak je tudi Cigler in ostali. Če bi bil drugačen, bi iz stranke izstopil.

    Neinteligentni ali pa naivni so volivci, ki ga – jih volijo.
    “Važno, da je naš, da hodi k maš.”

 7. P.Kos

  Kdor v stranki NSi zagovarja tako politiko ritolizništva, ni vreden niti p … . Podn!
  In da, Ljudmila je začela z razkrojem stranke, Tonin bo dokončal to poslanstvo.

  • tohuvabohu

   Če propade taka zmedena stranka, kot je NSI, ne bo prav nobene škode. S tem se bo naredil prostor na desnici. Hvala teti iz Moravč.

   • P.Kos

    Se strinjam. Čeprav iz mojega zornega kota teta iz Moravč ne zasluži nobenega spoštovanja, zato tudi ne hvale, pa če tudi sarkastične.

 8. juhejfantje

  Tip bi naredil vse, da se prikoplje do korita. Načelnost, kredibilnost… ga ne zanimajo. Nikdar niso.

+Portal se trudi omejiti žaljivo komentiranje, “spam” vsebine, zato režim komentiranja še prilagajamo. Prosimo vas za razumevanje. Poleg tega vas pozivamo, da se vzdržite agresivnih vsebin. Komentarji, ki vsebujejo povezave na spletne strani ne bodo objavljeni.

zadnjih 10 +Izjava dneva


“Vse, predvsem pa koleno.”

"Pretepeni" in delno poškodovani Luka Dončić je po drugi zmagi nad Oklahomo, ki jo je zaznamovala groba igra in na trenutke sporno sojenje, iskreno povedal, kaj ga boli. Vseeno je prepričan, da bo nared za 4. tekmo, ki bo v American Airlines Centru v noči na torek ob...