“Ta zakon je žal narejen tako, da je neizvedljiv”

Avtor: | 16. novembra, 2023

Minister za gospodarstvo Matjaž Han je priznal, da je glasoval za zakon, ki je neizvedljiv. Gre seveda za komično, arhaično, birokratsko evidentiranje delovnega časa, ki naj bi začelo veljati v ponedeljek. Lahko bi rekli bolje pozno, kot nikoli, a vseeno se sprašujemo, koliko neizvedljivih zakonov je še sprejela vlada?

Video

Minister za gospodarstvo je ugotovil, da so sprejeli neizvedljiv zakon. (Slika: N1)

3 komentarji

 1. Miller

  Ko osebe, ki nimajo nikakršnega pojma o delovnih procesih ali postopkih dela, za operacijsko mizo, proizvodnji, gradbišču ali na polju, rigajo o pravičnosti nagrajevanja, ki je vezan na čas dela – štempljanje, se ti obrača.

  Mantra te nesposobne vlade: „ČE NE ZNAMO, BOMO PA DRUGE UČILI.“

 2. ren

  Pod to amatersko vlado lahko kar uspešno spremljamo demontažo države. Na zdravje!

 3. slavkope

  Na današnji koordinaciji vladajočih strank je minister Matjaž Han (SD) s svojim predlogom (“zvonjenje po toči”) nečastno propadel.
  Koalicijski partnerji so mu voščili “dobro jutro” in mu prijazno razložili, da je sporni zakon pripravila in veljavno potrdila Vlada RS (vključno z ministrom Hanom in njegovimi kolegi iz SD) ter da so zanj z veljavno večino glasovali izvoljeni poslanci vladajočega trojčka (GS, SD, Levica) v DZ RS.

  A kot kaže, se je pristojni minister Luka Mesec (menda tudi začasni v. d. predsednika vlade) kljub trmoglavemu vztrajanju koalicijskih odločevalcev le nekoliko prestrašil splošne slabe volje med delodajalci in delojemalci ter je kar samovoljno začasno odložil sankcioniranje morebitnega ne-izvajanja spornega, a veljavno sprejetega zakona za tri mesece.

  Pristojni “neodvisni” inšpekciji je samovoljno mimo veljavnega zakona naložil le mrtvoudno pokroviteljsko spremljanje izvajanja spornega zakona in morebiti celo prijazno svetovanje, ne pa tudi izrekanja v zakonu zapisanih in veljavnih sankcij.

  Podložnikom oz. izvajalcem novega, očitno šalabajzersko sklepanega in odtujeno birokratskega, predpisa pa je obljubil nov vladni e-mail naslov, na katerega bodo lahko demokratično in ustvarjalno prispevali kritične pripombe na omenjeni sporni zakon.

  In po treh mesecih samovoljno izumljenega “moratorija” bodo minister Mesec in njegovi vrli svetovalci modro presodili, kaj da jim je storiti s pripombami in spornim, menda neuresničljivim birokratskim paragrafom..

  Zares “zgleden” primer sprotnega spodjedanja sveže zakonodaje in razkrajajočega dvoma v zakonodajo, ki so jo v vladajoči koaliciji sami demokratično in strokovno “zvarili” in s svojimi zvestimi poslanskimi glasovi gluhi in slepi za pripombe iz družbenih okolij uveljavili.

  Demokracija in vladavina prava, da te kap!

+Portal se trudi omejiti žaljivo komentiranje, “spam” vsebine, zato režim komentiranja še prilagajamo. Prosimo vas za razumevanje. Poleg tega vas pozivamo, da se vzdržite agresivnih vsebin. Komentarji, ki vsebujejo povezave na spletne strani ne bodo objavljeni.

zadnjih 10 +Izjava dneva


“Vse, predvsem pa koleno.”

"Pretepeni" in delno poškodovani Luka Dončić je po drugi zmagi nad Oklahomo, ki jo je zaznamovala groba igra in na trenutke sporno sojenje, iskreno povedal, kaj ga boli. Vseeno je prepričan, da bo nared za 4. tekmo, ki bo v American Airlines Centru v noči na torek ob...