Halucinacija

Slika: www.gov.si

Avtor: | 9. novembra, 2023

Predsednik vlade je po zadnji seji sveta stranke Gibanja Svoboda sporočil, da bo prišlo do radikalne reorganizacije vlade. To naj bi bila glavna točka dnevnega reda sestanka koalicije po praznikih, bil je včeraj. Iz 20-ih naj bi pristali na sedmih švicarskih, ali največ desetih reorganiziranih ministrstvih, je dober teden nazaj smelo napovedal premier. Ker potrebuje učinkovitejšo vlado, menda zaradi poplav. Dočakali smo popraznični sestanek koalicije, kjer po besedah predsednika vlade reorganizacija ni nikoli bila na dnevnem redu. Smo malo halucinirali državljani ali premier?

Halucinacija je po slovarju slovenskega knjižnega jezika “zaznava”, ki nastane zaradi možganskih ali duševnih motenj. Kot pravi SSKJ, je halucinirati, doživljati, imeti halucinacije; v “halucinacijah je npr. videla bele miške; slušna, vidna halucinacija / ni vedel, ali je halucinacija ali resnica ….” (Vir: fran.si)

Morda je halucinacija izjava predsednika vlade po včerajšnjem sestanku koalicije, ko je dejal “da koalicija ostaja enotna in trdna, hkrati pa je edini branik, ki ga imamo pred tem, da ne zdrsnemo spet v stanje, v katero ne želimo”. Z vidika državljanov lahko samo rečemo, da je sedanje stanje gotovo tisto, česar si ne želimo. Ne želimo vlade, ki se ukvarja sama s sabo ali z imaginarnimi problemi, arhaično ideologijo.

Ampak dotaknimo se osnovnega vprašanja: “ali haluciniramo državljani ali predsednik vlade? Po njegovem sicer halucinirata tudi nekdanja ministrica za notranje zadeve Tatjana Bobnar in ex-direktor Policije Lindav. Oba sta imela menda halucinacije o njegovem pritiskanju na kadrovske zadeve v Policiji. Halucinirala sta tudi o pritiskih na Sovo in zamiku aretacije ruskih vohunov zaradi bizarnega razloga predsednika vlade: domnevnega preusmerjanja pozornosti z referendumov.

Tatjana Bobnar po mnenju predsednika vlade halucinira (Slika: www.gov.si)

Haluciniramo morda tudi o rekordni inflaciji v Sloveniji, medtem, ko je hrana v Golobovem necenzuriranem svetu košaric vsak dan cenejša. Haluciniramo tudi o nakazilu GEN-i podjetju sedanje generalne sekretarke Gibanja Svoboda. Pa halucinacije se nadaljujejo o neurejeni dolgotrajni oskrbi starejših državljanov. Haluciniramo tudi o nezakonitih migracijah. Teh ni. So samo prihodi tujih, prijaznih državljanov, ki bogatijo našo jezikovno in drugo krajino. Občasno nasilno oplodijo še kako mimoidočo državljanko. Vse v njeno korist. Pač malo blefira, halucinira.

Haluciniramo tudi o čudnih nakazilih nekim nevladnim organizacijam za neobstoječe projekte, na katerih je zaposlenih 0 ljudi. Haluciniramo tudi o spomenikih ljudem, ki so v gnusu, ne podpori mlade države Slovenije “pozabili” prijaviti, legalizirati svoje državljanstvo, imamo nek spomenik ć, medtem se pa ne najde denar za brezplačna kosila otrok, za plačilo pediatrov, medicinskih sester…. S ć ali brez.

Haluciniramo tudi ob dejstvu, da imamo župana Ljubljane, ki z javnim denarjem, storitvami v javnem sektorju pod njegovim nadzorom plačuje spolne usluge. Haluciniramo ob tem, da sodstvo vseh teh sramotnih, korupcijskih in drugih kaznivih dejanj ne procesira. Haluciniramo o tem, da neki Maročani, Alžirci ….maltretirajo ljudi po celotni Sloveniji, v Ljubljani na Viču ob prenapolnjenem migrantskem centru ljudje ne upajo sprehajati psov, pa še kje drugje tudi ne. Haluciniramo o tem, da se varnost državljanov poslabšuje, migranti tacajo ljudem po vrtovih, sadovnjakih … Politiki pa dobesedno “blodijo”, predavajo o integraciji, kulturni poživitvi, reševanju problema v izvornih državah … Sprejemajo silne deklaracije o Palestini…. Naj najprej rešijo probleme s haluciniranjem v Sloveniji.

