“Jasno je, da zakulisno sodelovanje med Svobodo in SDS obstaja”

Avtor: | 31. oktobra, 2023

Predsednik Nove Slovenije Matej Tonin je v pismu članstvu stranke presenetil z izjavo o “zakulisnem sodelovanju”, pripravah na t. i. veliko koalicijo med Robertom Golobom in Janezom Janšo, kar da je menda zelo jasno. No, moramo priznati, da tega sodelovanja nismo opazili, prej nadpovprečne napetosti, iskrenje med strankama Svoboda in SDS, ki presegajo  neko normalno politično “obračunavanje” med različno mislečimi. Smo pa nedvomno opazili odkrito sodelovanje, trgovanje NSi in Svobode, ki se najbolj jasno kaže v vodstvu DARS-a, ki ga (še vedno) vodi Valentin Hajdinjak, pa tudi v mnogih glasovanjih v Državnem zboru, kjer NSi pogosto deluje kot nadpovprečno konstruktivna opozicija, zagotavlja glasove za določene vladne projekte, ne nazadnje preprečuje tudi ustanovitev priskovalne komisije, ki bi se ukvarjala s financiranjem stranke Gibanja Svoboda in nekaterimi “posli” Roberta Goloba.

11 komentarjev

 1. Alojz Železnik

  Ljudje umirite se in s hladno glavo odgovorite: “Sploh obstaja politična stranka, ki jo lahko kristjan voli brez pomisleka?”

  Tu so kriteriji poljskih škofov:

  1. So brezpogojno zavezane pravici do življenja od spočetja do naravnega konca.

  2. Si odločno prizadevajo za zaščito pravic družine, ki temelji na monogamni zakonski zvezi oseb nasprotnega spola. Zato je nesprejemljivo enačiti druge oblike sobivanja z družino.

  3. Zagotavljajo primat staršev pri vzgoji otrok.

  4. Branijo svobodo vesti in versko svobodo, ki predstavlja »srčiko človekovih pravic«.

  5. Nasprotujejo gradnji sveta, »kot da Bog ne obstaja«.

  6. Se zavzemajo za notranji in zunanji mir, ki je osnovni pogoj za uresničevanje skupnega dobrega.

  7. Skrbijo za etično obliko ekonomskih procesov in nasprotujejo »ekonomiji, ki ubija«.

  Copy&paste s spletna strani
  https://www.domovina.je/koga-naj-kristjan-voli-v-sloveniji-cerkev-molci-na-poljskem-pa-je-izdala-volilni-prirocnik-za-katolicane

  • Miller

   Poljski škofje ? Ravno pravi so se oglasili za zaščito otrok ! So zaščitniki največjih pedofilov na svetu. Ne samo moralno dno, ampak najhujši kriminal. Kdor ne verjame, naj malo pogoogla.

   • Jože

    Blagor ubogim na umu …

 2. slavkope

  Po zaslugi jasno in glasno distanciranih, razločevalnih in izključevalnih javnih izjav Tonina, Novakove, Pogorelca, Vrtovca ipd. bo opozicijska NSi morda res kmalu postala vzorna “žlahtna sredinska konservativna stranka” po javno izrečenih kriterijih in merilih, političnih željah in zahtevah najvplivnejšega upokojenca ter njegovih zvestih političnih podložnikov in operativcev iz zmerno levega ter skrajno levičarskega vladajočega političnega ozadja in ospredja.
  Kako bo to težko pričakovano, zaznano in morda celo oblastno bogato nagrajeno “žlahtnost” opozicijske NSi pozneje demokratično nagradilo vse bolj osveščeno in kritično volilno telo, pa bodo pokazale naslednje volitve v evropski in slovenski parlament.

 3. Veselka

  Ta je pa dobra. Tonin je eklatanten primer nesposobnega politika, ki ga prekašata zgolj Golob in Ljudmila. Če v teh, za Slovenijo težkih časih, nima kaj drugega storiti, kot srati po Janši, bo na naslednjih volitvah zagotovo sral drugje, vsekakor ne v Parlamentu. Sramujem se ga, nikoli ga nisem slišala, da bi z enakim sovraštvom govoril o katerem od trenutno vladajočih nesposobnežev. Nekaj je očitno, gospod ima velik manjvrednostni kompleks, upravičeno. Njegov IQ je v primerjavi z JJ na nivoju sobne temperature. Peterle in LS bosta poskrbela, da bo Toninova stranka preprosto izginila oziroma da bo šla po stopinjah Jelinčiča in ostalih žalujočih.

 4. APMMB2

  Mimo vseh puhlic pa se vseeno dogaja.
  Očitno se je začel boj med Kučanom in Golobom. Ali je Golob samostojna figura, ali pa je le strelski vod Golobiča, ni povsem jasno, dejstvo pa je, da se je fronta odprla in da bodo začele padati žrtve. Ena takšna je že Mojca.
  Kaj se bo dogajalo v bližnji bodočnosti?
  Naj spomnim na reklo:kjer se prepirata dva, terji dobiček ima.

 5. Miller

  Kocbekova šola.

 6. Dolfe

  Ta Tonin nonstop sedi na dveh stolih. Malo kritizira Goloba, hkrati mu pa leze v rit, da lahko NSi pustoši po DARS-u. Nič kaj krščansko obnašanje. Plenilci, ki paktirajo s komunajzerji. Fuj in fej.

 7. ifigenija

  Zadnje leto smo bili navajeni pri Golobu, da je govoril neresnice takoj, ko je odprl usta.
  Zakaj mu dela Tonin konkurenco?

 8. Dolfe

  Sedi na dveh, treh stolih ves čas. Vmes pa še kradejo po DARSU s soglasjem Goloba, ki misli, da bo s tem paktiranjem ošibil Janšo.

 9. P.Kos

  Očitno se Tonin zelo veliko druži z Golobom in je pričel še sam halucinirati, če je že mogoče to nalesti.
  Res neverjetno kakšne se znebi Tonin le kakšen dan kasneje, ko je Janez Pogorelec, neposredno Jančiču priznal, da so s pomočjo GS nadigrali SDS pri vodenju Komisije za nadzor javnih financ prav z namenom preprečevanja preiskovanja Golobovih rabot.
  Če se je NSi na zadnjih volitvah komaj privlekla v parlament, je v naslednjih ne bo. Točno to bodo pokazale že t.i. “evropske volitve”. Pomnite!

+Portal se trudi omejiti žaljivo komentiranje, “spam” vsebine, zato režim komentiranja še prilagajamo. Prosimo vas za razumevanje. Poleg tega vas pozivamo, da se vzdržite agresivnih vsebin. Komentarji, ki vsebujejo povezave na spletne strani ne bodo objavljeni.

zadnjih 10 +Izjava dneva


“Vse, predvsem pa koleno.”

"Pretepeni" in delno poškodovani Luka Dončić je po drugi zmagi nad Oklahomo, ki jo je zaznamovala groba igra in na trenutke sporno sojenje, iskreno povedal, kaj ga boli. Vseeno je prepričan, da bo nared za 4. tekmo, ki bo v American Airlines Centru v noči na torek ob...