Haluciniramo tudi o tem, da je vlada obljubila 30.000 stanovanj, sedaj jih ne zna zgraditi niti 30. Haluciniramo tem, da vlada želi plače sodnikov opredeliti kot tajnost, sodbe sodišč v imenu ljudstva pa nedosegljive javnosti. Haluciniramo o tem, da ljudje nimajo osebnega zdravnika, otroci ne pediatra, punce, matere … ne ginekologov. Haluciniramo o tem, da so nam prostovoljno dodatno zavarovanje spremenili v obvezno, pri čemer ni jasno, kakšno storitev plačujemo.

Haluciniramo o tem, da bo menda po-poplavna obnova stala 10 milijard evrov. Medtem pa nekaj desetim ljudem v Strugah ne znamo povedati, kje bodo preživeli zimo. Haluciniramo o sanaciji plazov, odvozu osnovnega grušča iz vodotokov, rek, kar ni možno storiti hitro zaradi obstoječe zakonodaje in nesposobnosti komuniciranja med pristojnimi ministri. Haluciniramo tudi o sporni organiziraosti otroške srčne kirurgije v Ljubljani. Haluciniramo tudi o gradnji drugega bloka jedrske elektrarne v Krškem, ki ga bomo menda gradili 30+ let. Celotno generacijo.

Haluciniramo o drugem, stabilnem viru vode za Slovensko Istro, haluciniramo o kmetijski samooskrbi, haluciniramo o pravni državi, neodvisni RTV, opravilno sposobnem Ustavnem sodišču (to še vedno ne zna odločiti o zakonu o RTV), sojenju v razumnem roku. Haluciniramo tudi o novih davkih. Menda bodo prizadeli samo gospodarstvo. Ker ljudje ne delajo v gospodarstvu. Samo halucinirajo. Izven gospodarstva.

Haluciniramo tudi o tem, da se dva ministrstva ne znata zmeniti med sabo, kako bomo zgradili tretjo os, spodobno cesto na Koroško. Haluciniramo o čakalnih vrstah v zdravstvu, prometnih zamaških … Haluciniramo tudi o tem, da kabinska žičnica na Kanin letos ne bo vozila. Nekdo jo je v zadnjih letih pozabil “podmazati”. Verjetno je haluciniral.

28 komentarjev

 1. jaz

  Ob plotunu na golobjo jato smo pozabili na tiste…(bicikliste), ki so jo priplašili na oblast. Za to bedo so izključno zaslužni jenulovci, kovačevci, in pa režiser Twito drugi, ki se je kot režiser v cirkusu prišel pokloniti na koncu cirkuške predstave na koncu fašistično. biciklistične predstave. Račun bi napisan z osemmestnim številom. Oni pa fajtajo dalje, a ne mucica?

 2. Miller

  Bobnarjeva naj ustanovi novo stranko.
  “Nova sredina”.
  Novi PV. Pokončna in resnicoljubna.
  Slovenska Melona.

 3. jaz

  Pa še to sem prebral, da je gospa Vesna, (Vuk, ali Godina) ali oboje, velik up gojila v Goloba ki se je kot Sveti Duh, spustil na zemljo da odreši človeštvo, pa je slabo zračunal vstopno hitrost v atmosfero, tako da mu je odsmodilo grivo in krila, da je strmoglavil namesto pristal.
  Tudi tokrat dam prav mag-magu Romanu Vodebu ki trdi da ženske po naravi nimajo moralne razsodnosti, in v območju erotične privlačnosti opustijo tudi tudi intelektualno. )Kako bi se sicer tudi razmnoževali(

 4. jaz

  Pravkar sem pogledal oddajo tarča kjer so staknili glave nekateri politični in drugi veljaki. Hudovali so se nad nesposobnostjo te vlade. Med njimi je bil tudi novinar primož cirman, ki je eden glavnih vzrokov da ta vlada sploh obstaja. In bi moral molčati ali pa morda kazensko odgovarjati. Eden tistih ki ne zamudijo priložnosti da ne bi srali čez prejšnjo vlado, ki je pa delovala dobro, mnogo bolje od te. Sram naj ga bo!!!

 5. Marjan Pungerčar

  Kdaj bomo zamenjali tega odvisnika, ki ima spomin zlate ribice….

  • jaz

   Najbrž ga bodo “sestrelili” kar v lastni stranki kot se za prave golobe spodobi z zračno puško. Če ne prej pa potem ko bo zmanjšal ministre na sedem palčkov in vzkliknil…Država to sem jaz!!

 6. Miller

  Že desetletja halucinirajo fundamentalistični verniki boga Twita:
  „ko bo instant stranka stricev pogorela (+pozitivna, smc, klovnska, šiviljska, svobodno snifarska), bodo na novih volitvah dobili na svojih tradicionalnih 25%, še glasove njihovih volivcev.“
  Zaradi primitivne privoščljivosti vedno stopajo na grablje.

  Halucinacije so tudi želje večine državljanov, ki si želimo neko sposobno in operativno sredinsko vlado in ne levo desne skrajneže, ki so na povodcih tujcev in se pred volitvami našemijo v matere Tereze in s polnimi šleperji obljub, zvabijo ovce na 4 letno striženje.

  • jaz

   Halucinirajo tisti ki nasedajo pravljici 72?? devicah ki jih bodo “oskrbovali” v nebesih.
   Ne vprašajo se kje jih bodo dobili, če pa s tega sveta pridejo skoraj vse razdevičene…

   • Miller

    Ne Islam ampak sam presvetli namestnik Jezusa na Zemlji tov. Papež, je dal te dni krščanskim vrednotam in krščanstvu piko na i.

    • jaz

     Res je, papež daje krščanski vrednotam piko na i, ali si morda mislil da bo izdajal fatve koga je treba ubiti in koga ne?

     • Miller

      To že daje SS marshal Twito, vojni hujskač pentagona za slo.

     • jaz

      Če je Janez Janša vojni huskač, ker podpira samoobrambo neodvisne države ki jo je napadla druga država, potem so bili Američani vojni huskači ker so v drugi svetovni vojni podpirali Twitota prvega in partizanski boj proti Nacizmu.

  • jaz

   @Pika, peta nula pa je on sam…narcis v nulo…

 7. APMMB2

  Članek omenja vrsto abstraktnih halucinacij, ki jih preživlamo in jih bomo preživeli, saj smo preživeli še kaj hujšega kot Golobovo svobodo.
  Omenja pa tudi konkretno tragedijo, to so prebivalci Strug v Savinjski dolini.
  Ko zaseldujem nestrokovni pristop vlade pri sanaciji tega zaselka, se mi naježi dlaka.
  Zradi podora, ki ga očitno ne znajo rešiti birokrati, bi se naj prebivalci Strug preselili.
  Ponovno poudarjam, da je potrebno ob peti podora izvesti pilotno steno, da prperečimo nadaljno spodjedanje pobočja. To bo potrebno izvesti tudi če prebivalce Strug preselimo.Savinja bo spodjedala peto pobočja tako dolgo, dokler tega ne preprečimo. To pa je z izvedbo pilotne stene in oblogo struge ter delno ruševnega pobočja.
  Sam nisem v stanju poseči v dogajanje, pozivam pa pred vsem prebivalce Strug in župana občine Luče, da zahtevajo ogled ruševnega pobočja še drugih strokovnakov,ki so vešči sanacije podobnih primerov. V Sloveniji je kar nekaj strokovjakov, ki so reševali še hujše primere.
  Poudarjam še enkrat, brez pilotne stene se Savinje in ruševnega pobočja ne da rešiti. Prišlo bo do tragičnega slučaja, ko bodo prebivalce izselili, izvedli pa piotno steno in ukrotili Savijno.

 8. P.KOS

  Halucinacije zdravijo in ve se kje. Tudi čakalne vrste niso tako dolge, tako, da …

  Čas je, da se ta slovenska agonija z Golobom, Svobodo in vso ostalo zalego konča.

  p.s.: Zanimiva je izjava dr.Breclja, da je SD najbolj skorumpirana stranka. T.j. stranka, ki naj bi prevzela(!) Golobov primat. Verjetno ga bodo proglasili, da halucinira.

 9. miro

  Haluciniram reference ministrov, levih in desnih, reference šefov SDHja, Darsa, UKCja, itd. levih in desnih,…

  • Roman n

   ne haluciniraj o desnih,če je vlada leva.

   • Miller

    Ne dirajte nam Twita i tekovina.

 10. TL

  Zelo slabo je, dobre alternative pa ni.

  • APMMB2

   Ti si podoben butl, kot oni intelektualec,ki je pred lanskimi volitvami izjavil, saj nima koga voliti, ko so vsi enaki.Točno je vedel, kdo je Golob, saj so o njem objavili vse relevantne podatke, ki niso bili halucinacije. Tudi znamenita intelektualka Lucija Ušaj je o Golobu vedela vse, pa ga je kljub temu volila in izvolila. Če so vsi isti pa razloži, zakaj so oni prejšnji dali upokojencem vsaj eno pokojnino zraven, ti sedanji pa so iste upokojence oskubili vsaj za eno pokojnino, ker jim niso valorizirali pokojnin ob 10% inflaciji.

   • Rokovnjac

    APMMB2,dobru si povedou TLemu butlu!

    • miro

     Vsak, ki ne misli enako, je butl? Cancel culture po slovensko.

   • TL

    Počaščen sem, da se z mano butlom ukvarjata dve strpni intelektualni veličini. Hvala za vajine modre nasvete in plava navodila.

  • miro

   Kadri obojih so enako neprimerni za vodilna mesta in ne bi prenesli resne kadrovske presoje. Osebno poznam nekatere in njihov meteorsko kariero…

   Nemški kancler je povedal, da so mu sumljivi vsi, ki niso 10 let delali v gospodarstvu in so šli v politiko.

   Slučajno sem srečal nadebudno strankarsko mladino. Njihovo prepričanje je bilo, da si najprej predsednik podmladka, potem pa predsednik stranke. Moje, da je potrebno zaslužiti denar na trgu in imeti tudi ustrezne življenjske izkušnje, družino, psa ali mačko..za predsednika stranke.

 11. ren

  Halucinacija pa ne sme biti oster protest VSEGA prebivalstva države, ki mora prenašati tako amatersko vlado, ki zaradi amaterizma, ki ne sme biti plačano, državo pospešeno poriva v prepad.

 12. ren

  Tovariš sedmerih ministrstev in šestih mandatov – premier in diktator – tov. golob!

+Portal se trudi omejiti žaljivo komentiranje, “spam” vsebine, zato režim komentiranja še prilagajamo. Prosimo vas za razumevanje. Poleg tega vas pozivamo, da se vzdržite agresivnih vsebin. Komentarji, ki vsebujejo povezave na spletne strani ne bodo objavljeni.

zadnjih 10 +Komentar

Napad učinkovitih Hrvatov ali nesposobnost upravljanja slovenske države?

Zanimivo je prebiranje medijskih komentarjev ob zadnjih prodajah slovenskih podjetij kupcem iz tujine, predvsem s Hrvaške. Vemo, da so se procesi prodaj slovenskih podjetij najbolj intenzivno dogajali po prejšnji krizi, v obdobju 2009 – 2014. Takrat deloma na zahtevo EU ter še bolj zaradi finančnih razlogov (prezadolžene družbe, pomanjkanje finančnih virov v bankah, ki so morale vračati posojila). Takšno stanje je bila posledica izjemne gospodarske in tudi prevzemne aktivnosti v letih pred 2008, ki pa ni temeljila na realnih osnovah (lastnih denarnih virih), temveč posojilih iz tujine.

Eurosong 2025 ali kako bo Logar prevzel SDS

Logarjeva izjava za tednik Reporter, češ da bi bil pripravljen kandidirati za predsednika SDS, je lep zaključek evrovizijske popevke. Na Švedskem.je slavil švicarski Nihče (Nemo), ki se ne opredeljuje niti kot moški niti kot ženska, kar bi lahko v političnem jeziku prevedli, kot da ni ne tič ne miš. Sarkastična primerjava z Logarjevim popotovanjem od SDS do nečesa velikega, kar šele pride, se ponuja kar sama. Leto in pol po razglasitvi rezultatov predsedniških volitev, ko je Logar povedal znameniti stavek, kako da je vse skupaj začetek nečesa velikega, je nastopilo tveganje t.i. praznega teka. Pozornost medijev je začela pešati, javnomnenjske ankete niso zastonj in nekaj je bilo treba ukreniti. Izjava o pripravljenosti prevzema SDS je zadetek v polno.

Javni intelektualci, Butalci

Naši “javni intelektualci” ne poznajo kritičnega dvoma, ki je značilen za pravega razumnika, zato tako lahkotno zavračajo vse, ki jim podržijo ogledalo. In da so še močnejši, se združujejo v trope in podpisujejo, kar jim ponudijo vodilni razgrajači, mnogi od njih podpišejo nekaj, česar sploh niso prebrali, kot je pred časom na javnem kraju in pred kamerami tedanja poslanka Levice brez zadržka podpisala fašistični manifest. Zato ti opranoglavci resnično verjamejo, da se ubogi hamasovci samo branijo, da muslimani ljubijo geje in lezbijke, da je Koran knjiga prijaznih nasvetov, kako jesti z desnico in si zadnjico brisati z levico, kako so ženske manjvredna bitja, pokorna moškim in psi ter svinje nečiste živali.

Obzorja duha Mateja Tonina in Janeza Ciglerja Kralja

Novinarsko častno razsodišče je ugotovilo, da je nuna Romana Kocjančič, ki na nacionalki urejuje versko oddajo Obzorja duha, kršila Kodeks novinarske etike, ko je v prispevku o predlogu Zakona o pomoči pri prostovoljnem končanju življenja diskriminirala podpornike zakona, saj jim je bila kratena pravica, da v oddaji enakopravno predstavijo svoje poglede. Toda Romano Kocjančič sta v bran vzela Matej Tonin, predsednik Nove Slovenije, in vodja njene poslanske skupine Janez Cigler Kralj, ki sta zgodbo obrnila na glavo in iz urednice naredila žrtev, in sicer z argumentom, da utišanje argumentov, ki ti niso všeč, vodi v totalitarizem – in da se je temu treba upreti.

Kaj nas je Manca Košir naučila o umiranju

Že dolgo se ni slovenska javnost tako spontano in enotno odzvala na kakšno žalostno novico, kot se je pred dnevi na smrt Mance Košir. Resda je kot profesorica novinarstva na Fakulteti za družbene vede sooblikovala več generacij slovenskih novinark in novinarjev, vendar je bila precej več kot le pedagoginja, ni bila le novinarka, pisateljica publicistka in intelektualka, ki se je v ključnih trenutkih slovenske države postavila ob bok njenim ustanovnim očetom, o čemer sicer ni veliko govorila, še manj pa se s tem hvalila. Manca Košir je bila predvsem dober človek.

Odprto pismo: Kdo je kriv, da nam Janezi in Roberti povzročajo škodo

Upanja za našo demokracijo ne vidim ne v Janši ne v Golobu, niti v kateremkoli zmagovalcu prihodnjih volitev. Razen, če bi se po kakšnem čudežu pojavil tak zmagovalec – vseeno, ali je to Janša ali Golob ali kdorkoli tretji -, ki bi postavil kontrolo samemu sebi, postavil institucijo, ki bi mu preprečevala povzročanje škode, bila preventiva pred neumnostmi. Ker samo opozicija v parlamentu je dandanes premalo. Krivdo za stanje v državi pa vidim tudi v Aktivnih državljanih, ki se vsako jutro zbujamo v strahu, kakšno neumnost bomo spet slišali ali prebrali ta dan.

1. maj – Intervju z umetno inteligenco

Namesto nepotrebnega politiziranja prvomajskega praznovanja, ki nam razen višje branosti ne bi prineslo nič pametnega, smo se raje odločili, da o pomenu delavskega praznika povprašamo umetno inteligenco. Odgovori so večinoma pričakovani. Se pa vseeno zdi, da ima tudi trenutno dosegljiva umetna inteligenca jasno politično usmerjenost. Na nekaj mestih smo vseeno uredniško nekoliko posegli v odgovore umetne inteligence. Če najdete vsaj en takšen poseg, lahko nanj opozorite v komentarjih bralcev.

Država proti Jakliču in pravica do svobode izražanja

Ugotovitev, da je bil Klemen Jaklič kot ustavni sodnik več let tudi popoldanski samostojni podjetnik, lahko razumemo v kontekstu kaznovanja oziroma maščevanja za vse njegove pretekle “grehe”. Toda Mladina, ki naj bi “prepovedano pridobitno dejavnost” ekskluzivno razkrila, je očitno nasedla svojemu viru. Ali je Globoko grlo res uspel tako dobro zmanipulirati medij, ali pa je Mladina zavestno ustvarila lažno novico (fake news), je pravzprav vseeno, čeprav obstajajo indici, da je šlo pri zgodbici o “sodniku podjetniku” za inside job, torej za maščevanje Jakličevih sodniških kolegov oziroma kolegic. Tisto, kar je edino relevantno, in kar je kar nekoliko presenetljivo prostodušno povedal tudi profesor Rajko Pirnat, lahko strnemo v enem samem stavku: Kar je počel Jaklič, sicer ni v duhu zakonodaje, vendar ni nezakonito. Naj ob tem dodamo še retorično vprašanje, zakaj ustavni sodniki in sodnice sploh potrebujejo popoldanske espeje ali dopolnilno delo. Je kdo pomislil, da morda zato, ker so preslabo plačani?